Боледуването на децата ни - тема 94

• 13 275
  • 924
  •   4
Отговори
# 900
  • София
Ами добре, аз не бих пробвала подобно нещо

# 901
  • shumen
Аз не бих пробвала подобно нещо.

# 902
Аз ще се повторя, но така докарах единствения отит на дъщеря ми. Със спринцовка и да излиза от другата ноздра. Може би си има някакъв специален начин или има значение самата физиология на детето. Малко след този отит открих УНГ лекар, когото посещаваме и до днес и той им вади сливиците. Та той каза, че освен че не го препоръчва, го и забранява на неговите пациенти, тъй като може да нанесе повече вреди, отколкото ползи.

# 903
По принцип истинските промивки са точно това - да излезе от другата ноздра. Така излизат май най-много мизерии. Но и аз не смея да го направя, защото бах докарала отит.

# 904
  • София
Не, не са. Това може да се случи при малка преграда ли не помня точно как се изрази УНГ-то. Всеки, който препоръчва такова налягане да мине през носа и то на дете си е обръчено на отити…
Прави се доста по-бавно…

# 905
Аз правя със спринцофка и на двамата.Понякога излиза от другата ноздра,понякота не и си гълта,и двамата не са боледували от отит.На малкия всеки ден му чистя носа със физиологичен+сребърна вода по такъв начин.А на баткота пълня голямя спринцофка и чистя обилно така от години,поне 7 най малко,изчиства много добре,и изкарвя много секрети.Поне при нас не е имал проблем.

# 906
Аз ще се повторя, но така докарах единствения отит на дъщеря ми. Със спринцовка и да излиза от другата ноздра. Може би си има някакъв специален начин или има значение самата физиология на детето. Малко след този отит открих УНГ лекар, когото посещаваме и до днес и той им вади сливиците. Та той каза, че освен че не го препоръчва, го и забранява на неговите пациенти, тъй като може да нанесе повече вреди, отколкото ползи.
Ами със спринцовка не ми се струва правилно. С тези пластмасовите си е премерено докъде да сложиш вода, слага се едно пакетче от солта, водата е преварена..после се измива с гореща вода за да не остане някоя бактерия. Може би и без промивките е щяло да се стигне до отит или вече е бил започнал и е било въпрос на време. Не знам, не съм имала никога проблеми, а детето вечно беше с ангина и секрети. А по време на цъфтящите много обекчаваше.
Няма никакво налягане. Когато се слага в едната ноздра главата е наведена настарни и надолу и просто изтича от другата ноздра.

# 907
Детето на свекърва ми започна да боледува след 30-та си година ..като се почна с бебешка шарка ,2 пневмонии изкара и за всеки зимен период изкарва два,три вируса в момента в с ечемик и киста в интимната област му отстраняваха ,свекърва ми обича да разказва че 1 ден болничен няма заради него почти не се е разболявал като дете за сметка на сега направо ми разказва играта ..това по повод след 7та година спирали да боледуват ..

# 908
  • София
Ахаххахаха падам😆Ама е вярно. И аз имам такова вкъщи и 3-то дете не ми трябва по тая причина

# 909
Ето това са шишенцата,ама дали е баш тази оферта не знам, пуснах просто едно търсене. https://www.aliexpress.com/item/1005006514507872.html?spm=a2g0n. … _p_origin_prod%3A
Бяхме на поредния детски рд и като писна това дете, че го боли гърло.... сега се надявам да е от викането.

# 910
  • shumen
Аз също пак ще се повторя и ще кажа,че точно с промивки веднъж докарах отит на детето и не смея да ги правя.
Ваня,дано от викането го боли гърло детето.
Брат ми също е бил здраво дете казва майка ми.Покрай детето обаче и той сега изкарва всичко де що мине.
Моята стерилна урина и тя излезе и е чиста.Само витамин Д ми е ниско и CRP леко завишено.Продължавам да подкашлям и утре ще мина през доки поне една слушалка да ми удари.

# 911
Аз си мисля, че с тези спрейове с физиологичен разтвор докарваме серозните отити при малкото. Той, че е с увеличена трета сливица, така е. Но дали спрейовете на са причината за течността в ушите? Спирам окончателно с тях при дребното, макар че са страхотни за размекване на каквото има в носа... При каката си действам, тя нали е без трета сливица вече. Ох, не знам защо просто не я махнем и на дребното Sad

# 912
  • София
Спрейовете какво общо имат със стандартните промивки? Според мен не е това проблема при детето

# 913
Детето е било право, гърлото я боли от болно, а не от викане...и носа с запуши.

# 914
До каква възраст средно се изчаква за премахване на трета сливица? Ще се съобразим с мнението на лекаря, евентуално второ мнение.
Моето е на 3 почти и много бързо наслоява бактериална инфекция върху вирусната. Имуностимуланти не са вариант поради алергии, пробиотиците са ок.
Също ме интересува, който е ползвал грануфорин спрей за деца, помагало ли ви е, ако започнете при първи симптоми, да избегнете АБ? Личният го предложи, гледам по онлайн аптеките има, но се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт