Египет /Тема 19/

• 46 268
  • 657
  •   3
Отговори
# 645
  • Sofia
Тъй като английския ми е "майчин" език,никога не съм ходила извън Европа и т.н...

Какво общо има едното с другото? Като пътуваш из Европа, на какъв език комуникираш? Приятелят ти също ли ме може да обели дума на чужд език?

# 646
Хъм... Няколко езика са истинско богатство, но изобщо не е задължително условие да говориш английски, за да отидеш някъде.
Аз  съм общо взето на ниво да си искам хляб и вода и да знам да изчезна, ако нещата тръгнат към тупаник....
Може да се каже, че ми е било достатъчно, за да отидем на почивка някъде в другото полукълбо.

# 647
Кой от тези хотели бихте препоръчали за група приятели, които държат на хубава храна и коктейли, добра хигиена и плаж, рифове не са от първостепенно значение:
IVY CYRENE SHARM ADULTS ONLY 13 -
ROMANCE REGENCY CLUB ADULTS ONLY 16
ALBATROS ROYAL GRAND SHARM EL SHEIKH ADULTS ONLY 16+
SUNRISE ARABIAN BEACH RESORT (този е извън бюджета от 800 евро/

Бюджетът е до около 800 евро на човек.

Последна редакция: нд, 30 авг 2026, 19:39 от zigizagi

# 648
  • В.Търново
Коя агенция е подходяща за пътуване в Египет и кои месеци са подходящи за почивка? Колко пари допълнително е добре да си нагласим за посещение на пирамидите и Сахара за 2-3 възрастни?
Кои хотели среден клас бихте препоръчали с пързалки и първа линия за почивка, в кой курорт?
Имам много въпроси, не съм се интересувала до сега от Египет и не съм много запозната.

# 649
Всяка агенция, на която имате доверие и предлага Египет, е подходяща.
Може да се каже, че и всеки месец е подходящ за почивка, но зависи какво искате. Ако нямате проблем с по-високите температури - лятото също е идеално за гмуркане.
Пари - според джоба. Ако смятате да пазарувате много - ще Ви трябват и повече пари.
Хотели и цени - питате агенцията.
Курорт - спред нагласата Ви.
Аз лично предпочитам Шарм, но за много хора Хургада е точното място.
Била съм в Марса Алам, но там е сравнително скучно извън водата, а е и по-дълъг трансфера.
След по-малко от месец отиваме /живот и здраве/ в Аламейн. Там условията са различни, но пък ще видим дали ще ни хареса.

Преценете какво искате и се обърнете към агенция - те имат поглед над много повече хотели и могат да Ви предложат търсеното.
Ние можем да споделим само лични впечатления.

# 650
  • В.Търново
Благодаря! Аз търся сега лични впечатления. Защото някой път агенции пробутват определени хотели, за да запълнят бройки.
Иска ми се да няма голям преход и да не е голяма жега. Съпруга ми не търпи на високи температури, но да става и за плаж.
Сега погледнах. От октомври до април температура на въздуха от 21 до 29 гр. За мен е хладно. Знсчи може би септември по-скоро.

# 651
  • Sofia
Мисля, че не всички агенции предлагат почивки през септември. Но и не знам дали ще имате време да се организирате, ако говорим за този месец.

# 652
Привет
Вчера се върнахме от нашето приключение в Шарм. Бяхме с Емералд и всичко беше чудесно. Ние ги ползвахме само за полет и хотел де, но хората с Онекс, които пътуваха по нашите дати, бяха пропищели. Там си обикаляхме сами и с Гетгайда. Хотелът ни бе Албатрос Шарм. Изключително чисто , подредено, стаята ни бе точно до рецепция ,с гледка басейн, чудна! Плажът голям,  хубав, за мен пясък , за мъжа риф, който каквото иска😃
Стария град е на 10 минути пеш, страхотно изживяване вечер. Farsha кафе е на една разходка разстояние, обиколихме и други плажове, но нашия най ни хареса. С Гайда ходихме до Рас Мохамед и Белия остров😍 влюбих се! Момчетата на лодката бяха уникално мили и обучиха моя страхлив гмуркач🤣 Аз си се пеквах на мачтата , само за острова се “прежалих”. Ходихме на Невърленд шоуто едната вечер , също прекрасно изживяване и емоция. Всичко , всичко беше мечта.

# 653
  • В.Търново
Мисля, че не всички агенции предлагат почивки през септември. Но и не знам дали ще имате време да се организирате, ако говорим за този месец.
За другата година.

# 654
  • Beyond the Frontiers
Кой от тези хотели бихте препоръчали за група приятели, които държат на хубава храна и коктейли, добра хигиена и плаж, рифове не са от първостепенно значение:
IVY CYRENE SHARM ADULTS ONLY 13 -
ROMANCE REGENCY CLUB ADULTS ONLY 16
ALBATROS ROYAL GRAND SHARM EL SHEIKH ADULTS ONLY 16+
SUNRISE ARABIAN BEACH RESORT (този е извън бюджета от 800 евро/

Бюджетът е до около 800 евро на човек.
Твърдо Албатрос и Sunrise

# 655
  • София
но хората с Онекс, които пътуваха по нашите дати, бяха пропищели.
Емми много хубаво, ние за Нова година сме точно с тях. Някой да е пътувал с тях за отзиви? (сетих се кога да попитам..) Ма ако ще ме тровят, прежалвам 50Е на човек неустойка одма.
Не сме писали допълнителни екскурзии,  само за полета и трансфер ще ги ползвам. Ми полетите им бяха по-удобни от на Емералд, да му се и не знае

# 656
Ние сме ползвали пакети на Онекс. Не сме имали драма.
Имали сме разочарования с представители на Емералд от египетска страна, но пък във всяко стадо има мърша...

# 657
И аз съм пътувала с Онекс Кайро и Хургада. Всичко беше наред.

Общи условия

Активация на акаунт