Скъпи подаръци не желая, само детенце ще си пожелая ! ~бебеправене 625~

• 11 851
  • 361
  •   1
Отговори
# 345
Аз сега почивам от стимулация. Исках да видя какво се случва с тялото ми след ин витрото. Не знам защо очаквах да са чисти. Да не говорим, че левият ме болеше от време на време. Бях притеснена дали няма нещо по-голямо и лошо. Той е просто по-активен.

# 346
Сигурно няма нужда твърде много да го мислиш. С тея хормони и стимулации е нормално тялото ти да се пообърка и може би да се случват по-често задържани фоликули, а при теб явно дори не е често. И аз се гласях да почна след няколко дена, но ще се учудя да се е махнал този гигантски ЗФ, а и да ти кажа честно, дори почти съм си отдъхнала, че цялото нещо адски много ме напряга. Каквото такова, ако не е този месец, ще е следващия.

# 347
Arwen88,
И на мен напоследък ми се случва на 1-2ден от цикъла да имам фоликули по 14-15мм, които на ден5 вече са се махнали. Проверявала съм ги дали са активни, като съм пускала естрадиол. Всеки път, като са се изчиствали до ден5, естрадиолът е бил нисък. Ако е висок обаче, тогава е проблем. Може да пуснеш за някаква яснота, ако решиш.

Допълвам се:
Какво са ми казвали на мен: ако е2 е нисък, то фоликулът не е активен и съответно не пречи на естествено забременяване. Ако обаче е2 е висок, тогава това обърква хормоните и вероятността за зачеване е много ниска.

# 348
А месеците преди това била ли си след О на лекар, за да ти кажат дали са задържани? Питам от любопитство, тъй като не би трябвало да има друг вариант, но знае ли човек.

# 349
Ами май не се е случвало баш след О да ходя.
Декември бях отишла малко преди О при АГ, за да ми вземе МБ. И АГ тогава видя фоликул 15мм и ми вика "какво инвитро ще правите с този задържан фоликул?", но го питах не съм ли пред овулация и той "А, да". После с лентички си засякох О три дни по-късно. Дали е имало - не знам, но по принцип съм с доказана овулация.
Сега, дали този 15мм е бил същият като този в началото на януари.. Не ми се вярва. Януари бях на ден1 на преглед като се видя 14-5мм , естрадиолът беше 12ng. Започнахме стимулация и на ден5 вече го нямаше.
Същата история я играх и при първия ми инвитро опит. Сега си проверих с точност. Тогава на ден2 е имало ДВА фоликула по 17-18мм, нисък естрадиол. На ден5 вече ги нямаше. Реално отидох 2дни по-късно да ми изпишат противозачатъчни, а те се бяха махнали и започнахме стимулация.
Защо се случва и аз не знам.

Пак се допълвам:
Двата ЗФ се видяха септември. Предния месец , август, имах само 2Ф и не правихме стимулация, щото бяха малко. Как пък и двата са станали 17-18мм и ЗФ, мистерия...

# 350
А това започване на стимулация на ден 4-5 до какъв резултат доведе? В смисъл,имаше ли примерно избързали фоликули или си растяха с добър синхрон? Мен ме е страх при късно започване да не ги изтървем, че имах вече такава една стимулация, макар че започнахме рано, явно не беше подходяща стимулацията.

# 351
И двете стимулации при мен бяха с плачевни резултати.
Ако знаех, че има опция за начало на стимулация, щях да отида на ден4, а не на ден5. Реших да забавя максимално пиенето на противозачатъчните.
Стимулацията започна на ден5 с 5Ф. Впоследствие се появиха 7, на пункция бяха 4, като излезе само 1Я, но пък уж хубава. Фоликулите не бяха синхронни.
Втория опит бях при доктора още на ден1, започнах на ден2 с инжекциите. Оправихме броя на извадените Я (5), но качеството беше потресаващо и нито едно ембрионче не стигна дори стадий морула. Като отново фоликулите не бяха синхронни, въпреки ранният старт на стимулацията.
Общо взето с док коментирахме причините и какво може да се промени за следващ опит. Записала съм си часове за още двама специалисти... И вече се надявам на третия опит и качеството, и бройката да се оправят, ама... Гледам и много да не се надявам, че не е приятно да падаш от високо.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 12:07 от Lubanik

