Египет /Тема 19/

• 49 379
  • 711
  •   4
Отговори
# 705
  • Beyond the Frontiers
Новите такси важат за Кайро, ако няма хартиените визи.
Ако ги има /поне за сега по информация от пътуващи е така/ си се плаща 30 долара.

Полетите на Абакс за 12.09 ще си е до Марса Матрух. Така че няма да
да има дълъг трансфер.
Супер фен съм на Cleopatra Sidi. Този плаж там е картинка. Кухнята е мнооого добра.

# 706
Някой отсядал ли е в JAZ Sharm Dreams или JAZ Neo Naama Bay в Шарм? Разглеждам ги в момента и има добри коментари. Цената е поносима и са на пешеходно разстояние от крайбрежната.

# 707
  • тук-там
Някой отсядал ли е в JAZ Sharm Dreams или JAZ Neo Naama Bay в Шарм? Разглеждам ги в момента и има добри коментари. Цената е поносима и са на пешеходно разстояние от крайбрежната.

Ние ще сме в JAZ Neo от 18.10. Имат шатъл до плажа. Ще следя и аз за мнения.

# 708
Щом сте влачили вече защо питате? То не е защитен вид та да е забранено

Всъщност това не е отговор на моят въпрос, а тъпо заяждане.
И не е важно дали е защитен вид, а дали биологични продукти /от всякакъв вид/ могат да се пренасят през съответното летище.

Пиша го това, за да Ви "светна", защото явно имате неистовото желание да блестите с не до там високият си интелектуален потенциал. Стигам до това заключение на база предишните Ви публикации, а не на лично отношение.

# 709
  • СОФИЯ
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/bg/TXT/?uri=CELEX:32019R2072

ЧАСТ Б
Списък на съответните кодове по КН на растенията, както и съответните трети държави на произход или изпращане, за които в съответствие с член 73 от Регламент (ЕС) 2016/2031 се изисква фитосанитарен сертификат за въвеждането им на територията на Съюза

Плодове, които правят изключение и могат да се внасят свободно без документи, са банани, кокосови орехи, фурми, ананаси и дуриан.
Мангото имат право да го конфискуват. Може да изнесеш, но за внос в ЕС трябва фитосанитарен сертификат.

# 710
На летището в Аламейн за полет към София миналата година, минавахме и с вода от половин литър. Тези с литър и половина ги хвърлят. Ако си приберете манго в раницата или чантата, няма да има проблем мисля. Аз в регистрирания багаж имах плодове, не е имало проблеми. Гуава бях взела Simple Smile
В най-лошия случай ще го изхвърлите.

# 711
Добре, да ви го кажа по-ясно
Няма ограничения на ниво летище, има на ниво държава. Примерно защитени видове и тн. Отделно внасянето на земеделски продукти, но вие питате за изнасяне.
Каквото сте изнесли от Кайро ще можете да изнесете от Ел Аламейн.
Това дето някой е минал с вода, а друг не е минал също е друга работа. Там може един да мина, а следващия след 2 минути да не мине.

Общи условия

Активация на акаунт