Отговори
# 150
gotemperor е права, кандидати бол. То качеството никога не е гарантирано, човек рискува дори и когато се пази. Даже колкото по- се пази, по-гарантирано не се получава в дългосрочен план, особено при мъжете с "добрите женички"

# 151
  • София
И превъзпитанието не е моделиране. Това сам да се навиеш да откажеш цигарите, дори защото някой друг го иска, също. Моделиране е да се опитваш да постигнеш конкретен набор от черти, които в повечето случаи нямат нищо общо с това ти какъв си. Например, някоя фенка на Мерилин Монро да се опитва да заприлича на нея като вид и поведение, да се изруси, да си направи същата прическа, да се държи като нея, да се облича като нея, да прави същите жестове и мимики. Разбира се, моделът може да не е конкретен човек, може да е набор от черти на различни хора, може да е и някакъв напълно фантазен образ.

# 152
Аз имам конкретен пример от моя кръг отпреди години, вече нямам контакт с тези хора.
Но.
Мъжът си моделираше жените – жена си (интелигентна жена, с фармация се занимаваше, красива, мила), която накара да си сложи силиконов бюст, тренираше по зададен от него начин, така се и обличаше, парфюми, коса всичко той, както иска. И се държеше с нея като с боклук, често агресираше. После ѝ се извиняваше, омайваше колко я обича и обожава. Имаха дете. Говорили сме за този неин параграф 22 и как иска да го напусне, но не може.
В същото време той поддържаше и любовница, която забележете – моделираше по същия начин – с тренировки, хранене, външен вид, постоянно я мачкаше и "поучаваше". Плащаше ѝ квартира и някакви дневни, които трябваше да използва само за точно определени храни. Мачкаше я с постоянни овиквания как сам ане мисли за здравето си, кое колко ѝ вреди, на какво и тънъ. Разбереше ли, че тя си е взела вафличка или нещо "вредно", наставаше буря. Шумни публични овиквания.
С една дума безобразен откачен тип, който си ги моделираше, както иска (приличаха си и двете), а те буквално бяха "бий ме, обичам те".
Нямам идея какво стана с тези жени – силно се надявам да са разкарали животното.
Така че – тънка е границата между личния избор и тормоза. Някои хора така си живеят и това ги устройва. Ако искат да си помогнат сами или пък да са жертви/мазохисти, какво мисли Цецка или Минчо, грам няма никакво значение за моделиране, превъзпитание, манипулиране.

# 153
И аз имам подобен пример.
Имат две деца. Той буквално държи веднага след раждането да е във форма.
И я е накарал джуки и цици да си направи.

# 154

Добре де, и кой е виновен? Щом си е избрала съпруг с такова чувство за естетика ще търпи. Припадането по джуки и силикон е типично за определени среди и тя или е направила компромис да се задоми с човек от тези среди, или и тя е такава. Той не се е събудил изведнъж с такъв вкус, и преди си е бил така, вероятно и чалгаджия...

# 155

Добре де, и кой е виновен? Щом си е избрала съпруг с такова чувство за естетика ще търпи. Припадането по джуки и силикон е типично за определени среди и тя или е направила компромис да се задоми с човек от тези среди, или и тя е такава. Той не се е събудил изведнъж с такъв вкус, и преди си е бил така, вероятно и чалгаджия...
Какво значение има кой е виновен? Да, тя има някаква вина. Но това не го оневинява него.
Това не променя факта, че я моделира, манипулира и дори заплашва.
Щото накрая се стигнало и до заплахи, защото не е искала в началото да прави цици и джуки. Накрая вече бил по-директен.
Ама реално тя е с ниската заплата и несигурна работа. Дома е негов наследствен, той е с високите доходи. Тя с две деца как да се оправи?  Няма свой дом, няма при кой да отиде. И търпи и угажда.
Виновна е. Да се пребие с камъни.
Не му е знаела естестиката. Логично е, че като се събрали, тя е била млада, слаба и хубавка. Но и самата тя си е на мнение, че една жена трябва да си поддържа фигурата. Та им съвпаднали мненията, ама чак такова  нещо не очаквала.
Промените, които той изискал са били след първото раждане.
Абе виждала съм го само на снимка във фейсбук. Типична мутра.  И това преди да си каже какъв е ми направи това впечатление. Само като му видях снимката ми стана противен. После разбрах защо.
Пак има късмет с фигурата, че има жени дълго време не могат да си я върнат поради промени в тялото.

