Дефект и смяна на врата

• 402
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте,имам следния проблем ,вратата е още в гаранция ,обърнах се към фирмата продавач. Предложението им е да сменят МДФ-а от страната ,където е избило(вътрешната). Попитах не е ли правилно да ми сменят цялата врата без касите. Но ми обясняват,че нямало нова врата да пасне,трябвало и касата да сменят.. Кое е по- правилно ?

# 1
Е, тази врата уникат ли е, че друга няма да пасне? Нали са  типови модели.  Според мен се опитват да ви излъжат. Прочетете си какво пише в договора и си търсете правата.  Успех!

# 2
  • София
За да ви сменят цялата врата, следва да е напълно нефункционална.
Гаранциите “отработеат” проблема, при невъзможност - подмяна.

# 3
За да ви сменят цялата врата, следва да е напълно нефункционална.
Гаранциите “отработеат” проблема, при невъзможност - подмяна.
Тоест смяна но мдф-а е добър вариант,така ли

# 4
  • София
Не знам дали е добър, но ви е е единствен.

# 5
Е, тази врата уникат ли е, че друга няма да пасне? Нали са  типови модели.  Според мен се опитват да ви излъжат. Прочетете си какво пише в договора и си търсете правата.  Успех!
да модел т909,
твърди шефът на фирмата ,че нова врата дори 1мм да има изместване от пантите няма да пасне.Е,тези панти не се ли регулират.Аз не разбирам затова питам тук.
Вариантът да ми смени само МДФ от вътрешната страна ,идва взема вратата,държи ме 1 ден без врата входна??, обясни ми отдолу се измъква плоскостта и се слага нова,но ще вземат вратата с тях,очевидно за тях е по-евтин.
Не знам ,ако след година пак се появи проблем .Все си мисля да продължа да настоявам за нова врата,но той беше много рязък -поръчайте си отдругъде,те това предлагали.

# 6
  • SF
Как така един ден сте без входна врата? Няма ли да ви сложат нещо оборотно???

# 7
Как така един ден сте без входна врата? Няма ли да ви сложат нещо оборотно???
Не знам как ше е

# 8
Жалба до КЗП. Прилагате договора. Прилагате документ за плащане. Снимки.
Също така писмено по имейл или поща може да си пуснете рекламация към фирмата. Казъл рекъл, телефонен разговор, личен разговор на живо ...радко са доказуеми. Не препоръчвам. Писмено.
Недопустимо е това.
Не бих стояла с такава врата.
Може и директно до КЗП де...ако бързате.
Коя е фирмата?

# 9
Жалба до КЗП. Прилагате договора. Прилагате документ за плащане. Снимки.
Също така писмено по имейл или поща може да си пуснете рекламация към фирмата. Казъл рекъл, телефонен разговор, личен разговор на живо ...радко са доказуеми. Не препоръчвам. Писмено.
Недопустимо е това.
Не бих стояла с такава врата.
Може и директно до КЗП де...ако бързате.
Коя е фирмата?
Животът ме научи всичко черно на бяло.Вчера обеща да дойде лично шефът, не дойде.Днес му изпратих пореден имейл,няма и 2 мин и звънна, дойде тази вечер ,утре обеща да получа писмен оттовор,но ще смени само Мдф-а.Аз не съм все още сигурна,че това е по- добрият за мен вариант вместо смяна на цялото крило без касата

# 10
Защо да се сменя цялото крило, като само мдф-ът е повреден? Отвътре е метална рамка, която се облича с плоскост от двете страни. Ако вратата се затваря добре, стабилна е и няма луфт, само проблеми може да си създадете с ново крило на стара каса.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 22:30 от Чи лу

# 11
Защо да се сменя цялото крило, като само мдф-ът е повреден? Отвътре е метална рамка, която се облича с плоскост от двете страни. Ако вратата се затваря добре, стабилна е и няма луфт, само проблеми може да си създадете с ново крило на стара каса.
Не знам, не разбирам, аз затова и питам тук за какво да настоявам

# 12
Абе пусни си паралелно и до КЗП жалба.

# 13
  • SF
Страшно ме радваш с тези жалби! Simple Smile Имат ли ефект или потъват в архивите?

# 14
Винаги са вършили работа при мен.
Ще й трябва ЕИК, седалище, адрес и име на фирмата..предполагам ги има в договора/сайта/платежния документ.

Общи условия

Активация на акаунт