Боледуването на децата ни - тема 94

• 12 919
  • 896
  •   5
Отговори
# 855
  • shumen
Bubble,как сте?Авирон съм давала веднъж и не го искаше моето дете.
Емилия,благодаря.А твоето дете как е?

# 856
Аз имам подозрение, че нищо няма да изплатят за всичките разходи по кашлицата на голямата, ама нека пробваме

# 857
  • shumen
Ваня,пробвайте.Може и да изплатят щом имате амбулаторни листи.

# 858
От какво може да е червено под двете очи в края на окото по скоро...🤔
Иначе беше на Аугментин заради бактерия в гърлото ...(Преди това с грип+кашлица)
Ужасен януари

# 859
Моето не иска нищо да пие от сиропите, борба, крясъци, рев, сякаш живо месо режем от нея. Накрая я придумахме да пие сиропите и за награда да получи малко сок банан. Днес е изпила сигурно половин бутилка. Аз генерално не забранявам сокчета на децата, но и не купувам, ако не е извънредно положението. Някакви други трикове за крещящо 2.5 годишно?

# 860
The doors,бързо оздравяване!Браво,че личния тества.
Frozen,при нас излишно казаха,че за ЯМР трябва да заявим предварително.
Танче,дано не вдига Т повече детето.
Ние минахме кожен.На ръката на детето са гъбички това.Изписа Ломексин за 10 дни и пак да го заведа.
Аз ходих и си пуснах урина и кръвни отново.Обикновенната урина е чиста.Кръвните CRP онзи ден ми беше 6,75,а днес е 13.Ще изчакам и стерилната урина.
Авирон прахчета ни изписа лекарката .
В малко сок ги разтварям .
Но тази вечер направо в чудо се видях като отказа да пие лекарствата много трудно ги изпи.

# 861
  • София
Bubble,как сте?Авирон съм давала веднъж и не го искаше моето дете.
Емилия,благодаря.А твоето дете как е?
Кашля си още бебешора, спим на пресекулки общо взето,цял ден и цяла нощ.Ама така е, да и тази нощ разреди малко.
Баткото и той си дойде от училище, и се оплаква от гърло.
the doors и аз така прилъгвах с разни подобни подкупи в тази възраст.
Пък и сок като е болен винаги съм разрешавала, само и само да се пие нещо.Иначе и аз не съм фен.

# 862
Doors, може с малко сок разреден сиропа и подкупи с бонбони и шоколад.
Танче, и с авирона и без него е все тая, моето мнение е че са пари на вятъра. С времето ще се понаучиш как се действа без излишна паника и без да купуваш всички щуротии, които изписват.

# 863
Авирона моето момче много го харесва в кисело мляко разбъркан. Аз съм доволна от продукта.
На него този път АБ капките Дексамфеникол не му помогнаха Sad днес в 7 ден и още издухва стабилно зелени сополи.. дори не се избистриха. Тъпотия….

# 864
  • София
Не знам на колко са ви децата, но може с промивки. Издухват се страшно много гадости и носа е чист.

# 865
  • shumen
Не ме питайте мен как се боря и подкупвам 13 годишно,което не иска да пие лекарства.
The doors,Танче,аз Авирон,а и всякакви прахчета почти давам със сок,шоколад или бонбони.
Bubble,дано не се зарази и баткото.
Мими,да не е конюнктевит?
I.R.аз промивки не смея да правя,че съм докарвала отит на моето дете така.
Моя си дойде от училище и каза,че гърлото го дразни и прави едно хък,хък,прочиства гърло.Дано не се разболее точно сега.

# 866
  • София
Да, възможно е когато не се правят правилно

# 867
Аз взех от алиекспрес празни пръскала за нос, пълня с физ рр и се оправят сами, пръскат, духат, и двете са особено доволни, че не ги гоня със спринзовката да капя в носа.
Аз още не съм дала Сингулара, хич нямам и желание, но не знам дали не греша. Може би ще пробвам, но събота примерно, да е вкъщи и да я наблюдавам. Някакви идеи защо си дава вечер?

# 868
Дани,, знам че момчетата са "друга бира" ама ако 13 годишно ми прави изпълнения за лвкарства, директно го пращам на системи в болницата, само, че след 12 години влизат сами, да види как е.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 09:55 от brumm

# 869
Тони, явно не са били правилните. Лошото е че сега не може да пуснеш и антибиограма. Или ги смени или пак преглед.
Това с промивките и аз не смея, че с тия отити дето ми прави....
Хора мега се ядосах днес. Групата им под карантина от 05 до 11 февруари. Бележката сложена днес?! Как е възможно да са шод карантина със задна дата. Тоест те днес приеха поне 5 деца, които въобще не са били контактни.  Включително и моя. Той отсъстваше миналата седмица и не е бил в контакт с болното. Никой не е казал нищо, нито родители, нито учителите. Даже случайно разбрах че са под карантина от таткото. Той понеже не ги разбира тия неща и ей така го спомена. Въобще даже не знае, че са допуснали нашия неправомерно (Според мен). Утре ще звънна в РЗИ да питам как, аджеба, определят тия карантини. Щото то хубаво от датата на последния контакт, ама как ще е някой под карантина 4 дни и не знае, разбира на 5тия. Отделно, че ако градината са знаели от 05.02, дори да не са получили известието официално, защо по дяволите допускат неконтактни деца. Ще ги съсипя, ако недай Боже се разболее. По новините ще ни дават 😄
За лекарствата, точно ма 2.6 имахме същите драми. Така се случи, че влезе в болница тогава и почнах да го заплашвам с това 🤭
След  това тамифлу го гонех да му давам по 2 часа и повече. Смесено ако е със сок трябва всичко да изпие и не ми беше вариант, защото само да ме види със спринцовката и край. За съжаление, го приклещвах и на сила изсипвах в бузата и стисках устата... После вече му писна и видя че няма спасение, почна да кооперира. Помогна и това че му показах как да го прави сам - в една чашка сипвах вода и му давах да си издърпва и да пие. 😅

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 23:51 от FrozenBubble

Общи условия

Активация на акаунт