Боледуването на децата ни - тема 94

• 3 164
  • 194
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не се доказват хич трудно. Едното се взима секрет от носа другото от устата. Ако има нещо си седи докато не се излекува

# 181
При нас сега RSV се разви със скоростта на светлината почти, един ден подкашляше без други симптоми..  на следващия ден пак покашляше с температура и следващата сутрин вече бухаше здраво и вдигна температура по-късно в деня и вече на снимката се виждаше бронхиолит.

# 182
Моето кашля горе долу 4 месеца, преслушвано е три пъти поне през това време. Аз мисля, че беше от носа, не съм пускала обаче секрети, но педиатъра каза, че след ковид може да се развие чувствителност на бронхиите. Кашлицата започна след първият градински вирус след ковид.

# 183
  • shumen
Ваня,моя също при продължителна кашлица  нямаше оплаквания откъм гърло.Педи тогава ни пусна гърлен секрет и бактерията цъфна.
Антилоп,при РСВ много бързо слиза надолу.Моя като беше с него на 3 ден ми направи бронхит.
Рейна,и мен педи сега ми каза,че кашлицата може да продължи дълго.
Аз му спрях сиропа и днес не съм го чула да кашля.Явно той го е разкашлял.Утре вечер сме на рожден ден на заведение и се моля само след това да не лепне нещо пак.

# 184
Та тя кашля от 15ти декимври, изпила е 2 антибиотика, дори и да е имало коклюшна или паракоклюшка бактерия, вече я няма, сега остава да спре кашлицата. Иначе точно както чета в нита, силна кашлица, вече не пристъпна и без характерния реприз.
Дани дано се задържити здрави и двамата.

# 185
  • shumen
Ваня,благодаря.
Дано се разбере скоро от какво е тази кашлица при твоята и да мине и без повече болести.
Моя кашлицата спря,но сега ръката го тормози.Сега чак рева от болка милия.

# 186
  • София
Та тя кашля от 15ти декимври, изпила е 2 антибиотика, дори и да е имало коклюшна или паракоклюшка бактерия, вече я няма, сега остава да спре кашлицата. Иначе точно както чета в нита, силна кашлица, вече не пристъпна и без характерния реприз.
Дани дано се задържити здрави и двамата.
Тя не се лекува с всеки антибиотик, за да я няма

# 187
Знам, но се лекува с макролиди, а тя  пи такъв.
Днес взех чай от борови връхчета, особено отвратителен на вкус е, аз пих половин чаша и сякаш добре ми подейства, в смисъл понамалих кашлицата май. Аз си покашлам, не колкото детето, но се обаждам все още. И на голямата дадох, но тя пък тази вечер пак кашля спастично. Ако продължи така пулмикорт или вентолин е по-добре да използвам?

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 20:40 от Ваня А.

# 188
  • shumen
Ваня,чая от борови връхчета е отвратителен,но е много полезен.Моя няма сила,която да го накара да го пие.За спастична кашлица по добре Пулмикорт според мен.
Аз вече се чудя какво да го правя с тази ръка.На снимката няма счупено,а днес много го боли.Тая вечер чак рева от болка.Вързана е,мажем с Диклак,Нурофен и Метафен Макс го мъча да пие,но не ги иска.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 21:48 от danaeka

# 189
Дани, а дали не е добре още някой да види снимката? Като студентка стъпих на криво по едни стълби и се контузих. Веднага отидох в ИСУЛ, защото не можех да стъпя, двама доктора гледаха снимката и ми казаха, че е леко навехнато и ме пратиха вкъщи. След 2 седмици се прибрах, отидох на ортопед и ми казаха, че крака е пукнат почти изцяло.

# 190
  • shumen
Ваня,и аз си мисля,ако продължава да го боли да го заведа и на ортопед.За сега я гледа лекарката от рентгена и педи.Според педи щом я движи,върти и мърда няма счупване,но е много натъртено.То лошото е,че е дясната ръка и с нея и пише и няма как да е напълно обездвижена.

# 191
Дани,майка ми лятото се спънала и паднала на тротоара кракът и беше синьо-лилав подут ходи на лекар не беше счупен но натъртен ..лекарката и каза боли толкова дни на колкото си години ..незнам дали е вярно или са някакви митологии тя е 60 + отделно си има детска травма на този крак и тогава направо се е довършила ..боли си я ..

# 192
Ваня ние сме във вашето положение,от 2 декември кашля,на градина не е ходило.
Изследвания всичко в норма,пи антибиотик миналата седмица и намаля кашлицата на 9 ден чак,но от време на време пак се чува.
Изолира се Streptococcus pneumoniae,в носа само не в гърлото, сополи напред не е имала.
Но пуснах и изследвания за коклюш кръвни бяха в долна граница но според мен беше рано и не са успели да се образуват достатъчно антитела,не знам.
Другата седмица ще пусна още едни изследвания и ще си платя пак за коклюш вече със сигурност трябва да са се покачили антителата ако е било това,защото такава безобразно дълга кашлица неповлияваща се от нищо не съм виждала.....

Надявам се да не се повтори никога.

# 193
  • София
Там не е продължителността проблема, а силата.

# 194
  • shumen
Likeawind,това,че боли на колкото години си и аз съм го чувала.Приятелчето му лятото беше стъпило накриво и паднало и крака му беше станал син чак черен каза майка му и го болеше.Ходиха тогава на лекар и им казали и снимка и им бяха казали,че няма счупено,а е натъртено.
Теришка,до болка познато.Моя по миналата зима кашля сума и време така.Накрая педи ни изпрати на детски пулмолог във Варна и цъфна,че е с астма.

Общи условия

Активация на акаунт