Домашни сладкиши - от старите тефтери до нови вдъхновения, ежедневна тема за сладки раздумки

• 10 316
  • 233
  •   20
Отговори
# 180
Дай на някой да катурне половината торта и воала, докато се престрашиш, ще е готово Simple Smile
Не мисля, че ще е сложно всъщност, особено ако тортата е около 20 см, не повече - има и лопатки за торти, пък и с друго може да си помогнеш, дори с плоска чиния с подходящ размер. Декорацията после ще е лесна, не вярвам да ти се опре, т.е. предлагам окончателно да я измажеш и декорираш легнала.

# 181
  • Euskal Herria
Защо не монтираш два големи блата (малко по-тънки) с крем, след като стегне, просто разрежи наполовина и двата полукръга да ги сглобиш? Така ще станат четири блата и три слоя крем.

# 182
  • под тепетата
Аз пък се сещам друго - навремето много популярна беше вита торта. Ставаше висока и с идеален борд.
 Тази е такава , няма да казвам колко шоколад глътна...Навремето я правих за две тийнейджърки

# 183
Аз съм правила такава с два блата срязани на половина.

# 184
Биляна, Мими, много са ви хубави тортите! Simple Smile

Аз вита торта не съм правила, но имам желание да пробвам и съм си запазила тази рецепта.
https://mycandykitchen.blogspot.com/2019/09/vertical-layer-cake.html

# 185
# 186
  • Варна
Сглобаваш, отлежава, стяга се. После я срязваш, наместваш върху подноса и тогава измазваш и украсяваш.
Не ми се е налагало, но така бих направила.

# 187
Вита съм правила с пандишпанови блатове ,пека ги в тавата от фурната.

# 188
  • Euskal Herria
Скоро съфорумка (в друга тема) пусна снимка и рецепта на вита торта Орео.

При мен все ми дава грешка и не мога да отворя.

# 189
Скоро съфорумка (в друга тема) пусна снимка и рецепта на вита торта Орео.

При мен все ми дава грешка и не мога да отворя.
Слагам в скрит текст заради дължината

Скрит текст:
Любим Сладкиш...
Имах два компота от кайсии и спретнах набързо:
Обърнат сладкиш...

Пo рецептата на Donka Dimitrova❤

Аз сложих плодовете на кайсии от два компота,но сиропирах само със сока от единия буркан.
Копирам рецептата:

Обърнат, сиропиран сладкиш

3 яйца
1ч.ч захар
1пак ванилова захар
3 суп.лъж. олио
1ч.ч брашно
1/2п.бакпулвер
парченца масло
Компот от праскови
В малък съд, в случая 24см тавичка се изсипва на дъното карамел, направен в друг съд от 4суп.л захар.Върху горещия карамел се слага парченца маслото да се разтопи.Отгоре се нареждат нарязани праскови от компот.
За кексовата смес се разбиват яйцата със захарта и ваниловата захар, олиото и накрая брашното с бакпулвера.Сместа се изсипва в съда върху карамела и прасковите и се пече на долно ниво в загрята на 170° до готовност (за 30мин.при мен). Още горещ сладкиша се залива със сока от компота и се оставя да попие добре, след което се обръща на поднос.Охлажда се и се хапва. 🤗

# 190
  • In transit
Мими, Биляна, много красиви торти! Heart Eyes

May, сега разбрах Simple Smile Аз бих я направила вертикална, както са показали момичетата, като сложиш една твърда преграда в средата на ринга, който ще ползваш. Изпичаш си платка, като за руло и я режеш на ленти. Отгоре пак може да я покриеш с фондан, като на Мими или да я измажеш.

Аз пък сама си поставям предизвикателства, защото реших да направя цифрите от пандишпан или платка Парадизо, но да имат борд, т.е да не са изрязани. За целта трябва да си конструирам форми за печене с цифри и борд. Joy Да видим дали ще се справя или ще измисля друго.

# 191
  • Euskal Herria
Мики, няма ли при теб силиконови форми? Тук има за всички цифри - от 0 до 9, прилично големи са. Т. е. точно за такъв тип торти.
Напоследък ми попадат клипчета за торти-цифри, обаче от отделни декорирани мъфини.

# 192
Има и в тему такива форми горе долу 25 на 20 см, 3 евро всяка.

# 193
  • Euskal Herria
Тук има много китайски магазини, та понякога, когато ми е спешно, знам от къде да взимам. И има случаи, когато в тях могат да се намерят и на по-добра цена от тему.

# 194
  • In transit
Еми, малко късно ми хрумна идеята. Няма да успея с поръчка. Ще потърся нещо налично ако има. Благодаря за идеите и препоръките.

Общи условия

Активация на акаунт