Съпруга ми не желае още едно дете

• 4 076
  • 153
  •   9
Отговори
# 105
Не искам да звуча цинично, но при положение че авторката е загубила детето, може би това е знак, че не трябва да ражда трето. Нека да се замисли върху това. Не всичко в този живот е на всяка цена, и е добре човек да се научи да не иска всичко , на всяка цена.

# 106
Да се включа пак. Наистина ми е много полезно да чета коментарите ви.
Да пак ще повторя. Разбирам доводите на мъжът ми, но чувствам ситуацията като изоставяне - " Оправяй се сама!".
Не дете не ми е фикс идея или някоя лудост.Здрави сме, добре физически.Финансово стабилни сме.Живеем спокойно, пътуваме много- и с децата и сами.Голямата почти се е изнесла от вкъщи и е финансово самостоятелна.Чувствам се активна и добре здравословно.Не като "баба".
Около нас имаме не малко подобни майки.Моя много близка роди първото си дете на 40 години,  друга моя приятелка в момента е на 45 години и чака трето дете.Аз лично не виждам проблем във възрастта ни.
Като чета наистина все повече гледам от гледната точка на съпруга ми.Да много искам дете, да вероятно това е така нареченият синдром "празно гдездо".По принцип съм много упорит човек( не инат) И постигам почти всичко,  което съм си наумила.Но може би наистина трябва да приема фактите....

А не е ли възможно да постигаш всичко, което си си наумила, защото си имала подкрепата на семейството - тоест мъжа си. Без неговото желание и подкрепа може  би не е добре да постигаш каквото си си наумила , и най-вече да стигнеш до корените на проблема защо си си наумила точно това и точно сега. Бих предположила, че, както в много случаи, жените считат, че малкото дете ще ги сплоти с мъжа им  и ще поднови  ангажимента им за още един дългогодишен срок. Ти си знаеш, при тебе какво е...

Но най-вероятно темата е пързалка, авторката е написала само две публикации във форума въобще, като и в темата не участва особено.

# 107
  • София
Не каза ли авторката, че е говорила с мъжа си и за осиновено дете?

Да, върнах се, предлагала е, правилно съм запомнила.

Да, мен това пък съвсем ме озадачава.
Той не иска свое, тя му предлага чуждо да гледа.
Дали самата тя осъзнава отговорността?

# 108
Е, какво е станало - отлетяло е голямото дете! Опустяло е гнездото! Осъзнала е, че и другото ще отлети. Не е трансформирала правилно емоциите си от тази промяна.
Много от нас искат да върнат статукството, сякаш ще върнат младостта и ще избягат от остването без децата и как да го върнат - с още деца.

Нито е първата, нито е последната, което минава през емоциите и страха на порастващите и отлитащи деца. Това е труден етап, но решението не е да има ОЩЕ деца.

# 109
  • София
Към Люта Чушка. В момента съм с партньор, с когото понякога се чувствам така "оправяй се сама". А всъщност не е така. Общуваме, говорим, спорим, всеки излага доводите си. И когато нещо е възможно за изпълнение откъм време и пари, той ми дава определен срок. Аз обаче, съм упорита и нетърпелива и изпадам в нервни кризи.
Според мен, съпругът ти те обича и дори може би иска да те предпази от големите проблеми, които биха могли да възникнат при още една бременност.
Консултирала ли си се с лекар какви са рисковете?

# 110
Представям си как не искам трето мое дете и ми се предлага да гледам осиновено...  пак казвам евала на мъжа за търпението.

# 111
Не каза ли авторката, че е говорила с мъжа си и за осиновено дете?

Да, върнах се, предлагала е, правилно съм запомнила.

Да, мен това пък съвсем ме озадачава.
Той не иска свое, тя му предлага чуждо да гледа.
Дали самата тя осъзнава отговорността?
Според мен оттам дойде комантарът на много хора, вкл. аз, за фиксацията.Не защото искаме да изкараме луда жената( ако темата е реална), че
някой и това намекна.

