Боледуването на децата ни - тема 94

• 3 813
  • 249
  •   4
Отговори
# 225
  • shumen
Ваня,ряпата с мед се държи на тъмно и прохладно място най-добре в хладилник или тъмна маза.Издълбава се и се държи поне 6-7 часа да престои да си пусне сока.Аз съм давала на моя и помага,но е гадна и няма сила,която да го накара да пие сока.Аз я давах няколко дни докато свърши.За кашлица съм давала и мед със сода и също помага.

# 226
  • София
Издълбай ама не слагай мед много, че като пусне сок и това нещо се излива. Иначе аз в хладилник съм държала. Сутринта се пие и слагам ново после

# 227
Мед и лук съм правила аз , масло,мед и ванилия също ..

# 228
Аз съм чувала,че трябва цяла нощ да стои,но колко дена може да се консумира нз.Аз правя чай 1ябълка,1 глава лук,3-4 ореха в 1л вода всичко цяло се слага в 1л вода вари се да стане 0.500  прецеждам и подслаждам с мед.

# 229
Opp с този чай съм пораснала ..

# 230
Аз почвам да си мисля това кихане при мен дали е нещо ново или е от болестта.

От болеста е. Накрая ще започне да ти се бели носът и горната устна...мажи се с нещо, че аз чак днес започнах да ги усещам вече. Голяма сухота.

Дани, ти караш същото, каквото изкарах аз. По абсолютно същият начин на протичане на боледуването.

# 231
Аз прибягвам до отчаяни мерки...купих ряпа, ще я дълбая довечера и ще слагам мед. Някой знае ли дали трябва да е в хладилника или не? И тоя мед за 1 ден ли се яде или може за два? Аз взех 2 репи, но не са много големи.
Миналата вечер и аз направих това,после ми писна да го чакам,директно му езтисках сока в машината,сложих мед и зехтин,4дена му га дадох,отвратително мирише,малкия бягаше от мене като ме види с шишето.Дадох на големия си син,защото го болеше гърло и леко кашляше(после стана грип)той директна повърна всичко.Но ако изчакаш да сутринта,пробвай не вреди,може и да помогне..Ех майчиното сърце няма граници,станах половин педиатър,както и вие сигурно..

# 232
Според мен пък не е лошо ряпа с мед. Децата също го пиеха без проблем. Дано помогне, Ваня.

# 233
ММ е с грип. Взех за децата Тамифлу за профилактика, но се чудя дали изобщо да им давам или да изчакам. Нямат абсолютно никакви симптоми засега. Колко дни е инкубационният период, някой знае ли?

# 234
  • София
Ми нямам идея аз обаче лекарката дори и на 7-ми ден даде да пият всички. Като те ще пият 10 дни по 1 капсула.

# 235
Аз не съжалявам, че пихме всички профилактично. Дъщеря ми, която беше болна, по принцип е по коравото дете, пие всичко, не мрънка, дава свещички да слагам, държи на температура. А този път беше кошмарно. Не мога да си представя ако и другата се беше разболяла, или пък някой от нас..

# 236
  • София
И аз не пия ама ей на 🤣Взех, че си промених мнението Simple Smile Всички пият, а ако някой прояви симптоми започва по-сериозна доза и така.

# 237
Бях купила за тамифлу за голямата и едно за възрастни, бях решила, че някой проявш лш симптоми го почвам веднага, но никой от нас не се зарази от малката. Мен ме боля на втория ден корем, приятилки, които минаха през гршп казваха, че ги е болял корема ден преди симптомите и аз седях и си ги чаках, ама не.

# 238
  • shumen
Ваня,дано помогне ряпата с мед.Аз го направих веднъж,но моя зор го пи,а не е толкова гадно според мен.
Мона,аз бих дала профилактично.
Емилия,дано е от болестта това при мен.
Yuzlem,моя ако трябва да му вземат венозна кръв не знам как ще го вкарам в лабораторията.Той още с влизането и казва от пръста.
Моя тая вечер заради АБ такава истерия ми спретна,че се моля само до ларингит да не се докара.

# 239
Почнах ги, по-спокойно ми е така. Иначе и двамата с ММ сме ваксинираме, но въпреки това той го кара много тежко.

Общи условия

Активация на акаунт