Третичен дим за детето

• 1 382
  • 103
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А най-зле е да го поставяш под стъклен похлупак.

# 91
  • SF
Има всякакви заведения. В качествените не се пуши изобщо.

А алтернативата на пропити с никотин мебели не е задължително да са ароматизатори. Нито с близане се поема NKK.

Почнаха свободните съчинения за онеправданите и бедни баба и дядо с еднички радости цигарите и внучето.

Не, де... Ти пък са хвана за парфюмите.
Мебелите в спалнята са напоени с парфюми, тези в кухнята са напоени с миризми на боб.
Като влезеш в чужда къща, си мирише на нещо специфично - някои готвят с много подправки, други ползват пулверизатори с ванилия, мият с белина, където има теч, може на мокър панел да мирише.
Всякакви мебели са пропити с всичко. Дори и най-новите се произвеждат с вредни лепила и си миришат на... китайски завод. Да, свободни са съчиненията, защото няма как да вляза в конкретика.
В дървото се събирал стар цигарен дим. Да го махнат от повърхността на дървото. Пък може мебелите да са талашит - дървесни стърготини, слепени със смоли и лепила. (не знам дали са вредни или безобидни)
На мене също не ми се ходи на гости в апартаменти на пушачи. Твърдят, че не си пушат в стаите, но на мене ми мирише, че си пушат. Особено сега в студа, как ли висят по балконите да ги брули и да пушат, при положение, че са пушачи.
Това дете ще трябва да живее в човешка среда, където се срещат пушачи, готвачи, работници в склад, вируси... С обувките какво може да се внесе в един дом, да не обсъждаме. А в детската градина колко миризми ще се обменят. Още ли мият подовете с белина?

# 92
  • София
То хубаво ще живее в кофти среда, но защо да седи с дни някъде, където не е здравословно? Пък и винаги има избор дали и с кого да общува в живота.

# 93
  • SF
Дни ли трябва да седи там?
Ами защото са му баба и дядо. Те пък не трябва да пушат вътре през всичките дни. Може би покрай внуците ще се научат да не пушат вътре.

# 94
  • София
Да спрат да пушат вътре и може детето и с дни да стои. Много деца остават по цяло лято с баба и дядо. Това вече зависи от емоционалната интелигентност на възрастните.

# 95
  • Варна
Някои държави вече забраняват пушенето в кола ако има дете.

Ами не знам къде са спали, че го забраняват чак сега. То няма и нужда от забрани, въпрос на здрав разум е да не се пуши в колата, ако има дете. Около мен дори и най-върлите пушачи го спазват това и даже не подлежи на обсъждане.

# 96
  • SF
Ами дано да спрат да пушат изобщо. Но ако пушат, да го правят навън.

# 97
  • Варна
HighSpeed ти не може нищо да гарантираш. Смешно е.

Какво не мога да гарантирам? Я пак. Ти ли ще ми гарантираш как мирише къщата на майка ми?! Да, смешно е.

# 98
Миризмата на дим пропива дори в стените. Но да е чак толкова вредна, че да не може да преспите една вечер и да видите майка ти, при положение, че е проветрила и не пуши вътре, докато сте там, не ми се вярва. Кажи на жена си по-малко да се превзема и ако на нея самата не ѝ е приятно, да ви остави вас със детето да ходите.

# 99

Какво не мога да гарантирам? Я пак. Ти ли ще ми гарантираш как мирише къщата на майка ми?! Да, смешно е.
Повече книжки, по-малко интрижки ….
Хората отчитат никотинови след по ръцете не непушачи спали и престояли 24 часа в помещения, в които преди се е пушело тя гарантирала с носа си. Моля ти се.

# 100
  • Варна

Повече книжки, по-малко интрижки ….
Хората отчитат никотинови след по ръцете не непушачи спали и престояли 24 часа в помещения, в които преди се е пушело тя гарантирала с носа си. Моля ти се.

Айде сега аз да те помоля да ми цитираш къде съм написала, че в къщата на майка ми се пуши. Да, повече книжки, че да усвоиш четене с разбиране. Моля ти се.

# 101
  • Пловдив
HighSpeed, лично виждам почти ежедневно деца в коли, а шофьорът пуши. По светофарите ги гледам в Пловдив. Не рядкост това.

В България има висока толерантност към задимени помещения и изобщо пушенето до деца. На площадките палят и кадят на главите на децата си, на въртележки също. Затова НЕ ме учудва отказът на бабата и дядото и като цяло, че доста потребители ги защитават. Но резултатите са налице - нацията в ЕС с най- ниска продължителност на живота е не само заради лошо здравеопазване, но и лоша превенция, включваща и висока толерантност към пушене навсякъде и прекомерна употреба на алкохол на ежедневна база ( това вече да не го коментираме, въпрос на друга тема е).

# 102
  • Варна
HighSpeed, лично виждам почти ежедневно деца в коли, а шофьорът пуши. По светофарите ги гледам в Пловдив. Не рядкост това.

Ама чакай малко, аз пиша за МОЕТО обкръжение. И никъде не съм казала, че е рядкост. Казах, че е въпрос на здрав разум и около мен се спазва. Дори и без да е забранено със закон. Така че не виждам защо се споменава моето име в твоя пост, още повече аз с Пловдив нямам нищо общо, нито съм спорила, че има хора, които го правят.

# 103
Ми то стана манджа с грозде вече. В темата се пише за жилище, в което се пуши, ти даваш пример с жилището на родителите ти, в което не се пуши.
Автора говори за гости с нощуване, което за мен е в почивните дни 1-2 нощувки най-много, хората говорят за заведения със завеса за зоната за непушачи.
Автора не се върна да каже има ли подозрения, че жена му не харесва родителите му, но тука вече се кълнат, че е точно така. Условието ѝ да спрат да пушат вътре аз го виждам като компромис от нейна страна - няма да изчезне всичко натрупано, но поне няма да става по-зле, а ще се подобрява. Хората правят намеци, че защото били на село, да се преместели в град … изобщо всички тука (и аз) си пишем някакви неща всеки от собствената си камбанария.

Общи условия

Активация на акаунт