Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 28 875
  • 634
  •   7
Отговори
# 600
  • под тепетата
doroty3, на патерица и от мен честит празник! Здрава и обичана !

# 601
  • In transit
Doroty3, честита да си! Чудесна Карпатка си направила. Heart Eyes

Аз съм на течен десерт в това време. Малко горещ шоколад. Heart

# 602
  • Бургас
Аз вчера забърках ядкови бАнбони, много хубави.

# 603
Каква плеяда от водолеи си заформихме тук 🤗🤗
Helene, Дороти, честити да сте и много вдъхновение за сладки изпълнения!
Дороти, много идейно за шоколадов крем в Карпатката, ще пробвам!🩷

Момичета, дайте блат който да не прави купол при диаметър 26см и да прави поне едни 5 см височина, за да го разрежа на 2 блата.
Класическият пандишпан прави ли купол?

Мики, искам рецептата за шоколада,моля❤️🤗

# 604
  • In transit
MayGodBless, заповядай. Hug Горещ шоколад.
Пандишпанът не трябва да направи купол, защото няма бакпулвер.

# 605
обръщаш го да се охлажда на скара и става изцяло равен

# 606
Здравейте, сладкотворци!
Искам да направя малка тортичка. Ще си направя блат сама, изчетох всичко и избрах. Обаче, крема как да направя, разполагам с течна сметана и кондензирано мляко, боровинки. Кое първо да разбия, или как да ги смеся. Обърках се от толкова рецепти.

# 607
нямаш ли нещо крема сирене, маскарпоне...

# 608
Съотношение 2 към 1 сметана към кондензирано мляко. Тоест 500 мл сметана много добре охладена я разбиваш до твърди връхчета и към края на разбиването на тънка струя добавяш кондензираното мляко. Кремът става пухкав но не държи форма за измазване. За между блатовете е ок. И ще си пасне с Боровинки, ще дадът киселко Разнообразие.

# 609
Момичета, дайте блат който да не прави купол при диаметър 26см и да прави поне едни 5 см височина, за да го разрежа на 2 блата.
Класическият пандишпан прави ли купол?
Привет и от мен ( майката на Bella98 ), блатът за 26 см, който си правя и не се надига, е с 6 големи яйца, отмервам в три еднакви чаши, докъдето е нивота на яйцата, толкова да е захарта и брашното в другите чаши. Разбивам малко яйцата да се надигнат и постепенно на 3-4 пъти добавям захарта и ванилия. Бърка се едно 5-10 минути, докато побелее сместа и удвои, утрои обема си и стане гъсто, тогава се добавя брашното на 2-3 пъти и с телена бъркалка се омесва хубаво. Изсипва се в ринга /26 см/, намазан с олио и набрашнен, пека на 2 решетка на фурната, предварително загрята на 180 градуса за 40 мин. Като е готов блатът вадя и обръщам върху решетка и махам ринга, Оставям да изстине хубаво и режа на 3 или 4 блата, зависи колко искам и досега винаги ми се е получавал равен, докато го пека.
Ето го тук в една еклерова торта Simple Smile

# 610

Това е блат от 6 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно, щипка сол, ванилия
чашата е 200 мл, тавичката е 26 см/диам.

# 611
  • Бургас
Аууууу,2в1, разкошен блат! Разкошен!

# 612
Честит празник (на патерици) на всички празнуващи до момента! Бъдете здрави, обичани и много вдъхновени, а животът Ви да е сладък и изобилстващ от красота!
От мен от тези дни едно парче от мини Карпатка за годишнината от сватбата (пудрата захар сложих после, защото бързах да снимам):
Рецептата ми е на Cook with a smile, но половин доза.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 18:22 от Lemoncupcakes

# 613
Използвам снимката на блата на 2в1, за да попитам какво и как би се променило, ако към съставките на блата се добави и 1 бакпулвер?
Мини Карпатка е много апетитна.

# 614
Съотношение 2 към 1 сметана към кондензирано мляко. Тоест 500 мл сметана много добре охладена я разбиваш до твърди връхчета и към края на разбиването на тънка струя добавяш кондензираното мляко. Кремът става пухкав но не държи форма за измазване. За между блатовете е ок. И ще си пасне с Боровинки, ще дадът киселко Разнообразие.

Трябва да пробва, защото за мен това е убийствено сладко. Въобще този крем....бих го заменила.

Общи условия

Активация на акаунт