Съпруга ми не желае още едно дете

• 5 445
  • 203
  •   3
Отговори
# 150
Кой колко ще живее никой не знае. На 40 и повече години при две големи деца няма ли да искаш да се радваш на живота, да се грижиш за себе си, да си угаждаш, да спортуваш, пътуваш, ходиш на концерти, ресторанти и т.н.? Да се хванете за ръка с този мъж, да се наслаждавате един на друг? Сещам се за една мъдра мисъл, мисля че е еврейска: Животът започва, когато децата се изнесът, а кучето умре.

# 151
  • Пловдив
Есме, ти може да не твърдиш, ама някои в темата баш си твърдят.

И пак пътуването и спортуването като по-добрата, правилната алтернатива на децата.

# 152
  • София
Аз не знам защо я убеждавате какво трябва да иска или не. Тя си го е наумила. Всеки човек иска различни неща на различна възраст. На някои децата не им пречат нито на грижите за себе си, нито на пътуванията, ни то на начина на живот. До човек е.
В нейния случай тя не иска някой да я посъветва какъв избор да вземе.
Проблемът в, че партньорът ѝ не желае и това е същественото. Насила не може да го накара, колкото и да си навива на пръста.
Т.е. тя трябва да мисли за отношенията им, а не за това може или не може да се грижи за дете. Същественото е, че няма с кого да го направи и отгледа и трябва да прецени кое ѝ е по-важно - вече изграденото семейство с мъж и големи деца или гоненето на някаква фикс идея с вероятността да загуби наличното сега.
И да помисли дали не си представя прекалено романтично сдобиването с бебе на всяка цена.

# 153
  • Пловдив
Именно, де. Единственият проблем е разногласието, а не погрешността на това, да искаш (трето) дете на 45. А в последното я убеждават 80% от писалите.
Решение ясно, че няма.

П.П. Или може би все пак темата помага - да покаже как да настроени хората към едно иначе нормално нещо - трето дете на не баш старческа възраст. По тоя начин авторката може да си даде сметка, че не може да преубеди нито света, нито мъжа си.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 13:02 от Магдена

# 154
  • SF
Да, Fever Ray, акцентът е върху това, че нейният мъж не иска да гледа бебета в момента. Иначе, ако и двамата го искаха, щеше да е чудесно! Без значение дали първо или трето дете ще си имат.
Ако не с мъжа си, с кого да се съобрази - с нас? С нашите желания??? Надали това очакваме.

# 155
  • Варна
Ами мъжа и не иска,  и това е защото имат вече две отраснали деца, отгледани и не му се занимава пак с това -рев, сополи, градини, училища  и всички съпровождащи отглеждането на малко дете емоции и неща.Не е като да нямат и да искат и чакат тези емоции. На една по-млада възраст няма да са се откъснали съвсем от това ежедневие, още няма да са големи другите деца .Аз го разбирам.От там идва и въпроса , който се обсъжда - възрастта. Да, не е лошо и грешно да иска спокойствие човека на 45-50 , даже е нормално. Би трябвало и тя, като негов партньор да го разбере.

# 156
Темата не е " пързалка" а реална ситуация.
Да забраменях третия път естествено от невнимание. След като загубих детето предложих варианта осиновяване като опция да имаме още едно дете, което да не е бебе, а да се съобразим със възрастта си.И не не мисля, че беше грешно предложение.Всички знаем колко голям е броят на деца в списъците за осиновяване.
Съгласна съм с мненията, че съпруга ми мисли реално за ситуацията, а аз действам по скоро емоционално. Никога не сме коментирали тема раздяла. Той е изключително спокоен и уравновесен.
Не мисля,  че също мога да бъда определяна като " луда ". В крайна сметка това да имаш дете не е нищо лошо, даже напротив.

Люта чушка, ако темата ти е реална (приемам, че е), бих искала да дам мнение, различно от сметките кой кога ще тича по пързалките и катерушките. Ако мъжът ти е съгласен, хич не сте престарели, това са предразсъдъци.

Само че оставам с впечатление, че си обгрижвана жена със спокоен и добър мъж без финансови трудности. Очевидно ти угаждат, което е страхотно, и сега си се заела да тичаш след някакъв идеал “още едно дете”. Няма нищо лошо в това, но явно съпругът ти отнася голяма част от поддръжката на семейството и дори и много уравновесен и спокоен да е, и тези хора имат граници. Чувстваш се “изоставена”, защото са ти поставили граница, а ти май смяташ, че съпругът ще “отиде” с теб навсякъде и във всичко. Може би не го смяташ за възможно, но дори на най-уравновесените и добронамерените им прикипява и има шанс да счупиш нещата. Очевидно имаш страхотен мъж, вземете си куче, идете на Малдивите и цени това, което имаш.

# 157
Аз никого в нищо не убеждавам, защито ми е все тая кой колко деца има. Сега, ако толкова голям мерак има авторката за дете, може да се разведе, да потърси някой да й го направи или да се обърне към донорската банка. Ама едва ли ще го направи, защото явно мъжът издържа семейството и тя е една добре гледана скучаеща жена.

# 158
Всеки си има проблеми, които за другите са безсмислени и са скука, каприз, инфантилизъм или фантазия.

# 159
Аз никого в нищо не убеждавам, защито ми е все тая кой колко деца има. Сега, ако толкова голям мерак има авторката за дете, може да се разведе, да потърси някой да й го направи или да се обърне към донорската банка. Ама едва ли ще го направи, защото явно мъжът издържа семейството и тя е една добре гледана скучаеща жена.

Тя може да се разведе, ама ще си развали рахата. То това е основният проблем.
Както и други преди мен писаха като нищо и да не работи и да е домакиня и мъжът й да вади основният доход.
И ето от толкова скука какво да си измисли.

# 160
  • София
Аз никъде не прочетох, че жената не работи или че скучае.

# 161
Жената да си ражда като си е наумила. да напише от сега протест ,че семейните отношения са развалени  и този мъж не я разбира.
 И мъжете имат думата дали да имат деца.

# 162
Доста грубо е да кажеш на друга жена, че от скука иска дете. Загубата на едно дете вероятно я е фиксирала в това желание и иска все пак да върне ситуацията с нова бременност. Но може би не е изоставена от мъжа си, а от самата себе си във фиксации и блянове.

# 163
А да натиска мъжът си, за нещо което той не иска хич не е грубо?!
Ако ситуацията беше обратна тоя мъж щяхте пак да го разпнете, защото "я притиска да ражда без тя да желае".
Сега мъжът пак е звяр защото не иска да си съсипва старините, но тя е жертвата.
Ми да се разведе бе! Да гони Михаля на 40+ ако й стиска.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 21:09 от Arielle

# 164
Не е звяр, успокойте се малко с това вайкане “не иска да си съсипва старините” 😂. Чак пък такава мелодрама. Не, авторката не е жертва. Никой не се е заразвеждал. Имат различия, а тя очевидно не е свикнала на това.

Общи условия

Активация на акаунт