Египет /Тема 19/

• 32 715
  • 486
  •   1
Отговори
# 480
Не откривам инфо и ще питам . В Аламейн има ли възможност да се гмуркаме и да гледаме кораби и рибки?😁 Гледам разни ревюта и пътеписи, но никой не споменава нищо за дайвинг. Морето сякаш не става за къпане въобще 🤔

Не, няма да стане, има един кораб на 2300 г. на 650 м от плажа, но още се проучва и за да се опази не е достъпен за туристи засега, иначе можете да се къпете в морето на воля.

Най-близко за гмуркане за потънали древни градове, дворци и чудеса на света е около Александрия на 100-150 км от Rixos Alamein.

По отношение морския живот нали все пак е ясна разликата между Средиземно море, на което е Аламейн и Червено море (Хургада, Шарм ел-Шейх, Марса Алам), което е уникален тропически коралов оазис с цветни рифове, екзотични риби и максимално разнообразие на морски живот с панорамни гледки, заради кристално чистата вода.

Последна редакция: нд, 21 юни 2026, 11:10 от Adventurer

# 481
  • Пловдив
Galactic Voyager, интересно ми е българите в кои хотели ходят в Аламейн?Защото имам усещането ,че агенциите предлагат само този високият Риксос и всички са за там!!И какво е разстоянието от летището до хотела?

# 482
  • Beyond the Frontiers
Няколко хотела има от веригата Gewan, Ghazala, Azur one...7-8 хотела общо. Като цените са си високи. В същото време като ниво си струва Rixos.
И това го казвам, като човек обиколил всичките.

# 483
  • тук-там
Привет. Някой почивал ли е тук? Савой Сиера в Шарм.
https://www.savoy-sharm.com/sierra
Интересува ме плажа да е пясъчен. Мога да го букна за 8 нощувки 18-26 окт. за около 2000 лв за двама. Самолетни билети от София около 500 лв. за двама. Заслужава ли си?

# 484
За тази цена може би си заслужава. Напр. в Аратур от 18.10 - 7 нощувки са около 5000 лв за двама. Не ми се вижда чак толкова хубав хотел за 5000лв. Оценките му в букинг и гугъл са високи. Плажа се вижда пясъчен, не е голям. Като гледам има доста стъпала до плажа. Може Галактик да се включи.
Хотелите в Шарм май са до летището?

# 485

Хотелите в Шарм май са до летището?

Не всички. Има и по-отдалечени и на север и на юг.

# 486
Имам резерви относно Емералд, ще ровя и чета, дано попадна на свестни агенти. Иначе грандиозни претенции нямам, хубава храна, кафе, пързалки.
Егати цените са станали, че аз предпосленно бях в Гюрал Текирова за 3500 лв със самолет от Варна в последния момент, някъде месец преди почивката резервирах, демек не на ранни, сега хубавите хотели са по две. ☺️

Ние резервирахме за Египет - Кайро и Хургада миналата година с Диел Турс - препоръчаха ни хубав според бюджета ни хотел, останахме много доволни. Преди това сме резервирали с тях и Тунис и Италия - всичко беше добре обяснено, без излишни коментари, каквито сме получавали в Турс клуб например, когато сме споменавали бюджет за почивка в Турция. В Хургада бяхме в хотел Seagul - беше добре, с хубав плаж и буквално в града, та можехме и спокойно да се разходим и да пазаруваме - точно това, което търсихме.

Общи условия

Активация на акаунт