Отговори
# 120
  • Бургас
И с трите ми бременности спирах цигарите. Два пъти по 2 години, с последната 3 г. И то не защото мъжът е натискал или мрънкал. Беше си лично мое решение.
Имах приятелка, която пушеше като бременна и се криеше от мъжа си. Друга, която си пушеше пред мъжа си и всички останали до раждането. Случаи всякакви.
Но в предния си пост изобщо нямах предвид бременност.

# 121
Добре де, не ти дава наклон, но ти забременяваш и въпреки това не ги отказваш (апропо това трябва да се случи още с решението да имате дете). Какъв му е хода тогава?

Да не си е избирал пушачка Grinning
Има мъже и това им е критерий. Познавам такива, само това че пуши и ги карат да не се занимават с нея. Или поне не сериозно. Особено ако е непушач и самата миризма го отблъсква.
Мъж пушач би приел жена пушачка. Вече непушач много по-трудно. Поне такива наблюдения имам. Винаги има изключения де.
Това не е наклон, а си дава мнението човека. Това са някакви крайности – коя жена ще пуши бременна? Ромка? Наркоманка?

Ооо, в грешка си. Има и чистокръвни белички с добри професии,  които са пушели по време на бременност. Глупаво, ама наркоманията не прощава. Две такива познавам. Едната си пушеше колкото си иска, минимум кутия на ден.
Другата поне ги намали само на 2-3 на ден на двете си бременности.

# 122
  • SF
Добре де, ако му кажа да не пуши, това моделиране ли е или съвет?

# 123
Звучи като заповед Grinning

Но такива приказки могат само да накарат един пушач да се издразни и да запали още една цигара.

# 124
  • SF
Да, де, ама... то пък, ако е толкова съвършен, че да няма накъде да се барне и да се промени, аз дали съм подходяща да застана в този живот до него? Да не взема да се оттегля?

# 125
И с трите ми бременности спирах цигарите. Два пъти по 2 години, с последната 3 г. И то не защото мъжът е натискал или мрънкал. Беше си лично мое решение.
Имах приятелка, която пушеше като бременна и се криеше от мъжа си. Друга, която си пушеше пред мъжа си и всички останали до раждането. Случаи всякакви.
Но в предния си пост изобщо нямах предвид бременност.
Браво на теб, но предложената от мен хипотеза съществува. Всички познаваме такива жени. Пак питам: какъв е полезния ход на мъжа?

Или генерално: ако единият от двамата продължава с навик, който вече застрашава директно неговото здраве и индиректно ще влоши живота на партньора, какви лостове за влияние има последния и има ли изобщо?

# 126
Ако една жена не и  пука за здравето на детето и и пуши пие и се дрогира  по време на  бременността, това показва доста други неща.
Не става въпрос тук за моделиране.
Но човек трябва да избира преди, а не да се опитва да променя след, ако нещо не му допада.
Не бих се занимавала с коцкар, пияница или мърльо, които да променям. Тази енергия си я пазя за мен.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 01:13 от zavs

# 127

Не бих се занимавала с коцкар, пияница или мърльо, които да променям. Тази енергия си я пазя за мен.

Така трябва да бъде.
Но пък историята познава милиони случаи на точно такива жени как си избират коцкари, пияници и мърльовци и после се опитват да ги променят и мрънкат, че са такива и онакива.

# 128
Никакви. Няма право да насилва друг човек да с епроменя. Обикновено при пушене, единият стига до съобразяване с пушене в определено помещение или навън. Но да заставяш някой да НЕ пуши си е терор. Аз съм непушач и никога не съм насилвала партньорите си да не пушат. Разбираме се в кое помещение се пуши и всеки е достатъчно голям да отговаря за здравето си. Ако крайно те дразни човека – вариантите са или той си заминава, или ти.

# 129
  • SF
BasilA, а какво значи да влезеш във връзка с някого, да градите заедно общ дом, живот, да мечтаете, да реализирате, да има обич, доверие, любов между вас, някакво напасване, някакво съобразяване?
Аз ако не се съобразявам с него за пушенето, с кого?

# 130
Както обикновено, малко пристрастни мнения Wink Всъщност тези, които активно работят за да променят другия, са главно жените. Имам лични впечатления от много двойки, в които веднага след сватбата жената почва да ограничава контактите със старите мъжки приятели с цел да ги елиминира съвсем, ако е възможно, работи се за спиране с хобитата, за модифициране на гардероба и прическа/брада, прекарване на свободното време и почивките... С жените тези работи общо взето не се получават с натиск, ако жената не е зависима. То нали има приказка - жена и котка, както случиш, мъж и куче, както ги научиш Wink

Иначе е обичайно (пак има такава приказка) мъжът да очаква жената да не се промени никога, а жените да очакват да променят мъжа си.

# 131
ЧС, не си много права.
Има и такива мъже. Които почват да искат да отделят жените от приятелите, средата им, дори от роднини.
И в темата се дадоха лични примери дори за мъжете.
И двата пола го правят.

# 132
ЧС, не си много права.
Има и такива мъже. Които почват да искат да отделят жените от приятелите, средата им, дори от роднини.
И в темата се дадоха лични примери дори за мъжете.
И двата пола го правят.

Абе, и аз това писах в първия си пост по темата, но поне за мен жените преобладават. Или поне повече бият на очи.
ММ имаше един приятел от над 20 години, бивш колега. Срещаха се на по биричка редовно докато онзи се обзаведе с нова жена до себе си. И изведнъж - край.

# 133
ЧС, ами то има известен резон да се поограничат малко ергенските навици след брака и особено като има бебе, щото ако сам мъжът не се усеща, че има вече нови отговорности, може да стане като в онази тема - за мъжът, дето си пътува на екзотични  дестинации, а жената в къщи с децата.

# 134
Не споря. Само посочвам кой повече натиска за промени у другия. Като цяло мъжете в началото са си доволни, в последствие може да почнат да мрънкат за надебеляването, запускане и прочее. Също така много често мъже, които са напреднали в кариерата и обществото, изведнъж да решат, че старата жена вече не им подхожда. Но тогава най-често направо се развеждат, а не натискат за промяна.

Общи условия

Активация на акаунт