Египет /Тема 19/

• 36 272
  • 533
  •   5
Отговори
# 510
  • Пловдив
Ако някога отида  за Нова Година в Шарм Ел Шейх бих избрала някой Риксос или  Албатрос.И без това декември не става за море .Остават само отопляеми басейни ,храна и забавления.

Последна редакция: сб, 18 юли 2026, 22:25 от slavei4e

# 511
Разцъкайте самолетните билети на Уиз и цените в сайта на Мьовенпик. Имам някакво членство и цената беше доста под тази в букинг. В trip.com също е по-добра от букинг. Агенциите изобщо не ги коментирам, отдавна не пътуваме организирано. Аз взех за догодина април.  Дано само линията да оцелее.

# 512
Здравейте,
Бих искала да помоля за препоръка за хотел в Хургада по-висок клас или поне с високо ниво на чистота и обслужване.  Майки сме с деца в тийнеджърска възраст.
До колкото изчетох ще е трудно да направим пътуването самоорганизирано. Иначе хотелите в сайта на destinia са на страхотни цени.
Всякакви идеи и предложения и за агенции ще са ми добре дошли.
Благодаря!

# 513
Аз съм доволна от Xanadu Makadi Bay. Не мога да стигна до писането на отзив, но специално по отношение на това, което си писала, че търсиш, ще ти хареса.

# 514
  • София
Здравейте, някой има ли отзиви за Flow Spectrum Resort Sahl Hasheesh? Март бяхме с мъжа ми и майка ми и сега септември искам да отидем само в Хургада с децата (на 4 и 7 години). Имам познати в този хотел и много ми се иска да си намерим оферта за там. Гледах самостоятелно пътуване, но чартърите на Уизеър започват от края на октомври. Някакви насоки какви полети да гледам, може и от съседни държави?

# 515
  • here and now
До Хургада има директни полети от Истанбул SAW на цена около 170 евро двупосочно на човек през септември, без багаж. На мен това летище ми идва далечко и не съм го ползвала.
От новото летище в Истанбул има полети с прекачване в Кайро с включен багаж за около 300 евро на човек.
За хотела нищо не мога да кажа.
До Шарм има директни полети от IST на цена около 150-200 евро с Търкиш, но на вас не ви вършат работа. Ние точно тях сме ползвали и пак бихме.

# 516
E нали вече от София пускат до Шарм и Xургада.. на Уизеър, аз си взеx за края на ноември, по 35 евро на посока.

# 517
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, някой има ли отзиви за Flow Spectrum Resort Sahl Hasheesh? Март бяхме с мъжа ми и майка ми и сега септември искам да отидем само в Хургада с децата (на 4 и 7 години). Имам познати в този хотел и много ми се иска да си намерим оферта за там. Гледах самостоятелно пътуване, но чартърите на Уизеър започват от края на октомври. Някакви насоки какви полети да гледам, може и от съседни държави?
Предлага се по чартърите.

E нали вече от София пускат до Шарм и Xургада.. на Уизеър, аз си взеx за края на ноември, по 35 евро на посока.

Предстои да видим дали ще ги има. Като цяла интересът към Хургада е една идея по-слаб в сравнение с Шарм. И това е така в последните 3-4 години. Някак битува мнението, че Шарм е "по-добър" курорт...за мен лично подобни мнения са смешни, предвид, че Хургада като цяло има по-вече пясъчни плажове и е по-удобно за посещение на исторически забележителности.

Всеки курорт е добър. Обаче зависи, какво търси човек.

# 518
  • София
Чартърите на Уизеър не ме устройват,защото започват края на октомври за Хургада. Аз искам да идем септември,

# 519
  • Sofia
Вижте за полетите на Wiz от Милано, другия вариант ви остава с турците.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 07:19 от Monadirs

# 520
Без да искам да се заяждам, полетите на Уиз да редовни, не са чартъри.

# 521
Чартърите на Уизеър не ме устройват,защото започват края на октомври за Хургада. Аз искам да идем септември,

Да, и аз това идвах да напиша. Какви “чартъри”, какви 5 евро… А краят на септември е окей за Турция, Тунис, Кипър. Гърция. В Египет просто ще се пържите. Там сезонът октомври - април (най-общо казано). Като в ОАЕ. Друг климатичен пояс.

# 522
А краят на септември е окей за Турция, Тунис, Кипър. Гърция. В Египет просто ще се пържите. Там сезонът октомври - април (най-общо казано). Като в ОАЕ. Друг климатичен пояс.

Айде, да не прекаляваме! На много места в Египет си е прекрасно времето през септември! Водата е чудесна за плуване. А и края на септември си е почти в началото на октомври... Абе малко свободно съчинение е това заключение. Били сме и през април, били сме и през май в Египет. Водата все още е хладна. Да, има басейни, ама басейни има и тук.
Ами по-добре е през септември.

# 523
Не знам колко е свободно съчинение. Явно обичате да се пържите. Аз съм бил и през април (третата десетдневка) и си се пържих в собствен сос в Хургада и Луксор. Неслучайно и турагенциите предлагаха масово до края на април почивки. Всичко друго вече извън сезона. По-евтино, но и по-екстремно.

Отделно, че мъжете и жените имат различни предпочитания за температури.

# 524
Най-вероятно в Сахара е мор. Луксор също е горещо място - с толкова камънак на пек просто няма друг начин.
А агенциите не са предлагали само до края на април почивки. Казвам го от личен опит. Няколко пъти.
На плажа е съвсем различно. “Пърженето в собствен сос“ е крайно субективно усещане. Някои се задъхват и на 25  градуса.
Пак казвам - нека не правим обобщения и заключения ей така.

Общи условия

Активация на акаунт