Симптомите са усещане, че все едно ще ми дойде. Гърдите обаче грам не ме болят
И моите ще са породени (голямото ми детенце е на 14 месеца в момента). Винаги съм искала две деца с малка разлика, започнахме опитите като беше на 10 месеца. Много благ характер има, лесно спи, единствената ни драма беше яденето, което и до ден днешен е мъка като избива някой нов зъб.
Надъхвам се като гледам клипчета за “two under two”, плюсове и минуси, също така имам и приятелка, на която свете дечица са с 2 години разлика и я разпитвах за предизвикателствата - общо взето при тях проблем е била ревността на голямата, която в с по-див характер като цяло, но сподели, че е било тегаво само няколко месеца, а като са започнали да си търсят компанията една на друга умира от умиление. Нагласата ми е, че ще е тегаво в моментите, в които ще трябва да избирам чии нужди да приоритизирам.
Hope_Feith, ще се справиш! Двете бебчета ще са близки и поне ще преизползват доста принадлежности от първото, почти всички колички имат екстеншъни за второ кошче, а ако са и от един пол - дрешки. Също така, всичкия опит ще ти е пресен!
С ММ много държим на второ детенце, а за мен е важно да са близки по възраст. Знам, че в началото ще е трудно докато влезем в ритъм, особено предвид факта, че каката я гледаме без баби, но ММ активно участва в грижите. И аз съм чувала от други семейства с породени, че ревността е основен проблем, понякога и по-голямото дете влиза в регресия-примерно ако е махнало биберон - иска пак, мляко, на ръце, т.н.