Съпруга ми не желае още едно дете

• 8 263
  • 342
  •   2
Отговори
# 285
  • София
И аз абсолютно не смятам, че някой е крив и лош в тази ситуация. Просто са стигнали до етап, в който нуждите им се разминават драстично по ключов параграф. Явно много хора смятат, че с неговото нежелание казусът приключва. А той приключва, когато тя приеме и се научи да живее с това. Което по всяка вероятност ще се случи с нужното разбиране за това, през което преминава, а не като й се изсипе един тон злост върху главата.

ПП: Кой има правото, си е решение между тях двамата.

# 286
  • София
Интересно ми е дали още навремето, когато са сключвали брак, са планирали и обсъдили желания брой деца.
Иначе не може да кажем кой е по-прав, защото няма закони и разпоредби, определящи кой колко деца да има или да иска.

# 287
Въпроса е ако тя не желае развод да спре да мрънка.
И аз оставам с впечатлението, че ще намила или докато той не склони (както винаги) или не му писне и подаде молба за развод. После ще има тема: "Той се разведе с мен, защото не можах да го натисна за трето дете!"

# 288
  • София
Аз прочетох, че никой от двамата не желае развод.
Досега не съм чула мъж да се разведе, защото жена му иска деца. Поне ако не е отишла да си ги направи без негово участие.
Виж, тя може да се разведе и да роди, но и тя каза, че не желае развод.
Търси начин или да го убеди, или да приеме решението му. Чисто на психологическо ниво. Защо решихте, че нон стоп само за това говори?

# 289
Жената каза, че раздяла никога не е била обсъждана. Имало е несъгласие, както във всяко семейство, но не и разговори за развод.

Тук в темата искат да я разведат на всяка цена 😁

# 290
  • Бургас
Едва ли на накой от темата му пука дали авторката ще се разведе или ще роди на 65 четвърто. Живота си е неин.
В случая аз се поставям на мястото на мъжа ѝ и не бих издържала дълго на такъв натиск.
Защото на мястото на авторката съм била, но приех отказа на мъжа ми. Нито ми беше фикс идея третото дете, нито съм го влачила по терапевти, че белким размисли. След няколко години той сам пожела.
И честно казано ако беше склонил само заради мен или бях забременяла случайно изобщо нямаше да съм доволна. Децата трябва да са желани от двамата си родители.

# 291
Те не са говорили за развод, но тя говори за влошени отношения. Не звучи добре, ако не могат да ги изгладят. А думите, които използва тя, показват за много голямо огорчение и неудовлетворение от позицията на съпруга ѝ. Не знам, такова разминаване, как се отработва.
Фивър, не вярвам, че те никога не са обсъждали колко деца ще имат, по-скоро са си били и двамата ок с 2те. Ако са искали, планирали повече деца, едва ли са щяли да чакат 16 години след второто.

# 292
За мен отговорът е елементарен. Право има този, който не иска. И воденето по терапевти, натякването и мрънкането са издевателство върху мен. Ако мъжът ми настоява толкова, сигурно и секс ще спра да правя с него. Особено след "непланираното" забременяване.
+100
Познавам много семейства, в които мъжът или жената не искаха второ дете (и то на много по-малди години). Всички останаха с едно дете и всички останаха заедно.

# 293
  • София
Когато се поставяш на мястото на нечий партньор, не е лошо и партньорски да мислиш.
Мъжът си е в правото да не иска, но явно държи на жена си, щом се оставя да го "влачат" и се надява да се разберат, а не е като да не му пука.
Пак питам къде е точно натискът, когато жената явно от години иска и не го е натискала.
Посетили са психолог след загубата, което е нормална практика в процеса на възстановяване. Чак пък с цел размисляне, когато самата тя осъзнава, че се е вманиачила и никъде не обвини него.

# 294
Продължавам да смятам, че с мисленето “влачила го на психолог, за да го накара”, бг мамата е потресаващо зле в психологичното здраве, своите нужди и нуждите на семейството си.

# 295
  • София
Това са наши интерпретации.

Какви са мотивите на дамата, можем само да гадаем.
Спокойно може да се интерпретира по различни начини, в зависимост от подбудите.

Ако е манипулатор, може да е иницирала посещение при психолог не с цел подобрение на психичното си здраве, а принуда и манипулация на съпруга си.

Аз виждам една настоятелност да я нарека, в постовете на авторката.
Дали тази настоятелност е излязла от рамките на здравословното и дали е така, можем само да гадаем и да развиваме различни хипотези на базата на собствените си житейски наблюдения и опит.

# 296
  • София
Само 3 поста има авторката. Няма как да се прецени и синтезира всичко, камо ли след 20+ години брак.

# 297
Разбирам, посещението на психолог е с манипулативни причини и е нежелателно 😂. Не ходете!

Жената има два-три поста, вероятно й се отщя от злоба и агресия.

# 298
В първия пост на авторката пише, че 3 години е настоявала за 3то дете, а мъжът е отказвал ясно и категорично. 3 години .... След това е забременяла случайно, а след загубата е продължила да настоява, да предлага арт или осиновяване. В следствие, на което отношенията им са започнали да се влошават и за това са посетили терапевт. Тя не пише, че е ходила на терапевт, за да се справи с болката от загубата на бремеността. Та бая натиск е видял този мъж. Явно наистина много я обича, за да седи и да търпи всичко това.

# 299
Явно, и това явно ни дразни 🌹

Общи условия

Активация на акаунт