Боледуването на децата ни - тема 94

• 6 158
  • 401
  •   5
Отговори
# 360
  • shumen
То уж изписват АБ по антибиограма,а те доколко действат е отделен въпрос.
Моя сега си дойде от училище и пак подсмърча и той.И аз съм същата.Не знам вече какво да го правя.Аман от кашлици и сополи целогодишно.

# 361
Ваня А. Пиши после как мина и какво направихте?
Днес излезнаха резултатите на моето дете. Гърлен секрет - чист. Носен секрет...със стрптококи пневмоние е. Още кашля. Ще пиша на педиатърката. Предполагам ще изпише Моксифлоксан.
Аз от тези капки файда не видях.Но разцира се всяко дете е различно.Ако имаш време бих искала да те питам,къде оперирахте сина си за трета сливица?От първия преглед ли решихте или някаква терапия имахте ли преди това?Ако ми отговориш ще съм ти благодарна

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 14:20 от Yuzlem91

# 362
Вече ще хвана пришки да го пиша хаха. Ако някой следи и помни ще му писне. От 4м излиза само това streptococcus pneumoniae. С капки с левофлоксацин лекувахме последно.
Мен май ме почва гърлото....

# 363
  • София
Изписа ни са при нас не помагат...

# 364
Педиатърката Моксифлоксан изписа Laughing

Юзлем, на 1,6 години му я откриха. Беше на терапия година и половина и на 3 години го оперира д-р Стефан Консулов в Пловдив в Каспела. Изключително доволна съм от доктора. Невероятен е.

# 365
  • София
Ама може и при вас да си помогне. Просто при нас като го изпишат вече и се изприщвам, защото е много често.

# 366
I.R. а в антибиограмата, кои антибиотици са изписани? Ако всичко е правилно няма как да недействат, освен ако нещо в изписването на резултатите или в лабораторията не са объркали.
То подобрението нали идва след 2 3 4 дни, не е моментално.

На мен ми се случи да съм с гнойна ангина и на микробиологията да ми излезе мораксела, което е абсурдно, защото тя не причинява ангини. Съответно пих панцеф и от него се оправих, обаче по антибиограмата беше резистентен за мораксела 🙄
Та вероятно съм си имала моракселката, но и стрептококите, които нз защо не се изолират лесно и не са ги хванали. Абе лудница.

# 367
Аз незнам какво да кажа. Ама го взех умърлушен и блед от градина...Днес е кашлял преди обяд, а до днес не беше ми каза госпожата. Мисля утре да го оставя вкъщи да се гледаме...и аз незнам вече.
Обаче иска да ходи на тренировка и съм шах с пешката. Започнах иначе веднага капките. С педито се разбрахме, ако до петък няма подобрение в петък да го водя.

# 368
  • София
Е, 10 дни все щеше да помогне Frozen…

# 369
Аз незнам какво да кажа. Ама го взех умърлушен и блед от градина...Днес е кашлял преди обяд, а до днес не беше ми каза госпожата. Мисля утре да го оставя вкъщи да се гледаме...и аз незнам вече.
Обаче иска да ходи на тренировка и съм шах с пешката. Започнах иначе веднага капките. С педито се разбрахме, ако до петък няма подобрение в петък да го водя.

АБ капките рядко имат дори минимално подобрение за 2-3 дена при нас поне. Случвало се е подобрението да настъпи на 5-6-7 ден.

# 370
До сега винаги съм виждала ефект от капките.При големия ми син(той е със синузит)почвам гентазон 7дни,тобрадекс 7дни+20дни ксизал,правим физиотерапия 10дни и е готов(последно се оправи със това и 2години не е боледувал)Сега изкара грипа,само пи Тамифлу+Нурофен,имаше и сопол,оставих го да се изчисти този път не включих нищо,и ето на възрастта и активния спорт(играе футбол,даже в момента е на тренировка)си казаха думата,израстна проблема или поне по леко ги кара.Ако се разболее след схемата горе пак или близък период другите капки са Сперсадекс 7дни+Моксифлоксан 7дни и така.При малкия вече 40дена няма нито ефект от Макситрола,Гентазон+моксифлоксан,но ако има 3та възпалена сливица не знам дали изобщо помагат.Тепърва съм почнала да чета и да се интересувам.

# 371
Приеха ни в болница с цел изясняване на ситуацията. Ще се прави скенер, взеха и кръв за какво ли не, сиреч за антитела за какви ли не причинители на кашлица, носен и гърлен секрет. Няма абокат, ще и дават ериус, калций, сиропче за киселини и пулмикорт и вентолин. Вентолина е бая солидно количество. Искат да я преслушат след вентолина и утре ще правят спирометрия след вентолин и след катерене на стълби.

# 372
Ваня А. Радвам се да чуя това,наистина направи най доброто което може да се направи в такава ситуация.В кой град сте вие?

# 373
Ох, Ваня... надявам се бързо да намерят причината. Наистина доста време мина... Как е иначе детето?

I.R., не знам защо съм останала с впечатлението, че наскоро изследвахте. По принцип, моксифлоксацина и левофл. са една група, но не е невъзможно да е бил резистентен към лево и да не са помогнали капките. Абе то луда работа.... нали ти казах 4 поредни месеца все тоя бацил. Явно е доста упорит.
Евентуално да повториш в друга лаборатория? 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

# 374
  • София
Стискам палци Ваня да се изясни ситуацията. Моето се разтрепери след тоя Вентолин( но беше от помпа като прави спирометрията).
Скоро скоро на 16-ти Декември е било… И явно не е давало отражение до сега. Сега на ново секрет, защот видиш ли можело нещата за нея да се промеят и да не действа. Аз що си мисля, чв тия антибиограми уж са за всеки. Лекарката каза, че при 2-ма човека може да са различни…

Общи условия

Активация на акаунт