Отговори
# 150
gotemperor е права, кандидати бол. То качеството никога не е гарантирано, човек рискува дори и когато се пази. Даже колкото по- се пази, по-гарантирано не се получава в дългосрочен план, особено при мъжете с "добрите женички"

# 151
  • София
И превъзпитанието не е моделиране. Това сам да се навиеш да откажеш цигарите, дори защото някой друг го иска, също. Моделиране е да се опитваш да постигнеш конкретен набор от черти, които в повечето случаи нямат нищо общо с това ти какъв си. Например, някоя фенка на Мерилин Монро да се опитва да заприлича на нея като вид и поведение, да се изруси, да си направи същата прическа, да се държи като нея, да се облича като нея, да прави същите жестове и мимики. Разбира се, моделът може да не е конкретен човек, може да е набор от черти на различни хора, може да е и някакъв напълно фантазен образ.

# 152
Аз имам конкретен пример от моя кръг отпреди години, вече нямам контакт с тези хора.
Но.
Мъжът си моделираше жените – жена си (интелигентна жена, с фармация се занимаваше, красива, мила), която накара да си сложи силиконов бюст, тренираше по зададен от него начин, така се и обличаше, парфюми, коса всичко той, както иска. И се държеше с нея като с боклук, често агресираше. После ѝ се извиняваше, омайваше колко я обича и обожава. Имаха дете. Говорили сме за този неин параграф 22 и как иска да го напусне, но не може.
В същото време той поддържаше и любовница, която забележете – моделираше по същия начин – с тренировки, хранене, външен вид, постоянно я мачкаше и "поучаваше". Плащаше ѝ квартира и някакви дневни, които трябваше да използва само за точно определени храни. Мачкаше я с постоянни овиквания как сам ане мисли за здравето си, кое колко ѝ вреди, на какво и тънъ. Разбереше ли, че тя си е взела вафличка или нещо "вредно", наставаше буря. Шумни публични овиквания.
С една дума безобразен откачен тип, който си ги моделираше, както иска (приличаха си и двете), а те буквално бяха "бий ме, обичам те".
Нямам идея какво стана с тези жени – силно се надявам да са разкарали животното.
Така че – тънка е границата между личния избор и тормоза. Някои хора така си живеят и това ги устройва. Ако искат да си помогнат сами или пък да са жертви/мазохисти, какво мисли Цецка или Минчо, грам няма никакво значение за моделиране, превъзпитание, манипулиране.

# 153
И аз имам подобен пример.
Имат две деца. Той буквално държи веднага след раждането да е във форма.
И я е накарал джуки и цици да си направи.

# 154
И аз имам подобен пример.
Имат две деца. Той буквално държи веднага след раждането да е във форма.
И я е накарал джуки и цици да си направи.

Добре де, и кой е виновен? Щом си е избрала съпруг с такова чувство за естетика ще търпи. Припадането по джуки и силикон е типично за определени среди и тя или е направила компромис да се задоми с човек от тези среди, или и тя е такава. Той не се е събудил изведнъж с такъв вкус, и преди си е бил така, вероятно и чалгаджия...

Общи условия

Активация на акаунт