Усмивките ни греят вече, чакаме на Янче второто човече!

• 19 028
  • 285
  •   1
Отговори
# 165
Не можах да изчета всичко, по-късно ще чета.
Янче, очната лекарка се казва доцент Маринова, клиника Торакс 1 на Възраждане. Няма нужда да записваш час, само им звънни, за да питаш кога е на работа.

# 166
  • София
А, разбира се, че за всяка градина има всякакви мнения. Аз за учителките чувах лоши работи, но не кой-знае какво. В крайна сметка аз избрах "Радост", но на есен имам една приятелка чието дете тръгва в "Брезичка", така че ще имам вече и конкретна информация.
Мерси много за инфото за тениската. Определено ми помогна. Дано се справим с тези истерии безумни.
То, между другото, моето дете и без това е достатъчно независимо. Понякога даже се чудя как стана такова...ама то така е, яслата си казва думата, ама не само в добрия смисъл, за съжаление...

# 167
  • София
То, между другото, моето дете и без това е достатъчно независимо. Понякога даже се чудя как стана такова...ама то така е, яслата си казва думата, ама не само в добрия смисъл, за съжаление...
Дали не говориш за Мая Wink

Алекс, мерси. Сега ми казаха и една друга, която работи в 3та Градска. Много ми я похвалиха - моя приятелка, която роди преди месец и нещо. Бебето беше с някакви проблеми в очичките, но тя го оправи (и то не с Тобрекс). Малката също е доста гурелясала, но според педи е от болницата, а не от Мая. Та сега се чудя къде да ги водя...

# 168
  • София
Мдам, децата на ясла като че ли растат без да искаме по-бързо.....

Очна клиника на "Александровска", д-р Димитрова препоръчвам аз.

# 169
здравейте,
и мен много ме накефика обясненията за любимите дрешки, любезно предоставени ни от Смайли, 10х! при нас обаче номерът с 'няколкото чифта' не работи съвсем, защото - поне доколкото става дума за 'наните', тензухените пелени, с които се гушка, докато спи, - той така старателно си ги души всеки път, да не би да са чисти и ако зпаодозре, че са сменени, ходи при шкафа с дрехи за пране да си търси мръсните Wink

Раичка, честити християнчета и на вас! Дай малко снимки, плийз, много се зарадвах, като писа колко хубав празник се е получил!

това за влиянието от яслата и аз успях, макар и за 2 седмици, да го усетя и сега много се чудя какво да правим от понедленик, да тръгва ли пак... а, макар и не съвсем по темата, все забравям да вметна, че Ежко не претендира много за дреболии като играчки и дрешки, че са негови, но обича да говори за 'моя блок', 'моето такси'  Wink

хубав ден на всички!  

# 170
  • София
Янче, и аз препоръчвам Детската очна клиника на Александровска. Нали знаеш, че Ванеса имаше сериозни проблеми със очите - и даже сондирахме слъзните каналчета. Препоръчвам ти д-р Кемилев и д-р Топов от клиниката.

И Ванеса е изключително противна като се запъне за тоалетите си. Обикаляше цяла зима с пуловер, дънки, отгоре дълга лятна рокля, пантофи и сламена шапка и настояваше да излиза така. Сега всяка сутрин имаме драма какво да облече - аз имам страгетия - вади се целия гардероб, разхвърля се из стаята, коментираме на дълго и широко как няма да е хубава и в крайна сметка само аз успявам да я убедя да облече каквото съм избрала. Баба й и гледачката са безпомощни и дори този метод не успяват да приложат, така че често си ходи с едни и същи дрехи по (възможно най-неподходящите и безумни съчетания). Друг метод е, като съвсем не желае да се облече в избрания тоалет, е да извадя любимото й чадърче и й кажа, че не си отива на избраните от нея дрехи. В този случай тя се съгласява, но излизаме навън с чадър, независимо какво е времето  Wink

Янче, браво на Бояна, дано да нямате никакви колики! Ванеса имаше някакви мижави за 2-3 дни, даже не съм убедена, че бяха колики, така че не знам кога се появяват. Между другото, като решите да хукнете вече по разходки, предполагам, че градината на Народния ще ви е топ дестинация и те моля да ми звъннеш, за да скокна навън да ви видя!!!

