Писна ми! Пак събират пари за колега!

• 11 141
  • 364
  •   2
Отговори
# 345
  • SF
Ближат пръсти и говорят с умалителни имена: аз й слагам и малко масълце и като чукна и едно яйчице, и може и малко захарчица да добавя на върха на лъжичката, става чудна баничка. И останалите ближат пръсти до втора фаланга и кимат одобрително! Да донесеш някой път да опитаме и ние!

# 346
Ох, къде работите всички, че чак и...... баници?

# 347
Аз лично в един от кръговете на Ада. Добре, че съм в болничен.

# 348
Ох, къде работите всички, че чак и...... баници?

На последните ми две работа е стандарт на празнуване.
На по предишната ми работа не се събираха пари, само се носеше кутия бонбони и се оставяше на масата.

# 349
С тези тежки трапези и събиране на пари по различни поводи, се получава едно смесване на личното и служебното.
Ето с това не съм съгласна!

# 350
  • SF
Ти не си, но повечето работодатели много държат на екип, екипност, we are family. Преди няколко страници май обсъждахме и интервютата, които проверяват до колко можеш да си част от тийм. Организират се събития за сплотяване. Знаете ги тези инициативи.

# 351
Ти не си, но повечето работодатели много държат на екип, екипност, we are family. Преди няколко страници май обсъждахме и интервютата, които проверяват до колко можеш да си част от тийм. Организират се събития за сплотяване. Знаете ги тези инициативи.

Сега чета една книга - червени и зелени флагове, обхваща много сектори на живота. Личен и служебен.
И такива компании, които проповядват  we are family са почти 100% червен флаг. Защото са всъщност празни приказки, накрая пиеш студена вода.
Няма да забравя преди години една шефка така приказваше, че сме семейство.
И единия оператор, който беше много устат я попита - като сме семейство, искам днес да те и*чукам. Оная онемя. Падна и ченето.
Той продължи. После ще ми сготвиш, ще ми изпереш дрехите, ще ми сипеш ракийка и ще ми спретнеш салата.
Онази трепереше, но мълчеше, свари я неподготвена. Човека си имаше две деца и жена. Какво семейство трябва да са му всички тия 50 човека?
После колегата и обясни хубавичко и ясно какво е семейство, какво е трудов договор, фирма. И да не му обяснява на него кое му е семейството.
Тази спря с тия глупости.

# 352
Еми правилно и е казал човека.

# 353
Да, но много малко хора биха направили и казали това на ръководител.
Шапка му свалям

# 354
  • SF
Аз не бих говорила, нито бих се държала така. Но глупостите с ние сме семейство не мога да ги търпя. Семейство, семейство, колко да сме семейство? Плямпат се тези тъпотии в работата, а ако имам нужда да разглобим и пренесем гардероба, "семейството" няма и да разбере.
И не говоря за битови дейности. Дори в работата при казус, "семейството" не се включва, ако не му е наредено.

Напред в темата разказвах за едни коледни обеди с домашно приготвена храна. Това беше в точно такава фирма. За мене беше голяма досада, но останалите служители даваха вид, че се радваха на всякакви обеди, обедно барбекю на поляна на Витоша и т.н.
Имаше състезание по мерене на крачки, което май е доста разпространено, защото много мои познати го практикуват във фирмите си. Правиха ремонт на една от залите и проектът беше пуснат като анкета за одобрение от всички нас  - гласуваме за новия си дом. Откриването  беше без коктейли, почерпки, а просто ни събраха заради овациите. Но признавам, че имаше хубави коледни партита с много забавления и идеи. Правеха ги в някакви популярни столични клубове, с външни посетители.
Лично аз не се впечатлявах и не обръщах внимание, но на много мои колеги им харесваше точно тази идея за колектив, приятелство, сплотеност и мнима взаимопомощ.

# 355
Ами човек си беше по простоват да речем, абе циник. Много директен.
Ама има нужда и от такива, че има хора не се съобразяват. На тази и културно сме и намеквали някой неща, та трябваше по-цинично да си се каже, че да спре.
И при нас чат пат организират такива събития.
Не съм ходила. Събота ни е почивен ден и ми викат събираме по 30 лв за агне. Събиране на някаква полянка.
Ще идваш ли? Ами не викам, това ми е почивния ден.

# 356
  • There I was on a July morning
Гореспоменатият оператор е бил голям простак и би могъл да бъде съден за сексуален тормоз на работното място. Учудвам се, че подобно държание се дава за пример.
Иначе е ясно, че колегите не са семейство, но е желателно да се съобразяваме с колектива, както и той с нас. За да да работим в нормална обстановка, да има кой да те замести при необходимост или помогне в случай на спешна задача и т.н.

# 357
Много е вредно това със семейството. Ако наистина го повярваш, като дойде време за раздяла и си покажат рогата се чувстваш невероятно зле.

# 358
Как 5 часа без заплащане... Ми ок семейство семейство ама това семейство иска пари. Ще си ощетявам аз моето семейство заради тяхното...

# 359
Ми ей така. Все още има такива жалки фирмички. Сега повече спазват, но преди години си позволяваха още по-грозни волности.
На предишната ми работа /не тази с въпросния/ съм работила повече от 8 часов работен ден.
И аз и другите колежки в отдела. Договора беше много хлъзгав. Нямаше твърд 8 часов работен ден в договора.
Пишеше, че работната седмица от 40 до 56 часа Wink Но заплатата е твърда.
Това означава, че и на лекар да искам да отида, може и да не мога, защото трябва да останеш да свършиш работа за двама.
Редовно имах работна седмица не по 8 часа, а по 10-11.
А имах и работни дни идваш в 9 и си тръгваш в 5, да не си помислите следобед. 5 сутринта.
А на следващия ден трябваше да съм на работа. Шефката благородно ми разреши вместо в 8 да дойда в 10.
Не успях почти  да заспя, треперех от яд и изтощение.Спах само час и половина. Но отидох в 11,30 за да издразня някои хора.
Тогава ми кипна вече. Както и на други.
Да не си помислите, че е била малка бг фирмичка. Не, международна, но побългарена в някои отдели.

Общи условия

Активация на акаунт