Съпруга ми не желае още едно дете

• 6 287
  • 246
  •   5
Отговори
# 195
  • малкия йеросалим
Аз мисля,  че имам двете страни са прави.
Люта чушка явно има силно развито майчино чувство и това да има и отглежда деца я кара да се чувства пълноценна.
А съпруга й явно е изключително търпелив човек и много я обича.Но и той си има негови страхове и съмнения, който са разбираеми.
Както тя писа в някой от постовете,  когато е забраменяла той се е примирил със ситуацията.Което според мен показва, че макар,че е бил поставен под свършен факт той е решил да продължат заедно напред.Никъде тя не спомена, че са коментирали варианта аборт.
Аз съм почти на същите години на авторката, също с две големи деца.И да и аз исках голямо семейство и три деца.Съпруга ми е на друго мнение. Проведохме няколко разговора и аз се съгласих с неговото мнение. Та мисля, че и тя трябва да направи същото. Да намери занимание с което да се фокусира.

# 196
  • София
Нито куче, нито внуче биха запълнили нуждата от дете.
Отгледали сме 7 кучета, в един момент бяха 3 едновременно, сега са 2.
И внуче имаме, както и второ на път.
Нищо не ми замества децата.
Та даже и големите деца не ми заместват малките. И обратно.

Относно подкрепата за първо, трето или пето. Такава човек търси в партньора си и при наличие на такава изобщо не му пука какво комшийката или приятелката.

Понякога желанието за дете не цели нищо друго освен дете. Просто у нас наличието на повече деца е рядко срещано и хората трудно го разбират.

Ако жената срещаше подобно желание и в мъжа си изобщо нямаше да има тема. Тя не търси одобрение отвън, споделя, че такова липсва при партньора

# 197
  • София
А ние сме си всяка на свое мнение. Аз лично съм твърдо и люто против нова бременност. Когато бях на 44-45 е имало някакви еднократни инциденти, пия си Ескапел и това е.

# 198
  • София
Точно това е, Роки.
Всеки има свое виждане и гледа на него да му е добре.
Някои споделяме, но някои я убеждават.
А да се убеждава друг в нашата правота, не е просто неработещо. Даже е цинично със съветите за сурогати (да замести нуждата с нещо нежелано или поне не в момента). Точно цинични са идеите с кучето и внучето, защото нито кучето е дете, нито детето ще хукне да задоволява майчините си капризи да ражда внуче, че и да ѝ го даде за отглеждане.
Само дето в една двойка не става така. Или гледат в една посока, или преценяват докъде могат да направят компромис, или се разделят. Иначе става нетърпимо и за двамата, и за близките им.

# 199
Като забременяла "по невнимание", мъжът се бил примирил... Ужасно звучи. Да отглеждаш дете, от немай къде. И след загубата, явно е започнал да внимава много човекът, а тя взела че го помъкнала по терапевти. Обаче и при терапевтът греда. И вярно, много добър е този мъж.

# 200
Харесвам отношението на бг мамата към психологическата помощ - “помъкнала го по терапевти”. Ама и той един добър, вместо да й обърше един, ама ха. По терапевти ще ми ходят.

# 201
  • София
Като забременяла "по невнимание", мъжът се бил примирил... Ужасно звучи.

Какво се очаква от един нормален човек, който също е участвал в "гафа"?
И то не със случайна връзка, а с любимия човек.

# 202
  • Пловдив
Харесвам отношението на бг мамата към психологическата помощ - “помъкнала го по терапевти”. Ама и той един добър, вместо да й обърше един, ама ха. По терапевти ще ми ходят.
Така ами - кой не иска да ходи по терапевти, е ГанЯ насилник.

# 203
  • малкия йеросалим
Чакайте, чакайте защо не приемате ,че е станало по невнимание? Историята показва случай когато жена забраменява и със спирала.
Та ако всичко е възможно.

# 204
  • Варна
Приемаме го, има много такива случаИ. Какво общо има с казуса?

# 205
  • София
О, някои разпалено ни убеждаваха, че няма начин да е случайно. Даже било съвсем умишлено и обмислено.
Даже и за загубата ми се стори намек, че не е случайна. Едва ли не е вид манипулация на съпруга си цел убеждаване.
Има съфорумки с богата фантазия.

# 206
  • малкия йеросалим
На мен някой коментари ми прозвучаха, че едва ли не тя е вързала и изнасилила съпруга си и са се случили нещата:)

# 207
  • Пловдив
О, някои разпалено ни убеждаваха, че няма начин да е случайно. Даже било съвсем умишлено и обмислено.
Даже и за загубата ми се стори намек, че не е случайна. Едва ли не е вид манипулация на съпруга си цел убеждаване.
Има съфорумки с богата фантазия.
Човек понякога от другите научава, че е мислил и правил неща, за които не е и подозирал. Wink
Донякъде по тоя механизъм се раждат и клюките - като си донапишем липсващата информация. Wink

# 208
  • София
Както обича да казва сестра ми: "Напоследък стана скучно. Време е да питаме съседките как се развива животът ни." Wink

# 209
  • София
Повечето хора си прехвърлят техните чувства и опит върху авторката. И тя има право да иска още едно дете, и мъжът й - да не иска. Някой от двамата ще трябва да загърби своето желание в името на чуждото. Няма правилно и грешно (на мен ми е интересно терапевтът как е посочил виновен), но мотивацията е от значение. Наистина е възможно зад желанието на авторката да се коренят незапълнени липси, на които детето е "лесното" решение. Авторке, ако мъжът ти не си промени мнението, как виждаш нещата? Ще си развалите отношенията, ще се разделите? С друг дете би ли правила? Страхуваш ли се какъв ще е живота ти без дете? Какво ще ти даде детето и какво ще ти отнеме липсата му?

Общи условия

Активация на акаунт