Египет /Тема 19/

• 36 141
  • 529
  •   2
Отговори
# 525
  • Beyond the Frontiers
Миналата година чартъра за Шарм беше цяло лято без прекъсване.
Тази година последният излетя на 20.07.

Не бих си позволявала да давам лично мнение за температурата. Има хора за които си е супер. За други е прекалена. Няма лошо.

На Джерба миналата есен бях първата седмица на септември. Температурата си беше супер, влагата ме убиваше. Египет в това отношение има преимущество.

А има курорти в Египет, където точно лятото е топ сезон - Аламейн, Марса Матрух.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 22:26 от Galactic Voyager

# 526
Който иска да xоди и да се пържи през септември, да xоди, мисля, че никой не спира никого. Аз пък давам лично мнение. Друг може да е на друго мнение и така.. Затова е форум, да има различни мнения. Ако за някого 40 градуса е супер, за мен не е. И над 30 по принцип не е.  Така че... който както си прецени сам.
А агенциите не са предлагали само до края на април почивки. Казвам го от личен опит.
И аз казвам от личен опит. Но говоря за преди години. Масово бяxа до края на април, и Xургада, и Кайро+Xургада. (Когато xодеx първите пъти). Разнообразието е в последните години.

# 527
Била съм в края на април и първите дни на май. Както се събудихме на 1 май, така попаднахме в адската жега. Огромна разлика имаше в температурата.
Но всеки сам си преценя.

# 528
Бяхме десет дни в края на юни /началото на юли. Всеки ден 35-36 градуса. Не се изпържихме хич в Хургада - липсата на влажност и постоянният вятър дават съвсем друго усещане, а дългият ден е несравним за мен. Не виждам за какво е тропането с крак - всички виреят на различни температури, но не можеш да сравняваш жегата на Средиземно море с Червено. Два различни свята са.

До Луксор не отидохме точно заради това, но в самата Хургада си виреехме съвсем добре.

# 529
  • Sofia
Ле-ле, що за дискусия сте заформили... Simple Smile

Въобще не ми е горещо на мен – даже наскоро се чудех дали да ходим на Червено море през юли, август или септември през следващата година. Някой от тези 3 месеца ще е със сигурност.
Бяхме през октомври и на мен лично ми ставаше хладно на моменти – особено като плувам с часове.
През деня пък си ми беше съвсем OK – в никакъв случай не съм го запомнило да е много топло, камо ли – за "пържене" да говорим, абсурд.

Общи условия

Активация на акаунт