За детската направо ме шашнахте. Не стига, че нямам концепция какво да правя с градината, ами сега се и оказва, че дори и да реша нещо, няма да ме огрее....Просто съм в голяма чуденка - наскоро ме светнаха, че като "самотна майка" имам предимство в детските градини и се чудя дали да не опитам в 8-мо ОДЗ. Хем ми е на една крачка, хем съм чувала само добри неща. Другият вариант е частна градина, за която, надявам се, няма ред и чакане. Или?

Eй, че съм патка, пропуснах да честитя християнчетата на Раичка. Разкажи повече подробности. Честита нова прическа и на Ежко, въпреки, че Маймунка знае моята принципна позиция относно дължината на косата му  Wink

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 12:32 от mkp

# 171
добре дошли на янче с малката бояна.   bouquet   Янче , аз занм , че в яслите ги бьршат всики деца с една кьрпа и затова кониоктивитьт е често явление. и яна ( в яслата) и сега марто има от времем на време яки гурили сутрин. аз слагам Гаразон капки - сутрин и вечер по две и в носа сьщо и за два дена се оправя ( до следващият пьт   Mr. Green ). а за колкиките не мога да ти кажа нищо , защото и двамата не са имали.  Blush

Миленка, на мене в социалните ми  казаха , че по закон самотна майка се води тогава , когато в акта за раждане на детето пише - баща неизвестен. иньче , щом детето е припознато не можели да издадат такава бележка за самотна майка. аз нали сьщо исках да взема такава бележка за градината.  аз все още се надявам да ми го вземат , но да видим....по принцип при добро желние директорката може да отпусне няколко бройки за изчакване - точно за такива деца като нашите от последното тримесечие.

мартин сьщо е голяма кокона с дрехите. ако реши , че ще облече нещо супер трудно излизам на глава с него. все още обаче успявам да го забаламосам и облича в крайна сметка каквото сьм решила , но като порасне още незнам какво ще стане. от известно време , понеже стават преди мене , яна го облича , и той не протестира - много я слуша . така , че скоро не сме имали изпьлнения на модна тема.  Laughing

раичка , честити христианчета. да са ти живи и здрави
Неви, и на вас , честити прически. дай снимка да ви видим.
аз незнам дали ви се похвалих , че най- накрая постригах мартин. една вечер с машинката преди баня. беше много весело - стоя , но май го беше гьдел , та умря от смях. даже сутринта като стана ми вика - " айде пак да ме постригваш , мамо" ....

да знаете , много сьм се затьжила пак за вас. да си спретнем една междуградска среща скоро .... Thinking

# 172
  • София
MKП - за самотната майка това, което казва Минимо е вярно. Ако бащата е припознал детето, не важат предимствата в детските градини. Това е сега с новата наредба.

И д-р Кемилев също го преоръчвам и аз.

# 173
Честити християнчета и от мен, Раичка! Чакам снимки и естествено най-много ми е интересно как се държа Борко.

Честити прически на Нев и Сава!
Неви, брат ми имаше такъв парцал /"пупа" го наричаше той/ до много късно, но при него беше придружено със смукане на пръста. Трябваше задължително да мирише на майка ми - колкото по-потен, толкова по-добре. Любима му беше една нейна нощница  Crazy Нямам идея как я отказаха, ще трябва да питам .

Мони, честит ти джип, будала такава!
Явно адски много се кефиш на долния ляв педал  Mr. Green

За междуградска среща - много ЗА! Всички около мене хукнаха на някакви тиймбилдинги по вили и хотели, даже Румен другата седмица ще е два дни в Търново по същата причина. Та понеже вие сте ми на мен колежки, колектив сме един вид, ви подканям да си направим и ние един тиймбилдинг, та ако ще и с децата. 

Дара учудващо не е проявявала особени претенции за тоалетите. Чат пат се запъва, че иска "льокля" ама като сдъвча нещо от рода, че утре на театъра ще облечем рокля и спира. Имали сме разправии, но не особени и не са никак чести. Явно си изявява независимостта по друг начин. Пу-пу, че само това "зло" не ни е сполитало.

