Боледуването на децата ни - тема 94

• 6 414
  • 428
  •   3
Отговори
# 405
Ваня, едната беше с положителен тест от 9ти януари.. Не вярвам 20 дни да е заразна. Сигурно от някой магазин ще го е лепнала, нищо че влизаме за 10 минути...

# 406
Нама ваксина, само мъжа ми има. Аз съм карала.

# 407
  • София
Като знам колко “сериозни” са РЗИ вероятно няма да има карантина.
Иначе новото 20 дето каза лекарката е, че РЗИ обмислят спирането за уведомяване за Скарлатина… Тоест мазалото ще е пълно Simple Smile

# 408
Оо за варицелата никой не следи като се мине градинската възраст, та свиркай си.
Плуването било лошо заради хлора... а тя и на двете не е ходила откакто почна да кашля.

# 409
Има има, вентолина си товари сърцето да не говоря за треперенето, което преживях. И като гледах каката как се превъзбуди и тя трепереше се стреснах доста.
На спрей ли инхалирахте?
Моето дете няма странични ефекти от спрея, от сиропа да. Иначе да, товари сърцето.
Преди две години в болницата инхалирах с инхалатор, леееко ми се зави свят веднъж и това беше.
За скарлатина тук няма карантина. Моето дете е имало към 4 пъти. Назначават АБ и след 48 часа отново на училище/градина.

# 410
В училищата няма карантина за варицела. Едното дете може да се ваксинира, за да не се разболее или да изкара по-леко.

Плуването е най-хубавия спорт според мен. Развива белия дроб, цялата мускулатура на тялото, но да... хлора не е ок. Обаче ако не почистват, сещате се какъв компот ще е водата. 👌

# 411
Моето от хлора реагираше в началото като тръгна на плуване. Сега вече не, миналата седмица много миришеше на хлор, а детето каза, че мирше на урина. Чувала съм, че колкото повече урина има във водата, толкова повече мирише хлора. Не съм проверявала дали е вярно. Иначе през 2-то часа в които плува идва човек и тества водата.
Малкото сега няма температура, ако пак вдигне утре на лекар. Забърках лук, попаднах на едно видео за лук с мед, десетки хора бяха писали, че са израстнали с това и го знаят от бабите си още. А аз си мислех, че съм открила топлата вода 😀

# 412
Урината би трябвало да по скоро да мирише на амоняк, сяра..

# 413
Не знам защо толкова се плашите от вентолина. На сироп е в пъти по-гаден отколкото на помпичка. Моето инхалира от 5 годишно с помпичка с накрайник, че на всеки вирус се налагаше. Сега само при цъфтящите. Няма странични ефекти при него, всичко отива директно в бронхиите. Отхрачва се много добре.
Нашата нощ беше странна, детето става през час да пикае. Носа задръстен.

Аз нямам страх от вентолина, когато се налага, защото детето е с астма и е животоспасяващо да правим инхалации с вентолин и в домашни и в болнични условия сме ползвали. Да, не е добре да е често, но когато се налага е незаменим медикамент. Иначе ние правим фликсотид на помпичка, лекари са ми казвали, че има и Венелин за помпичка, но досега сме ползвали само инхалаторно.

# 414
На моето сега му проверих гърлото. Зверски червено е. Кашлицата е неспирна и суха...

# 415
До колкото знам на нашия басейн хлора се дозира автоматично. Винаги мирише, даже след къпане с шампоан, маска и слагане на разни мазила, косите на децата пак миришат.

# 416
Урината си мирише на урина. След плуване дори при мокрите дрехи не усещам хлор. Само миналата седмица наистина и дрехите миришеха.
Това след къпане дори още да има миризма ми се струва екстремно.

# 417
  • София
На моето сега му проверих гърлото. Зверски червено е. Кашлицата е неспирна и суха...

Ако гърдите са чисти мен и на детето са изписвали Фазориг. Вчера реших да пробвам и аз, че гърлото ми от тия сополи назад е леш и пръсках и аз. Ами доста си облекчи...

# 418
danaeka, ще ме прощаваш, но от любопитство - все повтаряш как детето е с астма, а почти не правите вентолин, ако правите пък е на сироп. Първо, че вентолин сироп вече много се отрича, заради по слаб ефект и повече странични ефекти. Второ ми е много странно как не правите вентолин предвид астмата. Обикновено при хората с астма при пристъп им се налага използването му. Това означава ли, че детето изобщо не прави астматични пристъпи? Без друга терапия?

Антилоп, има вентолин на помпичка, да. Значително по-лесно се ползва спрямо инхалаторния. Особено за по-малки деца, дето трудно се задържат на инхалатора, е незаменим.

Вентолина има страничен ефект пощуряване, разхлопване на сърце и разтреперване. Нормално е, отминава бързо. Ако се смесва с физ разтвор по време на инхалация, може да се добави идея повече разтвор, за да се поразреди. Идея намаля пощуряването и превъзбудата.

# 419
Аз попитах тук за възможна диагноза астма и казаха, че такава диагноза си поставя след дълго проследяване.
А за басейна не преувеличавам.... Пранити бански миришат на хлор. Нали при нас имаше режим на водата и след плуване децат не можеха виднага да си изкъпят, та чакаха есенто по няколко часа да дойде водата. И затворили са се те, играят в детската, влизам аз, то не си диша от миризма на хлор...от косите и кожата им.

Общи условия

Активация на акаунт