# 156
Баш този тип мъже си личат от километри, ама парата си казва думата. Можеше да се възползва и да инвестира в себе си, в образование, за да може после като реши, да си бие камшика.

# 157

Абе виждала съм го само на снимка във фейсбук. Типична мутра.  И това преди да си каже какъв е ми направи това впечатление. Само като му видях снимката ми стана противен. После разбрах защо.

Ми това обяснява всичко. Те някои неща си вървят ръка за ръка като дупе и гащи, ракия и салата, Абъркромби и Фич Simple Smile  От самото начало се е знаело какво ще бъде, едва ли е бил много духовен и изтънчен, но е решила, че е добра партия. И сега ще се тунингова. Още повече, че като тунингована ще си вдигне и своите акции в техните среди (едва и са академични).

# 158
Не са така черни и бели нещата. Индивидът от моя пример беше от академичните среди – и двамата бяха фармацевти, колеги-състуденти. В добитъка, в който се е превърнал, жената няма как да е подозирала, че ще стане. След години заедно и дете, общ бизнес.
Не винаги мутрьо си е просто мутрьо и простак. Има много скрити лимонки и характеропати. Човек може да попадне на какво ли не.

# 159
Простащината ходи и по "академичните среди", понеже вече нищо не е такова, каквото изглежда, или каквото е било. Но типичната мутра, си е типична мутра.

# 160

Ми това обяснява всичко. Те някои неща си вървят ръка за ръка като дупе и гащи, ракия и салата, Абъркромби и Фич Simple Smile  От самото начало се е знаело какво ще бъде, едва ли е бил много духовен и изтънчен, но е решила, че е добра партия. И сега ще се тунингова. Още повече, че като тунингована ще си вдигне и своите акции в техните среди (едва и са академични).

Е и?
Не променя факта, че има и такива мъже. Прилича на мутра да, но какво работи не зная.
Но да, друга нямаше да подаде и направо щеше да го разкара. Има хора си знаят границите.
Не мога да я съдя, не съм и в обувките.
Нито я знам защо този е избрала.

Така е Базила, има ги всякакви и не може да кажеш  като ги видиш какви са. Даже ги мислиш уж за много готини.

# 161
Скрит текст:
Както обикновено, малко пристрастни мнения Wink Всъщност тези, които активно работят за да променят другия, са главно жените.
Имам лични впечатления от много двойки, в които веднага след сватбата жената почва да ограничава контактите със старите мъжки приятели с цел да ги елиминира съвсем
Скрит текст:
, ако е възможно, работи се за спиране с хобитата, за модифициране на гардероба и прическа/брада, прекарване на свободното време и почивките... С жените тези работи общо взето не се получават с натиск, ако жената не е зависима. То нали има приказка - жена и котка, както случиш, мъж и куче, както ги научиш Wink

Иначе е обичайно (пак има такава приказка) мъжът да очаква жената да не се промени никога, а жените да очакват да променят мъжа си.
Аз имам куриозен случай, в който булката елиминира приятелите на младоженеца НА самата сватба. Булката и младоженеца заедно с приятелите си отидоха на дискотека след ресторанта, като приятелите от страната на младоженеца, и мъже, и жени, не бяха поканени. Младоженецът изчезна вдън земя за няколко години до развода си.

# 162
Аз не виждам нещо лошо в това да искаш жена ти да поддържа форма и да не се запуска или разплува. Съвсем нормално си е, за цици и джуки вече както дойде, аз не съм фен на такива работи, други си им харесва и едва ли е на сила за жените им.
Иначе в периода на напасване всеки се опитва да промени другия, както и себе си, което е и нужно, защото ако не се напаснат няма как да се случи всичко. За това на млада възраст е по лесно от на средна когато вече никой не иска да променя нищо и очаква другия да се промени спрямо него.

# 163
То въобще не е нормално да се кара някого да се променя, нито на млади, нито на стари години. Като не те кефи някой, ми не те кефи.

# 164
Ти чакай някой да ти пасне точно на всичко, някои така си чакат принца до пенсия

Общи условия

Активация на акаунт