Боледуването на децата ни - тема 94

• 13 154
  • 910
  •   2
Отговори
# 885
Честно има деца които почват да боледуват от бебета,има и такива коита почват след 5тата година.Имам питане,на малкия ми син излезат петна на езика,като лишеи седят,не го болят,не го сърбят,по никакъв начин не му пречат,показах ги на педиатъра-каза географски език,то като го потърсиш в нета същото излизи,винаги преди да боледува,от там разбирам вече дали нещо се случва в организма му.Дали да търся някаква причина за това му състояние или не знам,на вас случвало ли ви е?

# 886
Ние също сме с HMPV. Обаче при нас и при двете деца нямаше температура. Пулмоложката каза, че може да се гледа на този вирус като на RSV. Към 5-ти ден ставало ясно дали е към подобрение или ще се влошава. На малкия му се размина, но на каката включих Пулмикорт по мое усмотрение, защото не ми хареса как кашляше.

Мен днес ме боли гърлото и леко ме поболва глава. Искам да си направя тест от чисто любопитство, но не ми се хабят 9 лева Grinning Че май останаха и към 6 теста... Усещам, че скоро пак ще поръчвам. Що ги няма някъде за по 5 лева да речем тези с 9-те вируса Sad

# 887
Аз нито едно дете не познавам започнало да боледува след 5тата година. Освен, ако не е ходило на градина до тогава и тръгне в подготвителна група - тогава ясно.
Повечето около мен на година и нещо - две тръгват на ясла и до 3 и половина - 4 вече са го изболедували.

Моята дъщеря е с географски език, това е признак на алергии по принцип. Не съм забелязала някаква промяна като е боледувала.

# 888
Излиза само когато е болен,или.трэгва да се разболява.През другото време си е нормален.Честно имам прятелка със 7годишна дъщеря тази година скъсаха да боледуват, а е здрава като кон иначе милата,то не беше плевмония,соремни болки а сега пък не минанаща кашлица.

# 889
Има и такива случаи, така е. Много зависи от сезона, моментното състояние на детето и тн.
Но 10-12 години всяка година да боледува и през месец да е на АБ, не ми изглежда нормално.

# 890
Но 10-12 години всяка година да боледува и през месец да е на АБ, не ми изглежда нормално.

Има и такива деца. Просто ви е странно и непонятно, защото на вас не ви се е случвало и в обкръжението си нямате такива хора.

Моят свекър (дядото на детето) например е бил на гентамицин инжекции до 1-2 клас на всеки 3 седмици. Много е боледувал, с трета сливица и не можел да пие лекарства, като моето дете. Към днешна дата (вече е на 60 години) не е пил антибиотик или някакви противовирусни препарати от над 30 години. Талолхот чат пат пие и то ако е много зле. Бързо му минава всичко.

Моята баба е алергична към абсолютно всичко, може да пие само Аспирин и витамини. Правини са и тестове за алергии и единственото лекарство, което може да приема перорално без усложнения е антибиотик Зинат и жял живот него пие, без значение от какво боледува и с него се опрвя. Когато беше с Ковид и усложнения и не и мина с него, лежа в инфекциозно отделение, защото тогава от Зината не и мина и отне на лекарите да и правят 2 дни тестове за да разберат към кой препарат няма да направи алергия. Не е направила резистентност към антибиотика. Тя е на 76 години.

# 891
Приемам го, но на фона, че вече има специалисти имунолози, според мен трябва да се търси причина. Ако е трета сливица - да се вади, ако са алергии - да се контролират, ако е астма - контрол също. Ако са дефицити - ясно.
Дъщеря ми беше със съмнение за астма (вирус индуцирана), правила е пристъпи от нищо, но обикаляхме по специалисти и не е боледувала адски много. АБ е пила два пъти за 6те си години (за отити). Не знам, не знам, може и да не съм права.
Наистина и лекарите, лекуващи детето са важни, какво са ми чули ушите, ум може да ви зайде. АБ се изписват под път и над път, за сопол, за кашлица, за всичко. Без изследвания, без нищо. Не мине ли до 3 дни - автоматично се изписва АБ.
Комплексни са нещата, но миналото поколение по мои наблюдения, лекуваха всичко с антибиотик. Майка ми например до ден днешен е така. Тръгне й хрема, на втория ден е при ЛЛ да си иска АБ.

# 892
  • shumen
Мартина,той разреди боледуванията.Не е като в градината болен почти всеки месец.АБ не беше пил от миналата зима,но сега последния бронхит не можахме да овладеем без.Той ги пие,но много трудно и лошото е,че ги преглъща,но му се догажда и повръща.На имунолог не е воден.Миналата година го води на пулмолог във Варна и тя му откри алергии и лека форма на астма.
Дано скоро се оправят твоите деца.
Каката как е?
Аз не го водя никога на лекар от ден първи.
Барбалена,да минава бързо при Вас.
The doors,дано е добре малката и да може да отидете спокойно на почивката.

# 893
А, каката е добре, да чукам някъде.
Тони вече е добре, ще видим с Матео докъде ще я докараме.

# 894
Иначе да,големия ми син слез 7мата година се оправи,по бързо минава всичко и през повечето време на крак.
Лека форма на астма какво означава Дани?

# 895
  • shumen
Yezlem,и аз точно не знам какво точо имаше предвид като каза лека форма на астма.Но тя при него е поставена заради повече от три бронхеолита и пневмонии за година.
Да чукна на дърво е израстна сякаш или се повлия от физиотерапиите в Трявна.
Мартина,дано скоро мине и при Матео и да се разминете с АБ.

# 896
Сиропите ги давам със спринцовка, с лъжицата от опаковката е невъзможно.

Frozen , не го мисли с карантината, каквото такова. Вече съжалявам до някъде, че не са контактни, ще направят два месеца карантина и вероятно с този развой ще почнат трети.
Две групи има пламнали и само на 10 дни удължават, без никакви други мерки. По-лесно им е, вместо да сложат карантина за всички за 20 дни да се спре поне разпространение.
Една от майките  деятелки си празнува рождения ден на детето в градината,  къде контактно, къде не, то почти не го засичах, но за ЧРД си беше налично по бюлетина от снимки, както и едно друго.

Бързо оздравяване на всички.
Ние сме вкъщи и поне здрави от януари насам. От ваденето на сливицата есента за сега има полза, не грухти постоянно от секрети в носа.

# 897
Ами да вземат да обеснят как се прави не само един и също репертоар да пеят. Аз промивките не си ги заменям. Наясно съм, че не трябва да има налягане и да не излиза през другата ноздра.
Да,да, това е идеята, да не излиза през другата ноздра, но Назопюр например, точно така се прави, трябва да излезне през другата ноздра.
Не харесвам аз такива неща. За мен са си фармацефтичен трик. Спринцовка и банка физиологичен разтвор вършат същата работа и не са толкова скъпи.

Marthina Имам 7 годишна дето още боледува Simple Smile
А пробвала ли си този начин да излиза от другата ноздра? Аз така правих на голямото 2 години, прочиства до последният секрет. Наистина страхотно отпушва и изкарва цялата гад.

# 898
  • София
Ми не се препоръчва до колкото знам от УНГ-тата тъй като така лесно може да заегнеш ухото…

# 899
Нашият УНГ го препоръчва.

Общи условия

Активация на акаунт