Любители на кучета - 157

• 6 916
  • 272
  •   2
Отговори
# 255
  • Варна
Момичета, какво рибено масло ползвате?
Колко мога да давам на 3-месечния 4-килограмов Джако?
Аз писах, че давам по 5 перли на ден от това:
https://apteka.framar.bg/30079184/%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BD … D1%80%D0%BC%D0%B0

Vanne беше го предложила като добър вариант за нейната Зара и аз го купих. Добри са им космаците, пък и реших, че като е "за деца" няма да навреди, ако не помогне.

ПП Реа, ти си "скочила в дълбокото" - от това джобно украшение, направо на ловно.... Нищо де, поне агрономка си имаш Smirk

Толкова се радвам за Нара, Тонка, чела съм много твои писания преди години. Явно имаш не само любов, но и подход към кученца, а и към татковци - помня как превъзпита и мъжа ти тогава:smiley:

Иланг, много е тягостно да лаят и да ти е постоянно гузно от съседите, а на практика нищо да не можеш да направиш, когато наистина не можеш. При нас Рая свикна мъжът ми да е вкъщи 2 години, и когато пак реши да работи, тя цяла седмица стоеше на гаражната врата и лаеше. Чувах я от 200 м като се прибирам и направо бягах да стигна по-бързо. Съседите единия ден ми казаха "Цял ден е така", извинявах се, ама... зная колко е неприятно. Добре, че вече разбра промяната Райчето. И при вас ще стане, но дотогава.....

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 11:42 от galenaa

# 256
  • На морето!
Тонка*, може би адашката /бебето ни се казва Нара Heart/ ще открие предимствата на пода през лятото. Странни неща се въртят в главите на тези душици. При нас голямото куче не взима нищо, с което малкото е играло преди секунди. Ако малкото вземе топката на голямото и после я пусне, голямото отива-подушва я и я оставя почти отвратено, все едно го е гнус Simple Smile В същото време щедро лочат вода от една купа и яде бебешките гранули.

Масло слагам каквото ми хареса в Зоо магазина, на етикета има дозировка. При моето /3кг/ слагам веднъж дневно или, когато се сетя, по една супена лъжица върху гранулите.

# 257
  • Пловдив
Тонка, тя е живяла първите 5 месеца в сандък с още 5 кучета, пускана два пъти на ден за по 20 мин, явно е и много малтретирана. Трепери като види хора, особено мъже. Страх я е дори от деца, стряска се от всякакви шумове - колелета, тротинетки, врати на гаражи, преминаващи коли. Свива се, ляга на земята и трепери.
Има малък периметър около блока - където не е толкова стресирана. Вечер понякога я пускам без каишка, тича към входа да се прибира. Като я извикам - идва, но основната цел е да стигне до вратата на блока и там чака.
Когато я водя в кучешко заграждение си играе с кучетата, но страхът там се транспонира в лаене като види хора извън клетката (така е и вкъщи).

Много бавно се получават нещата при нея. Интересното е, че когато аз и се карам не показва нищо от този стрес - хич не се плаши, ами ми джафка насреща и се обяснява и спори.

# 258
  • тук-там
Вече сте изградили връзка, Иланг, за това пред теб е ербап.
Защо не пробваш поне през уикенда с разходки на по-пусти места? В тази възраст и при тези породи само разходката върши работа - изтощава и ги кротва. Руби е на 7 месеца, след двучасова разходка после проспива времето, в което не сме вкъщи. А ако я разходим 3-4 часа, не я търси изобщо. Играе с играчки и с Нъки, но доста по-кротко отколкото навън.

# 259
  • София
Трудно се превъзмогват травмите. Бебето се криеше под леглото, но за кратко, защото на 6-7 месеца само главата му влизаше. Много беше смешен, като щраус.
Над две години отне да преодолее страхът си от камиони. Дори и сега не е напълно спокоен, но вече не се крие.

# 260
  • Бургас
Да ви похваля мамина оФса с новата и глупост. Тоя бръмбар между ушите и служи само за глупости.

Пипин закрепи за сега, но няма да го хваля да не му обърна късмета.

# 261
Много и се кефя на Ева. Като я гледа човек, ще каже, че е една пухкава душичка, а тя е пухкава беладжийка. Heart

# 262
  • под тепетата
Определено ми липсваше нашата кифличка Ева! Пу-пу за Пипин!

# 263
  • Бургас
Ние караме онлайн обучението на къщата. Ева се разби от глупости. Навря се за пореден път под колата, за да гони котки. Цялата черна.
Изчистих я. Отиде на копае дупка в калта. Свалях глинеста кал от къде ми дойде на ум. После се завря в казан с пепел да души - 50 нюанса сиво.
От три дни зачезва по етажите и се чуват пиещи звуци. Аз се качвам, она в коридора. Казвам си “причува ми се”. Днес реших да я дебна, тя се черпи от тоалетната.
Започна да лае по непознати в двора. Ползва си страшния глас Simple Smile Комшията пита “Ама играчката ли лае така” Joy

Глупост, след глупост пердаши. Гледаш го беличко, пухкаво. Ходи като на ревю. А, вътре звер, калпазанин, гушегубец.

# 264
  • София
Супер е Евичка. Доказва, че и пуделите са си кучета.

# 265
С удоволствие прочетох последните страници от темата Grinning Хубаво е да не си сам в темата Joy
Целувки от мен и здрави нерви ви пожелавам! И това ще мине, но кога и дали, знае ли някой! Grinning

# 266
Мале, мале Ева каква е калпазанка. И аз си имам същото диване ама в миниатюрен вариант. Кристал ми направи дупка в ламината пред входната врата. Гризе ъгъла стената на банята. Като сме вкъщи и тя е с достъп до всички стаи само я търся. Не я пускам по двора,че после къпането е .... Не знам от къде ги имаш тези нерви с Ева.
А пък Съни разпарчетоса фотьоила и сега спи на цимента! Майка ми като се нанасяхме в къщата ми казваше "с малки деца в ново жилище не се влиза", децата няма проблем ама домашните любимци направо я разкостват. Ама живи и здрави да сме ще правим ремонти. Тъкмо не харесвах ламината в коридора ето ми причина да го сменя Joy

# 267
Ох, тази Ева, колкото е красива, толкова е и талантлива за бели.
Днеска Грейси успя да падне в купата за вода на Кастиел. С 200 се изстреля под дивана и се близа сигурно един час.

# 268
  • Бургас
Охо, ние тази голямата купа за вода отдавна сме я открили Simple Smile

# 269
У нас капака е винаги пуснат по тоя повод. А и защото Грейси успя и там два пъти да цопне.

Общи условия

Активация на акаунт