Боледуването на децата ни - тема 94

• 1 681
  • 86
  •   1
Отговори
# 75
На колко е детето с главоболие? В гимназията имах клъстерно главоболие аз, така ме болеше едната страна, слепоочието и окото ми сълзеше. Исках само да изпия някой ибупрофен и да лежа на тъмно. Понякога по 2-3 дни не ми беше ок, дори с почивка и спане. С порастването разредиха епизодите и сега рядко ми се случват. Но все още имам и такива дни. Дано не е това. Дайте някакво болкоуспокояващо, но ако продължи - най-добре е да се видите с педиатър.

Опашка съм натъртвала преди години. Много боли, и като бонус - много дълго. Паднах по едни стълби аз. Не ми направиха снимка, защото казаха, че няма смисъл. В провинцията хич не им се занимава. После четох, че е трябвало, ама минало-заминало. Повече почивка. Мазане с нещо.

Моето със сополите като легне кашля. Явно й се стичат секрети, защото през останалото време да съм я чула веднъж или два пъти за целия ден, а сега откакто я сложих сигурно 10 пъти става да се изкашля и се чува как в носоглътката и гърлото й се пълни. Освен това ми се струва, че клепачите й са леко подпухнали, имаше гурелчета след следобедния сън и сега преди да я сложа ми се стори, че леко беше насълзена. Т.е. най-вероятно и конюнктивит ще има утре. Та, да, явно ще се мъкнем до педиатърката… иначе има енергия да бутне блока, просто не знам какво да правя вече, хем не е за ясла, хем вкъщи издивяваме всички 🤯

# 76
  • shumen
The doors,да минава скоро на детето.Дано няма конюнктивит утре при твоята.
Моя сега легна и охка,че го боли ръката.Намазах с Диклак и дадох Нурофен и утре на рентген.Аман вече да не ми е скучно и миг.

# 77
Детето с главоболиито е на 7. При нас пристъпите протичат идентично, първо смущения в зрението, после 2 часа адското главоболие, после ти е чорлаво цял ден, но болката се търпи. При нея беше същото двата пъти, като единия път повръща, втория не и рязко заспива и спи с часове. Не знам какво беше, но се надявам да го няма утре. Детската невроложка каза, че парацетмол трябва в такива случаи, не нурофен.
Аз също съм си натъртвала опашката, боля ме сигурно месец. Днес беше по-подвижна, на оправяне е поне с това. За кашлицата вече не знам, ще изчакам малко след антибиотика и може би ще ходим на пулмолог.

# 78
  • shumen
Ваня,и моя още прокашля.Днес му беше 5 ден АБ.Помолих педи да го чуе,преслуша го,няма хрипове,но каза,че кашлицата продължава дълго и да продължим АБ 10 дни.На всичкото отгоре и ръката го боли не дава да се пипне.Дадох Нурофен и мазах с Диклак и заспа.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 07:20 от danaeka

# 79
И азптова си мисля. И аз и баща и имаме мигрена, неговата е започнала като дете. Тя също направи 2 пристъпа, но бяха много остри. Мисля, че пристъпа може дапе бил нощес кано е спяла и това да е остатъчно главоболие. На мен слид пристъп ми остава едно дразнещо леко главоболие целия ден.

В какво се изразява пристъпа? Силно главоболие ли? Аура имате ли?
При мен понякога се появява визуална аура (мигрена с аура), която не винаги е придружена от главоболие. Най-често ми се случва да е само главоболие без аура.
И да, може да се наследи. Баща ми се оказа че има (рядко) пристъпи със същата аура, а sibling-a ми редовно, поне веднъж месечно, отново със същата аура.

Едит: не ми беше излязал 2рия коментар. Типично е след мигренозна атака да се спи много. За НСПВС не зная кое е по-добре, но знам че има лекарства, които намаляват честотата на атаките и свеждат до минимум. Мисля че и за деца стават, но това само ако са чести. Моят sibling лекува мигрената и години наред нямаше атаки, но после се върнаха, обаче поради други причини не пи отново лекарството. Не са съвсем безобидни все пак. На мен също ми ги изписаха, но кърмех и не исках да спирам. Интересното е че при мен пристъпа се отключи от хормоните по време на бременноста и кърменето (иначе цял живот си ме е боляла главата). След това съм получавала full blow attack няколко пъти само. Така че ако ти се занимава или се зачести помисли над хормонални изследвания (пролактин, естроген и др но главно тези), ЕЕГ и евентуално лечение. Също и какви може да са тригърите - обезводняване, храна, светлина, умора, рязко движение, липса на калций, магнезий.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 07:22 от FrozenBubble