# 112
И какво от това, че някоя си е забременяла на 40 за първи път? Или че друга чака трето дете на 40+? Вие не сте тези жени и те не са вас. Всяко семейство има различен начин на живот, различно мислене и възгледи, затова да гледате в паницата на другите е просто нездравословно.
​Твърдите, че това не ви е фикс идея, но в същото време се тръшкате като малко дете и не преценяте ситуацията като зрял човек. Не е коректно да обвинявате мъжа в егоизъм, само защото вече е отгледал две деца и не желае да започва всичко отначало във възраст, в която човек най-после заслужава да си отдъхне и да се радва на спокойствие и лична свобода. Неговият отказ е въпрос на разум, а не на липса на обич, и е време да погледнете на реалността по-трезво.

# 113
  • София
А пък осиновяването е даже по-голям риск от бременността. Имам две познати, които осиновиха деца, които уж бяха здрави и без проблеми. Само уж. Няма да навлизам в подробности, но борбата е ежедневна.
Аз лично съм се насочила към повече грижа и удоволствия за себе си, вървя с много малки крачки напред и хич не ми се иска да се върна на етап "новородено" и така нататък.

# 114
Мъж над 50 може да поиска дете заради нова жена, обикновено млада доста от него. Заради нея, ако тя няма. Там се чувства летящ и с можене да оправи света поне, да не стигаме до вселената.
 И авторката може да се замисли, дали точно заради нея не иска повече деца, едно бебе още, може нея да усеща като "бебе" в момента, да не може на не я да разчита.

# 115
Темата не е " пързалка" а реална ситуация.
Да забраменях третия път естествено от невнимание. След като загубих детето предложих варианта осиновяване като опция да имаме още едно дете, което да не е бебе, а да се съобразим със възрастта си.И не не мисля, че беше грешно предложение.Всички знаем колко голям е броят на деца в списъците за осиновяване.
Съгласна съм с мненията, че съпруга ми мисли реално за ситуацията, а аз действам по скоро емоционално. Никога не сме коментирали тема раздяла. Той е изключително спокоен и уравновесен.
Не мисля,  че също мога да бъда определяна като " луда ". В крайна сметка това да имаш дете не е нищо лошо, даже напротив.

# 116
  • Варна
Мъж над 50 може да поиска дете заради нова жена, обикновено млада доста от него. Заради нея, ако тя няма.

Баш!

Децата в 90% от случаите са идея и най-голям мерак на майката, особено след първото..
И нейна основна отговорност остават в 90% от случаите при един развод.
Мъжете си гледат спокойствието, поне повечето.

# 117
  • София
Бояна, права си. Ами ако забременее и пак загуби детето? Как ли би го понесла? На тази възраст има много лоша статистика за износените до края бременности. Това може много по-лошо да ѝ се отрази. А и после мъжът ѝ може да натяква, че ето, тя е виновна, че се занимава с глупости.
Нали това и казваме през цялото време. Далеч от разумно е предвид обстоятелствата. Иначе желанието като желание ок, нормално е, но вече дали е разумно, явно не е.

Не мисля,  че също мога да бъда определяна като " луда ". В крайна сметка това да имаш дете не е нищо лошо, даже напротив.
Виж, луда никой не е използвал като определение. Очевидно е обаче, че си се фиксирала, въпреки нежеланието на съпруга си и вече си минала извън нормата с настояването. Ако не можеш да приемеш ситуацията е хубаво да потърсиш терапевт, ама не от самозванците с фамилните констелации, а нормален терапевт, който да ти помогне да приемеш и загубата на бременността, и ситуацията. Не да ти обяснява нормално ли е да искаш дете. Нормално, дори няма смисъл да се разсъждава защо го искаш, защото е естествено. Вече дали е разумно да настояваш да родиш или осиновиш, вече е друг въпрос и въпросът, който има нужда от работа, може би и помощ.

# 118
Люта чушка 2026, "зее празнина" не е мотив за да има човек дете и не е. Знаеш го! Анализирай добре за себе си от къде идва това желание за дете и според мен ще осъзнаеш, че зее празнина, но тя е вътрешна - не знаеш какво ще правиш когато ги няма децата, не се чувстваш нужна и полезна, усещаш се остаряла, когато децата са големи, имаш енергия, която не знаеш на кого да дадеш, изразяваш своята полезност с грижа - няма деца, няма за кого да се грижиш....
Причините са вътрешни и насочени навътре, а не да желаеш дете. Запълване на празнини и страх и малко скука ... Wink

# 119
  • София
Препоръчвам ти да отидеш при някой опитен АГ, който се занимава с бременност и раждане, да му разкажеш всичко и да чуеш хубаво какво ще ти каже.

Общи условия

Активация на акаунт