Съпруга ми не желае още едно дете

• 5 336
  • 198
  •   9
Отговори
# 180
Авторката е свикнала да получава каквото си е наумила, а сега не го получава (което понякога е голяма благословия). Потърсили са терапевт като цивилизовани хора. Терапевтът е казал вярно - проблемът е в нея. Не виждам лошо, че е решила да се потръшка и в женска общност. Но ще си разплетеш кошницата, ако задълбаеш, авторке Simple Smile. Дори мъжът ти супер теоретично да се съгласи на дете и ти забременееш и родиш без проблеми, ще си насилиш късмета с този очевидно добър мъж. Не се знае как ще премине това трето детегледане и може да има неприятни изненади от съпруга, които хич не очакваш. Той ти е отгледал две деца, не се знае нито как ще премине бременност, нито детство на трето дете… Намери си друго да правиш Simple Smile.

# 181
Бях чела, че жената на Джейми Оливър е имала фикс идея за 6-то дете и като не станало, изпаднала в депресия. Около възрастта на авторката е била и тя.  Изглежда се среща и при други това желание.

# 182
  • София
Когато става дума за повече на брой деца, трудно може да се родят всички на 20-30 и да се отгледат накуп.
И има разлика между фикс идея на единия партньор и желание от страна и на двамата.

# 183
И аз съм съжалявала по някое време, че нямам трето дете поне, дори за повече деца съжалявах. Това е период.
 После нещата се завъртяха така ,та добре че не съм се решила. Мои размисли , без споделяне с мъж.

# 184
Има наздрав елемент в преживяванията на авторката.

Освен това, очевидно, не и се е налагало да гледа едновременно малки деца и болни старци, та морето и е "до колене". Това са озвучени мисли на съпруга и, които тя цитира, но видимо не разбира.

Предполагам, когато са били малки двете и отраснали деца, е получила значима подкрепа или са я заменили в грижите баби и дядовци, та сега иска, да изживее майчинство с новородено отново. Видно, или е изградила стабилна кариера и сега може да почива на лаврите си  или за нея кариера и утвърждаване в професията не са били интересни никога.

Последното дете родих така след поотраснали големи деца, та казвам, че това "не е за всяка уста лъжица ", защото периода 24 - 64 възраст все с деца за отглеждане, сериозна професия и отговорност за родители, си е сериозно натоварване.

# 185
Авторката е написала "Забременях по невнимание" ... толкова уклончиво, че едни смятат че мъжа и се е загледал в мача и айдеее, а други че тя е забравила да си изпие хапчето умишлено ... в зависимост от страната, която застъпват по казуса. На 45 години, със един и същ мъж нямам идея какво може да е "невнимание". И сме наясно, че ако тя е създала "невниманието" надали ще се изтипоса тук признавайки си.

Варианти има много - един от които е да използва загубата на бремеността, като коз да постигне желаното. Форма на манипулация, за да я съжали мъжа и. Но и това не е проработило. Пича сериозно не иска повече деца.

# 186
По принцип казах каквото имам по темата, ама и аз не разбрах на 45 как не сте внимавали. Ако чак толкова сте се изтървали в страстта, има си хапче и за след това 😊. Затова и отбелязах, че съпружието го е допускал. Но - съдби и случки всякакви.

# 187
  • София
Ариел по темата с децата е, като Д. Т. За Гренландия.
Моля ви, не.

# 188
Ако бях на мястото на мъжа ти след такава психоатака с години бих се развела с теб вместо да ти търпя издевателствата и фасоните.

Намери си занимание.

# 189
Ега ти темата! Мъж може да не иска дете и на 25 и не можеш да го принуждаваш с тормоз, а на 45 с две вече отгледани нямаш и аргументи в своя полза. Ама се тръшка,пуска и тема, та бгмамите да се джафкат 13 страници вече...като ти кажат не, значи не и точка.

# 190
Вземете си куче. Същото е като бебе от към грижи, ангажименти, емоция и любов. Съвсем сериозно го казвам. Аз в момента много, параноично много искам куче, но мъжа ми не е съгласен, а през главата му не мога да взема и това сериозно започна да влияе на психиката ми.
На тия години и с изгледани деца е чудесно време да се преоткриете с мъжа и да си гледате рахата. Без друго след някоя година ще имате внуци. Сега се радвайте на спокойствието.

# 191
  • Пловдив
Извинявам се, ама "вземете си куче, същото е" ми звучи като една история, която бях слушала много отдавна - семейна двойка не можела да има деца, жената искала да осиновят, а мъжът отговорил: "щом имаш нужда да се грижиш за някого, грижи се за мен".
Иначе няма лошо да вземат куче - отново ако и двамата го искат. Но нито куче, нито пътуване е алтернатива и заместител на дете.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 10:40 от Магдена

# 192
Ако  нямаш деца, естествено, че кучето няма да запълни тази празнина, но при две изгледани живи и здрави деца, кучето е разумна алтернатива на неистовия порив да даваш и получаваш любов. Две кучета сме имали и за мен са били на едно емоционално ниво с децата ми. От към грижа, емоция и любов е еднакво. Но кой както го разбира, не искам да споря в никакъв случай. Авторката може да не харесва кучета.

# 193
  • София
Не е същото кучето. Грижите за него не намаляват и не се изнася от вас в даден момент. Разходки, хранене, къпане, всичко всеки ден независимо дали вие сте на кеф, здрави, болни, наспани, ненаспани. После решите да пътувате някъде - айде с него, търсите къде допускат животни, че не навсякъде може. Ако решите да го оставите - кой да го гледа търсите. И така постоянно. С всяко едно животно е така, аз затова категорично отказвам у нас животно. Децата се радват на тези при вуйчо им и при бабите, такъв ангажимент не е за всеки. С децата нещата в даден момент поне чисто физически намаляват грижите.

То нищо не е алтернатива на дете, но авторката вече е имала, отгледала ги е. След някоя друга година и внуци ще има, а сега се опитва само нейните липси да запълни (каквито и да са те реално, защото на всички е ясно, че с това дете иска да реши някакъв проблем). И аз познавам жена родила на 46г със супер лека бременност, но за нея това беше първо биологично и в този случай бих подкрепила на 200%,ч. Но при вече отгледани деца за мен също има нещо друго, което авторката опитва да избегне.

# 194
Да не взимат куче! И мъжа да се навие, кучето няма да покрие нудждата й от дете и ще стане поредното изхвърлено куче. И то не е играчка.

Общи условия

Активация на акаунт