# 80
Хранителен режим и добавки могат да сведът пристъпите на мигрена до много малко или съвсем да изчезнат.

# 81
Здравейте! Имам проблем с малкия ми син,който е на 3 години. От известно време се събужда през нощта по няколко пъти и реве истерично,направо е страшно,не дава да го гушна,не реагира на разговор. Реве,рита с краката в леглото. Понякога се случва и чак да се напикае докато трае тази истерия. От една седмица спи при батко си в детската стая. Но и преди се е случвало,когато беше в кошарата в нашата спалня. Някой сблъсквал ли се е с такова състояние и как премина то? Много в изтощително. Ходи на градина от една година вече,там всичко си е наред,нямаме проблем. Да потърся ли съвет от лекар и какъв да е този лекар?

# 82
Lucresia, вашето ми прилича на нощен терор, виж в интернет, писано е много за проблема.

danaeka, съжалявам за многото проблеми, които ви се струпаха. Добре, че си взела направление обаче. Дано наистина няма счупено и бързо му отмине болката. Да пишеш тук, когато направите снимката, чакаме добри новини.

thedoors, вашето ми звучи на задна хрема, но може и да има някаква бактерия (заради секретите от очите). Може да пуснеш носен секрет, при нас винаги такива гадни хреми се оказват бактерия. С какво чистиш нослето?

# 83
Тази възраст е нормално да има кошмари от преживявания - може да е на пръв поглед безобидба приказка.
Моите деца постоянно нещо играят на чудовища напоследък, вкъщи ходим вече по динозаври и се вживяват.
Единия си беше харесал една приказка с върколак, настояваше да я гледа вечер, угодих му два - три пъти и започна да седи нощем в леглото да търси светлосенки
На периоди залитат по приказките с вълци, а те са всяка с много сюжети как да бъде прогонен лошия вълк, където ту е удавен, сварен във вряща вода, често го срещам като - злодей
Спирам и тези приказки с цел да не се вживяват

Другото, което ги плаши е познат комшия - алкохолик, той им се радва, но децата усещат, че нещо не е наред

Преди няколко дни единия се събуди от кошмар и рев, случвало се е да е изпадне в дълбок сън и да се напикае в чувалчето, скача като ужилен и пищи.

Точно такъв рев, който се описва продължи около 5 месеца у дома - всяка нощ кошмари по 4-5 часа, имахме при едно от децата, след тържеството по случай първата годинка.
Беше период още на изолация, почти не бяхме събирали хора, решихме да разчупим вкъщи и събрахме приятели с уговорката, че идват на обяд и до 17 часа да си тръгват.
Имаме място у дома, украсих с шарении, гостите не си тръгнаха следобяд, а чак в 22часа, зажадняли за събирания, няма гонене.
После 5 месеца ми се разказа играта - събужда се единия господин с истеричен рев и не спира по един-два часа, престава да реве и почва да сочи датчици и лампички още два-три часа, така цяла нощ.

Превъртете от събития, празници, хора, да не е от на пръв поглед безобидба емоция през деня. Не е нужно да е веднага за доктор
Детската градина не е за пренебрегване, може всичко да е наред, но през малкото мозъче да минава тревога. Аз постоянно ги разпитвам какво ги впечатлява и научавам за някои уж "правилни" ситуации от децата.

Продължителното екранно време  - визирам телевизора и цар лъв  ги прави неадекватни, нервни, имаше ден ги поизтървах и почват да ми тропат с крак и на всичко машинално не за отговор

# 84
  • shumen
Лукресия,прилича ми на нощен терор това.При моя го имаше точно първата година в градината.Преживяваше си всичко от деня.
So close,ще пиша като минем снимката.През нощта го боля по едно време,въртя се и пъшка.Моля се само да няма счупено,че е дясната ръка,а е края на срока.
Ваня,как сте?Как са децата?

# 85
И при нас е имало такива периоди на нощен рев, но не си събуждаше обикновено. Ставаше като е напрегната
Ми голямата пак засили кашлицата, много ме притетнява. Ще изчакам ден-два и ще го мисля.

# 86
  • shumen
Ваня,и моя още прокашля,а днес е 6 ден АБ.Не ми харесва тая неговата кашлица,че и ръката го боли като кашля.

Общи условия

Активация на акаунт