Моля, разяснете какво имате предвид като казвате, че децата по-бързо растат в яслата. Какво се е променило - в положителен и отрицателен аспект.
Миме, в Нашите деца има тема за частните ясли и градини. Оказва се, че и за там наплива е голям и може в един момент да се окаже, че и техните места са запълнени  ooooh!
Елексирче, пита ли в "Радост" за новата наредба? А дали ще ти е удобно да ми кажеш когато излязат списъците ... понеже всеки ден си там  Praynig

Много дълго ще стане, ама не мога да не ви кажа. Снощи стана разправия на детската площадка и Румен се би заради мене  Embarassed Предисторията - има един тъпанар, син на някаква дърта номенклатура, който редовно минава с кучето си /хъски/, което е младо и се щура като лудо покрай децата. Понеже съм най-устата явно, всеки път като мине му правя забележка. Последния път ме псува яко, защото аз видите ли съм била от три месеца в квартала, а той бил от 30 години и аз съм нямала никакво право да му казвам каквото и да било. Снощи пак му правя забележка и той пак ме напсува. За беля Румен чу. Размениха по две думи на кръст и се замлатиха - шутове, ритници, тупаници. Никой не тръгна да ги разтървава, аз виках на Румен да спре, ама кой ме чува. Завряха се в едни храсталаци и як кютек. Една хилавка девойка уж отиде да ги уговаря и явно успя навреме щото оня бил хванал някакъв камък да хвърля. Боя спря, оня идиот уж си тръгна. 10 минути след това обаче се върна с бухалка и пак налетя на Румен. И баща му дойде и стана още по-страшно. Намесиха се и други мъже ... абе страшна картинка. Моя побойник се отърва с натъртена ръка и един престрещнат пръст, тече кръв от нокъта, ама нищо особено. Дара се уплаши, аз също.
Аз обаче не знам как да реагирам - уж трябва да съм горда, че ме е защитил, а аз си умрях от срам и се чувствам недобре от създалата се ситуация. Вие бихте ли му благодарили? Какво бихте казали изобщо? Последната седмица аз го ударих на сръдня по повод на един скандал миналия уикенд, та това ме обърква още повече. Това ме мъчи ...

След малко отивам на консултация, а по-късно сме на видеозон. Отдавна не сме се виждали с мъжлето ми  Heart Eyes

# 174
АЗ ЗА КВО НЕ ДАВАМ ДА МУ СПОМЕНАВАТЕ ИМЕТО НА ЧОВЕКА БЕ - БОГ Е ТОЙ БОГ Crazy CrazyНели - салата ракия и хубава вечеря (имайки в предвид, че див секс точно сега ми е меко казано неудобно да ти пожелая) заслужава човека, аз нали съм си дива и бесна, сметам туй да е начина да се оправи един мъж с един идиот, кофти, че пред теб и Дара, ама като и мине първоначалния уплах, само за туй ще ти говори (от бате ти имам опит, още помни Дамян как млати един) - с такива простаци като тоя мила с дум не става, а за да избухне ТОЙ (като го знам къв е кротък) значи оня си го е търсил.
И моля не се впускайте в обяснения - браво на Него, защото е бременна и много емоционална и е мой дълг да я щадя. Laughing
Сега сериозно - първо му кажи на оня, че с жалба ще го задължат кучето да е на повод, второ му кажи, че щом не му сбира лайната с лопатка и метла и не ги хвърля - па е за глоба, трето му кажи на оня, че обидата е подсъдна и то по бърза процедура, четвърто му кажи, че ТОЙ е леко луд, ходи нощем из квартала и не отговаряш нощемза действията му, и ако пак не вдене - Дианабад е квартал, в който имам специални връзки - може да му отеснее мно лесно Laughing
Виктор за дрехи общо взето не е претенциозен, освен, че ако няма цип или копчета блузата ми се сърди  Rolling Eyes. Но е в състояние да ходи само с едни единсвтени гадни маратонки, които са му големи и е като с плавници - пищи, врещи - с тях и аз въобще не се разправям  да ходи с квото иска и както иска - голем мъж е дет се вика  Crazy Crazy, само да спре да иска да му режа пишката и да става като мен ( или ПОП - зависи от настроението) и ще съм спокойна майка.
Тук е момента да ви питам - некой некви връзки в Испания за работа - крайно наложително е полицая да замине на някъде да бачка, щото ни предстои гладуване в противен случай, та търся връзки по чужбинск
За междуградкса среща - предлагам се за шофер и отиваме къдет кажете Laughing