# 352
  • Sofia
Firebird: май много зависи от вида стимулация. При мен пък всичко започна наопаки в този цикъл, но резултатът беше хубав. По дълъг протокол преди да почнем инжекциите всичко беше чисто. В деня в който се очакваше да започнем все още бяха високи хормоните и блокадата не беше постигната (той и цикъла ми закъсня тогава). Отделно се видя ЗФ 25 мм. Мислех, че ще се отложи цикъла. Док ме викна след 3 седмици Декапептил пак да отида (това беше 6 ден от МЦ, и около седмица по-късно от предходният преглед). Кистата все още си седеше и не се беше спукала (а се надявахме да изчезне с цикъла), но пък естрадиола беше много нисък, което показваше, че кистата не е хормонално активна. Док реши да продължим със стимулацията и всичко растеше прекрасно и равномерно за разлика от късият протокол при мен. Имаше разлика с по 2-3 мм между размерите, като преди тригера масово си бяха 18-20 мм. Та общо взето хем направихме стимулация от 6 ден на МЦ, хем имахме и задържан фоликул, който в крайна сметка не е пречил, прости беше малко некомфортно, понеже и той растеше и беше стигнал почти 5см до пункцията.
Като гледам тоя дълъг протокол сякаш заобикаля доста проблеми и не се съобразяват много в кой ден на МЦ ще се почне, сетиха да е постигната блокадата.

# 353
Стискам палци. Явно ти трябва някакъв по-различен протокол, за да се развиват синхронно. Може би различно съотношение на препаратите.

Роуина, интересно, мерси за споделянето. Въпросът ми беше повече ориентиран към къс протокол всъщност, защото на естествен цикъл на мен ми се е случвало понякога доста рано да дръпнат доминантни фоликули и подозирам, че в такава ситуация не може да се очаква добър резултат (хипотетично).

# 354
Роуина, а какво стана с този ЗФ? Пунктираха ли го и него?

Firebird26, при мен най-вероятно има и проблем с LH, който скапва и трябва да му се обръща специално внимание. Док предложи дълъг протокол(който би помогнал и за синхронна), но можели да ми спрат яйчниците, защото съм с НЯР. Другото предложение беше къс протокол с дуфастон първите 7дни.
За синхронизацията чета, че в Турция препоръчват estrogen priming, което май си е прием на естроген последните 7дни от цикъла преди стимулацията. Трябва да се поинтересувам повече.

# 355
  • Sofia
Аз също съм с ранен доминантен и хронично високи естрогени в началото на МЦ още от както си следя хормоните (над 10 години вече). Естрогена стартово винаги на ден 2-3 е над 300 pmol/l. При първият опит не бях наясно и не знаех, че има някакво значението, а и никой нищо не ми беше обяснявал. С късият протокол нищо не направихме, а започнахме с високи дози. Просто тоя доминантен скапваше всичко. Затова и пробвахме по дълъг и действително в тези случаи изглежда върши работа, но явно има значение и резерва. При мен малко се притесняваше, дали ще ме отблокира защото бил леко занижаващ се вече и затова в последният момент реши да бием всеки ден инжекции, вместо да сложим депо като планирахме от по-рано.

Любе, той този беше безперспективен във връзка с инвитрото. Но го аспирираха, защото хем е пречил на самото вадене, хем си беше поизрастъл вече.

# 356
А при вас следен ли е FSh от ден 2 на цикъла? На мен ми пуснаха само прогестерон, LH и Естрадиол, за да се прецени дали да се започва.

# 357
На мен и двата пъти в началото ми пускаха фсх, но не ми пускаха лх. Което според мен е грешка.
За пълна картина си е редно в началото да се пускат фсх, лх и е2.
Доколкото съм чела, на някои места не започват стимулация, ако фсх е над 14-16.

# 358
  • Sofia
А при вас следен ли е FSh от ден 2 на цикъла? На мен ми пуснаха само прогестерон, LH и Естрадиол, за да се прецени дали да се започва.
Не, и ние следяхме само тези 3те по време на късият протокол, а по време на дългият само Прогестерон и Естрадиол. То май се води, че LH е така или иначе потиснт при дълъг протокол и няма много какво да му се следи. Последните 3 дена вкарахме Менопур, който е комбиниран LH+FSH за да набавим малко за качеството.

# 359
А как ви бяха циклите и овулацията след ин витро? Първо имах овулация на 16 ден, после 14, 12, сега като гледам днес ми свърши след 4 дневно кървене и сигурно ще е около 10 ден. Лигавицата. Беше тънка на 2 ден, дали ще нарастне достатъчно за естествено забременяване. Отчайвам се вече.

Общи условия

Активация на акаунт