Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 11 187
  • 364
  •   3
Отговори
# 360
Това звучи като култовата фраза от сериала Новите съседи " половин работен ден 12 часа"

# 361
Едно време, си е едно време. От опита ми в чуждестранни фирми, не само сега, ами отпреди 15-20 години, мога да кажа, че мъжете на ръководни позиции много внимават какво казват и до кого се доближават. Още тогава си беше  опасно да те обвинят в сексуален тормоз, защото е наказуемо и дори в последствие да те оневинят, си е петно и си остава. Така че, това изказване на господина по-горе, щеше да му навреди доста.

# 362
Леони,
господинът е бил подчинен. И това прави ситуацията различна.
От друга страна, ако шефката иска допълнителна работа без заплащане, като пробутва, че сме "семейство", също може да се тълкува като принуда и тормоз (не сексуален, но пак тормоз). Минимумът е, че иска да принуди работниците да правят нещо, което е извън договорите и без законово основание.

# 363
Leonie, не е само до едно време. И сега ги има.
Пандемията беше наскоро.
Тъй като поддържах на една работа с 3-4 колежки контакти и се виждахме, та разбрах стария ми шеф какви ги е свършил.
За да спести накарал всички работници, не на 4 часа да им направи договора, а на 2 часа, но пак да работят 8 часа.
Там все още се плаща под масата и работиш на минимална за неопределен период.
Но знаете поговорката - преклонена главица, сабя не я сече.
Много са се съгласили, но вече и има хора не позволяват такива гаври.
И едната е станала и си е тръгнала.  А всъщност нейната работа си беше важна, плюс и няма кой друг да я върши.
Та добре го е нахендрила. Та му се е наложило да използва външна фирма, която да прави това, което тя е вършила  И то много скъпо му е излязло. Направо през носа. Така е като си мишкар.
Реално не е имал причина да прави това, използвал е пандемията. Работата си е вървяла.
Същия имаше правеше още нещо и то много грозно. Той не взимаше жени на работа след майчинство.
Не понасяше явно млади майка с бебета ли не знам. Чувала съм, че бил казвал, как на тези жени не можело да се разчита, защото децата им боледували и отсъствали. И когато свърши майчинството, той не ги взимаше. Не знам как го правеше и ги убеждаваше.
Едната офис служителка се върна от майчинство. Изгони ме от моя офис и седяха там час и нещо и си крещяха.
Накрая момичето склонило и си подало молбата за напускане.

# 364
  • София
И на мен ми е противно това със семейството. Семейството ти, като се разболееш, ти събира пари, не те уволнява. Знам за много уволнени, заболели от тежки заболявания уж да си обърнели внимание, много гнусно в контекста на "ние сме семейство". Как не им излизат мазоли по устата, като го плямпат.

А на тоя все пак щях да му кажа "ще те изгладя, че си дошъл измачкан като прасе, но няма да ме из**каш, защото ме боли главата, както и жена ти". Joy
И после и двамата при ейчара, хахаха.

Общи условия

Активация на акаунт