# 175
  • Sofia
Здравейте и от мен!
Честито на Раичка за християнчетата и за рождения ден!  bouquetАз мисля евентуално през лятото да я свършиме тази работа,нещо не ми се занимава много.
Честито и за прическите на Ежко и Неви!
Янче,аз вече нямам спомен за коликите душо.Нито дали сме имали,нито колко са продължили Embarassed Старателно съм си изтрила такива неща от главата.
За междуградска среща и аз съм ЗА,но зависи кога ще се разберете.Другия петък заминаваме със скъпия за Халкидики,а после малко на Боровец.Виктория ще пропусне Гърция,за да си почине мама малко от нея Mr. Green
И аз съм вече в стрес от тези списъци за детските градини.Чакам ги  с нетърпение и предусещам ,че ще има голями разправии в Инспектората.Разчитах на номера със самотната майка,но след като го отмениха освен на местоживеенето и на това,че към нашта ясла няма детска градина,а към тази детска градина няма ясла,незнам на какво да разчитам друго.
Смайли,за боя какво да ти кажа.Понякога е оправдана постъпка,но като цяло вече гледам да избягвам такива конфликти с крайни действия.А и не обичам да правя сеир на хората. Laughing
За колелото караме триколка,по-скоро се бутаме все още.А за голямо колело с помощни гуми не смея да си помисля преди следващото лято.
Миналия петък хванахме този гаден вирус и от яслата ми се обадиха,че е с 39,6Т и дриска вода,та се водихме по лекари.До болницата не стигнахме.
За гърнето още е с памперс,но си казва доста често като й се ходи по някаква нужда.В къщи гледам да я държа по гащички.Рядко имаме фалове
За дрехите доста често,да не кажа почти винаги има претенции с какво да излиза
Стана много дълго ooooh!

# 176
Нещо си се заблудила, мила ми Христинке. Мр.Х хич не е кротък. Забележи му ръцете другия път като му ги целуваш, че са целите в белези  Crazy Вифаджийска му работа! Къде е сега Ели, че много ми липсва напоследък  Sad

Дара веднага започна да преразказва случилото се, ама аз я забаламосах, че не е това, което е видяла. Днес не е споменавала. Сигурно ще се сети по някое време изневиделица, но темата е забранена за обсъждане пред нея  Stop

Айде бягам!

# 177
  • София
Смайли, търся я два дни директорката, но все я няма. Ще я изловя най-късно в понеделник и веднага ще докладвам. А може и днес да я засека.
За боя - аз съм твърдо против, ама мъж ми, какъвто е 140 кг. и 2 метра, рядко някой смее да се отваря. (това не е самохвалство, просто откак спря цигарите е като слон станал) Но, имали сме такива случаи. Че то кой ли няма. Така че не му отдавай толкова голямо значение. А и в крайна сметка онзи си го е търсил, така че всичко е станало както е трябвало да стане. Проблемът е единствено, че с тоя ще се засичате и когато Румен го няма с теб, та внимавай. Убедила съм се, че лудите са ужасно много, а с такива просто не може човек да се оправи по никакъв начин.
Хайде, после докладвай как е бебето.

За прическите и кръщенетата - честито, честито Simple Smile

МКП - за частните градини май пак се заформя наплив тази година, така че ако мислиш да я пращаш започвай обикалянето.

# 178
Аз обаче не знам как да реагирам - уж трябва да съм горда, че ме е защитил, а аз си умрях от срам и се чувствам недобре от създалата се ситуация. Вие бихте ли му благодарили? Какво бихте казали изобщо? Последната седмица аз го ударих на сръдня по повод на един скандал миналия уикенд, та това ме обърква още повече. Това ме мъчи ...

След малко отивам на консултация, а по-късно сме на видеозон. Отдавна не сме се виждали с мъжлето ми  Heart Eyes

Нели, аз пък мисля , че ако някой мене ме напсува пред мъжа ми 100% той ще реагира по същия начин. За мен друга реакция би била обидна. Какво!? да ходи да го моли да ти се извини, или пък да се направи че не у чул. Румката и този път спечели червени точки, аз така мисля:).

Разкажи как мина прегледа на юначето.

Днес  ходих да запиша Калоянче на кухня , но се оказа че ред ще ни дойде декември или януари. Какво мислите за ХЕР Бебе?

# 179
  • София
На Мая очите - алергия. Само неразбрах защо след като я попитах дали има нужда да търсим от какво и да правим консултация с алерголог, докторката каза че няма смисъл. Вие какво мислите? Честите конюнктивити са от яслата и от това, че са й по-чуствителни очите. Сега капем някакви капки по 4 пъти на ден и по 2 пъти слагаме едно мехлемче. На Бояна - гнойна инфекция. 4 пъти дневно Макситрол (положението наистина беше много зле и затова се съгласих) и компреси с реванол докато спи. Очите са й много подути Sad Днес обаче е много по-добре, но продължаваме. В понеделник сме и при Чамурлийска да даде и тя нещо.

Общи условия

Активация на акаунт