Любители на кучета - 157

• 11 040
  • 431
  •   2
Отговори
# 420
  • Пловдив
Дано да го оправят Вачко-то и да няма вече такива мъки.
Аз също обяснявам на Арда като излизам от стаята - казвам и Отивам да чишкам, но тя е длъжна да провери и винаги идва с мен. Все едно имам 2годишно дете.
Ето я принцесата, която нещо не може да заспи само с две възглавници и едно мекушко одеало... Пък и филмче не съм пуснала.

Прибрах си Саското, беше почти месец при дядо му заради моя нокът. Прилича на ходеща табуретка - като го видях направо ми се дорева. Confused Снощи давам гранули - помириса и ми ги отказа. С какво ли са го хранели... стига ми да знам, че му слагали пръчици (тези които се дават като награди) към гранулите, за да ги яде.
Прибрах гранулите, легна гладен, сутринта се чуди на същите гранули, ама ги изяде с неохота.

Така е при баба и дядо, преди децата ми правиха дебели, сега животните. А явно всички имаме склонност да ставаме дебели.

# 421
  • Бургас
При всички баби е така, да те успокоя.
"Аз като ям, и тя трябва да яде". "Кучето е гладно! Виж как ме гледа!"

# 422
  • под тепетата
А, моля, моля! Аз съм от лошите баби! Карам се на дядката, ако е угоил добичето! И за внуците съм същата - внимавам какво ядат! Вчера съм крила от малкия бискитките, че ....Ябълката за малко да си я споделят с Ози Laughing

# 423
Аз по душа съм си бабичка Simple Smile Ако може всичко живо ще нахраня. Без удоволствия този живот не си заслужава да го живеем, нали тъй. Simple Smile
Напоследък черпя Зара с мед, по една равна супена лъжица и тя мляска ли мляска.
Сега съм решила да й давам тиквени семки, натрошени..ама още се чудя с какво да ги смесвам, хем да не става и много мазно.

# 424
Наскоро имаше публикация от приюта в Благоевград за един грамадан, който е осиновен от една баба. В началото е едно кльощавичко, а след това е яко охранен. Писах, че му личи, че баба го храни.
И аз не мога да им отказвам храна, все си мисля, че са гладни. А те станаха едни капризации. Децата не съм оставяла така да ме разиграват. Почнах да ги оставям гладни.

# 425
Съни я кастрирах на 6 месеца, не е спряла да расте даже имам чувството,че е стала доста голяма. Все същото диване си е.
За Кристал още се чудя, тя е на 1г и 1 месец и не знам дали се е разгонила. Имаше един период януари месец много се почистваше и може би тогава да е била разгонена, сега не е така. Иначе и на нея й се обяснявам като излизам голямо лаене е. Тъкмо си мислех,че съм се отървала от децата и най-накрая ще влизам в банята сама ама не. Сега Кристал е на всяка крачка с мен.
Да ви покажа една мръсна ръждива Съни, но с кристално бели зъби /направо й завиждам, мойте не са/. Откакто й даваме зеленото шкембе няма зъбен камък.

Да се оправя на Вачи дупето и да няма повече болежки.

# 426
Кастиел е кастриран на годинка и един месец, преди това му бяха много мънички орехчетата. Отоносно пишкането - колкото пъти го изведа - толкоз пъти ще пишка. Така или иначе само за нужда номер две дава индикация и то ако нещо не му е както трябва. По три разходки правим в момента. И аз редовно му обяснявам къде отивам и, че ще се върна, а той гледа тъжно. Мен ме придружават двама в банята и в кухнята, тъй че не се оплаквайте. Smiley

# 427
  • Варна
Хахаха, значи не съм само аз откачалка да обяснявам къде отивам Satisfied "Влизам, ще готвя", "отивам на работа", "ще се върнем след малко", "Да слушате, да пазите къщата!", "Рая, влизам, не ми пипай чехлите!" - това са малка част от обясненията, някои придружени с вдигнат пръст за внимание.

Ето ви една Буря, която чака за миене на зъби и не се отмести докато не взех четката:

И Рая, естествено, подредена за дезинфекция:

Днес приятелката на сина ми има празник и бях решила по бързата процедура да си лягат след вечеря, обаче...празникът си е празник, хигиената преди всичко - седят, настоятелно гледат към бурката с кокосово масло и никой не мърда към къщата. Предадохме се накрая и изпълнихме ритуала Smile

# 428
  • тук-там
Ритуалите са, за да ги изпълняваме Simple Smile И моите чакат миене на зъбки след вечеря. На едната къща нямам инструментариум и те ме обикалят настоятелно.
Иланг, за това ли не ни показваш Принца? Защото е напълнял. Дай да го видим, може да му отива. Установиха ли двамата с Арда колаборация?
Ние чакаме първо разгонване на Руба. Тя е на 8 месеца вече. Но вет твърди, че се разгонват като се стопли. Да видим. Мъка ще е, защото ще разделяме куч и ще се разделим с ММ вероятно за месец Sad
Айде на разходка:

# 429
Здравейте, бих искала да се допитам до мнението ви по един въпрос Smiley
Имаме мъжко, кастрирано йорки на 4 години в момента. Като малък беше страшно социален и нямаше куче, с което да не се разбира, играеше си много. С възрастта се промени, сега определено предпочита хората, кучетата не толкова. Подушва ги, но обикновено се стряска и подминава, защото са по-големи от него. Като цяло не е агресивен, е случва се да полае някое куче отдалеч, но рядко. До преди няколко седмици когато доста заръмжа един пудел и почти му скочи. Пуделът е мъжки, хиперактивен и като цяло го дразни, а този път нашия явно си беше оставил търпението вкъщи.
Иначе вкъщи всички го обожаваме, глезим и гушкаме постоянно, живеем си добре.
До нова година, когато от една баница ми се падна бебе и колежката, за да ме спаси вика - бебе куче може да е. Аз не знам как се изпуснах да спомена това нещо вкъщи, при което и двете деца скочиха - да, искаме бебе куче. И докато се усетя, буквално на момента, направиха касичка, лист с правила и лист за отчитане, за да пуска всеки някаква сума всяка седмица Flushed И някак неусетно сега събираме пари за бебе куче. Значи аз по ред причини не съм убедена, че искам второ куче, но все пак, ако махнем другото, според вас на този нашия какви са му шансовете да свикне с бебе (от същата или подобна дребна порода)?
Той много си пада по котки и колко пъти сме се шегували да му вземем котка, но пък котка още по-малко искам на този етап Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 13:29 от Бухтичка

# 430
  • На морето!
Възрастните кучета имат различно отношение към бебетата-кучета. Ние сега минаваме през това с един мързелив чухуахуа господин на 8,5г и една хипер игрива бебе чихуа на 3м. Той я скастря от време на време, напомня й кой е шефа, но тя не се впечатлява- все така игрива и закачлива е. Все пак и двамата си  имат своя сигурна зона, където територията е неприкосновена и може да се скрие от другия. По-често голямото се крие от малкото.

# 431
Здравейте Simple Smile
 Този уикенд ще пътуваме до Пловдив с кучето, което няма как да оставяме само в airbnb-то понеже е малко драматична и исках да попитам дали има местни от вас, които знаят dog friendly ресторанти Simple Smile ?
Благодаряя

Общи условия

Активация на акаунт