Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 2 698
  • 101
  •   11
Отговори
Този месец вече 3 пъти давах пари за Рождени дни на колеги, които едвам познавам.
А е едва средата на месеца!
Нямат милост- направили списък, не ме пиатат: искам ли да дам, мога ли да дам . . .
Това не е ли някаква отживелица от друг строй?
Как не разбират тези “дружинни ръководители“, че ходя на работа за да изкарвам пари, а не за да харча!
Приемам съвети как ДЕЛИКАТНО да ги накарам да спрат да ми бъркат в джоба Scream

# 1
Просто кажете, че нямате възможност постоянно да давате пари за многобройните колеги.

# 2
И по колко събирате от човек?

# 3
При нас, Слава Богу, активистката спря. Беше станало тегаво вече. Дай за тоя, дай за оня, дай за бебе.

# 4
По 20 лева искат

# 5
И ги давате в плик ли?
Реално тези пари ще ги получиш обратно за твоя РД, нали така?

# 6
  • here and now
Ами кажете "Аз няма да участвам" и толкова.
Ще ви похейтят малко, ще ви гледат злобно, но и това ще мине.

# 7
  • Melmak
Според мен зависи от екипа. Била съм в много задружни екипи, където сме събирали с голямо желание и сме правили хубави подаръци. Беше естествено, някак имаше хубав дух в екипа.
Ако е дежурно няма много смисъл. В първата ситуация може хората да не знаят, че не желаете да се включите и да опитват да ви приобщят към екипа. Ако все пак не желаете, кажете, че не участвате и толкова.

# 8
  • София
И аз съм за този вариант.

# 9

Работата е там, че не се знае дали няма да й излезе през носа.
Зависи много от екипа. Може и да не се размине само с хейт.

# 10
  • here and now
Какво да ѝ излезе през носа? Не вярвам да е последната работа на света, а и таква работа, да си плащаш, за да я работиш не ми изглежда привлекателна...

# 11
Предпочитам да поздравя лично мой колега/ колежка ако искрено го желая, а не под строй и по “домова книга“.
Не искам да се чувствам длъжна да го правя.
Подочух, че и други роптаят, но не смеят да откажат за да не ги коментират по негативен начин.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 23:38 от tisa

# 12
Ами тогава просто не го правиш, особено ако е толкова често. При нас също се случва, но е 5-6 пъти в годината и не е особена драма - не сме много хора, а и част от тях не са в офиса на рождения си ден (като мен, тъй като моят е винаги почивен ден).

# 13
Спокойно може да откажеш или да дадеш по малка, приемлива сума.
Да поздравиш самостоятелно, също има цена. Една роза е десет лева.
Аз действам избирателно, не всички са ми еднакво близки. За хора с които не общувам не се кахаря. Дори да дам те няма да имат по добро мнение за мен.
Поздравявам с малък букет или шоколад тези, с които работя пряко и имам и приказка извън работата.
Случвало се е да канят и в ресторант. За там ми се струва неуместно да не дам пари.
Това е доста дребнава тема и обикновено женските колективи я раздуват и гледат лошо, ако се цепиш.

# 14
Какво да ѝ излезе през носа? Не вярвам да е последната работа на света, а и таква работа, да си плащаш, за да я работиш не ми изглежда привлекателна...

Е какво си плаща? Нали на нейният рожден ден ще си получи парите обратно?
Аз какво да кажа като за две поредни години във фирмата даже и честитка не получих?
Давала съм по 2-3 евро за колегите ми.
В момента съм в болничен със счупен крак - за награда днес ми дойде уволнението по пощата. Чудя се как да си искам парите за подаръци обратно???

Общи условия

Активация на акаунт