Боледуването на децата ни - тема 94

• 8 577
  • 595
  •   7
Отговори
# 510
  • shumen
Ваня,дано и харесат сладките и да спазва диетата малко.Дано и се разбере от какво е тази кашлица.
The doors,дано не е уроинфекция.

# 511
Ваня, изписаха ли ви? Следя темата, но може да съм чела на диагонал в един момент, че беше динамичен ден. Ако детето продължи да кашля, аз бих направила онлайн консултажия с доц.Лазова. Не е евтино хич, на цената на платен частен преглед е, май към 100 лева. Но при нас например напуска доста неща, оставихме 200 лева в лабораторията и примерно, там се видя, че малкият е бил с микоплазма. Другите неща, които пусна, бяха, за да сигурна, че има/няма.

Чудо! Дребното хареса Авирона. Направо не мога да повярвам. Сега обаче го чувам да подкашля Sad Разбира се, опуках един тест - всичко е отрицателно. Ама то, нито температура има, пък и минаха само 12 часа от първото подкашляне сутринта....

Дорсче, при толкова вируси в градината, надали е точно уроинфекция. Стискам палци да мине бързо, каквото и да е!

# 512
Да, изписаха ни. То хоспитализацията беше с цел много изследвания. Иначе занесохме кръв в Бодимед, пуснахме микоплазма и коклюш и са негативни. Говорих с тях, ще пуснем още хламидия и легионела. Тя в момента няма данни за инфекция, но въпроса е какво предизвика това чудо. Казаха, че е свръхреактивност на бронхите, предизвикана от бактерия или вирус.

# 513
Тя Ковид карала ли е скоро? Моето кашля 4 месеца и се предполага, че се получи точно такава чувствителност на бронхиите защото започна точно с първият вирус след Ковид.
Вчера пък лекарят ми каза, че след RSV също можело да остане такова раздразнение.

# 514
Ами не е, поне не хващан с тест. Не е РСВ, защото то започва по-остро.  Тази кашлица прогресираше във времето.

# 515
  • shumen
Рейна,моя след РСВ кашля още дълго.
Ваня,дано скоро се разбере какво е това чудо.
Аз пих един Парацетамол сега,че нещо не съм много добре сякаш.Кихам,подкашлям и ту ми е топло,ту студено.Надявам се да го пресека каквото и да е.

# 516
При нас малкият не кашляше тези дни, включително нощна кашлица нямаше още от последните дни в болницата, но снощи се изкашля 3-4 пъти сухо нощта, сега като легна за нощем също ... През деня да кашля също за цял ден 2-3 пъти единично. Не знам какво се случва дали е нормално след RSV, притеснява ме, че имаше пауза, сега сякаш наново започва кашлица Sad Иначе е с чист нос, без сополи, много рядко да се чуе похъркане на носа

# 517
  • shumen
Антилоп,да не би да е сух въздуха и от това да кашля?Дано не го започва нов вирус с това прокашляне само.

# 518
Антилоп,да не би да е сух въздуха и от това да кашля?Дано не го започва нов вирус с това прокашляне само.

Не го отдавам на това, защото условията всеки ден са си едни и същи.. в болницата дори спеше на климатик и пак не оказваше влияние ...

Единственото е ако сме си донесли нещо от болницата, няма откъде да хване нещо ново, с баща му бяхме вкъщи тези дни и никъде не сме излизали почти

# 519
  • shumen
То след РСВ им пада имунитета и дано не е лепнал нещо ново.То и от болницата може да е,и до магазин,ако сте ходили и отвсякъде.

# 520
При нас малкият не кашляше тези дни, включително нощна кашлица нямаше още от последните дни в болницата, но снощи се изкашля 3-4 пъти сухо нощта, сега като легна за нощем също ... През деня да кашля също за цял ден 2-3 пъти единично. Не знам какво се случва дали е нормално след RSV, притеснява ме, че имаше пауза, сега сякаш наново започва кашлица Sad Иначе е с чист нос, без сополи, много рядко да се чуе похъркане на носа
Вие заради RSV ли бяхте в болница? На колко е детето?

# 521
Вие заради RSV ли бяхте в болница? На колко е детето?

С рсв бронхиолит да, на 3 г

Не беше никъде излизал, едва днес го изведох навън, до магазин също...

# 522
Детето преди да легне си поизгуби гласа. После видях че има 37.8 температура. Леко подкашляше, очаквах го, хремата също му се увеличи. Обаче с такава лаеща кашлица се събуди, сигурна съм го че боли като кашля. Звучи ужасно, но пак заспа... Сетих се да спра климатика и да отворя да влезе студен въздух. Не направи пристъп, но звучеше много зле. Та понеже знам че си е опасно... чудя се като станем дали да не го водя на спешен кабинет.. Пулмикорт ли да му правя, самоназначен . Въобще нямам опит с никакви кашлици, нито с лекарството. До момента не е кашлял така... Ще се побъркам 😭😭😭
Нали и аз съм болна, очаквах подобно развитие и през деня му направих 2 инхалации с физ.разтвор и му дадох ериус преди сън. Аз усещам напрежение в гръдната кост, но не кашлям като него, а само сухо и постоянно. Леко съм изплашена, усещам че и кръвното ми скочи..  как ще доизкараме нощта не зная.

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 04:26 от FrozenBubble

# 523
Ако има нощна пристъпна кашлица може да се направи пулмикорт, би трябвало да повлияе. Веднъж имаше ларингитна пристъпна кашлица и в Педиатрията през нощта точно такава инхалация направиха, която не оказа особено влияние. Ако и след това продължава кашлицата бих направила и вентолин. Сутринта разбира се на лекар.

# 524
  • shumen
Frozen,аз бих направила Пулмикорт.Това си е Ларингит според мен.
Аз сега се събудих и също кашлям сухо и гърлото ме гъделичка.Чудя се дали да не започна нещо за тая суха кашлица и за гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт