Неразбиране от страна на свкъра

• 1 141
  • 29
  •   2
Отговори
# 15
  • София
Ти не си виновна!
Той има изменения, предизвикани от диабета.
Имам някакъв опит с баща ми. Той си беше кисел - стана още по-кисел.
И при него се развиха повече гъбички - на краката.
И той отказа лечение, дори в един момент отказа тотално медикаменти. "Аз съм се излекувал".

# 16
Не са чак толкова заразни, но има опсаност.Свекърва ми от  30-40г е с гъбички, никой от нас няма, а ни е гостувала и ние сме
ходили у тях.Дори сноредоиване и ползване на обща баня.Маже се, ама това е вътрешен проблем и не минава от мазила, а лекарства вече е късно да пие, защото в възрастна.Не е пила като млада и вече
няма шанс за лечение.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 17:08 от ДХ3

# 17
Свекър ми е с гъбички на краката.
Като се замисля повечето възрастни имат.
Никога не ми е хрумвало да спрем да ходим и да спирам детето.
Сигурна съм, че има и други неща, които не споделяте. Ако ли не, поведението ви клони леко към хипохондрия. Извинявам се за директното мнение.

# 18
Тази тема я беше пускала преди 2-3 месеца същата. Защо пак да нищим същия проблем ?

# 19
Кисел и с диабет, май не си лекува и диабета. Хронични гъбички, лекарите са измамници… сори, но такива хора са опасни за околните. Пускай сърденето по допирателната.

# 20
С последния пост се зачеркват половината възрастни хора в България.
Мисленето им е подобно.

# 21
Такова мислене е грешно. Не знам колко хора го споделят, но аз ги избягвам, защото грешното им мислене не е само по отношение на лекарите.

# 22
Горките възрастни.

# 23
Като одъртееш има две посоки относно здравето - или си примирен със старостта, съпътствана с болести, или ставаш  егоист  и ми бягат думите ,но от тези дето се грижат прекалено да не се свърши светът без тях и си въобразяват болести и все по доктори стоят.
 Светът не се е свършил без милиони.
 Аз пък се чудя какъв проблем е на снахата какво прави със себе си свекърът в неговата къща. Не пише да изисква гледане.

# 24
Да, имаше такава тема, помня я много добре.
Авторке, здравето на децата ти е твоя отговорност. Едно е гъбички на ноктите на краката, друго на ръцете. И аз бих подскачала всеки път, ако се налага да пускам детето си в къща с възрастен с гъбички на ръцете. Колкото и малък да е шансът за зараза, това са децата ти все пак. В случая - абсолютно си си в правото.
Фактът, че е безотговорен към собственото си здраве с две тежки заболявания и лекарите са измамници не води до много добри изводи за него, но той е пълнолетен възрастен и има право да неглижира собственото си здраве, ако така иска.
Ти обаче като майка - нямаш това право.
Да се цупи и да се сърди, колкото си иска. Няма смисъл нито от повече обяснения, нито от повече караници. Хората над определена възраст стават доста тегави за общуване в повечето случаи, тъй че гледах си собственото семейство. Или какво - трябва да му се извиниш, че той поставя в риск децата ти, за да си оправите отношенията ли?!

# 25
Отврат! Шансът от зараза не е никак малък, но шансът за лечение, ако са по ноктите - да. След като свекърите живеят заедно един друг се заразяват. Хипохондрия било...мале нямам думи.

# 26
Ами да се сърди, за какво му се напрягате?

# 27
Когато човек е с по-тежко хронично заболяване е съвсем нормално да киселее. Дядо ми беше с инсулинозависим диабет, особено с напредването на възрастта и обострянето на състоянието му промени своето поведение към всички. Беше много по-изнервен и сприхав от преди. Когато се появиха проблемите на баща ми и трябваше да спре да работи поради влошеното си здравословно състояние също изпадаше в моменти ту на отчаяние, ту на гняв, като под гняв нямам предвид агресия, а някак си не можеше да се примири, че вече не е онзи здрав, работоспособен човек. Повярвайте, на тях не им е никак лесно.
Що се отнася до страхът Ви относно гъбичките - напълно Ви разбирам. Но тук според мен е била задача на свекърва Ви и на мъжът Ви да говорят с него. Да му обяснят първо, че е за негово добро да премахне гъбичната инфекция и след това и за децата и за всички вас. Човек по-лесно и по-дълго се сърди на снаха/зет, отколкото на половинката си и децата си. Желая Ви успех в решаването на казуса.

# 28
  • София
Свекървата и мъжът са говорили.

# 29
Сега, явно не сте наясно, но премахването на гъбички при възрастен човек, особено с диабет, е невъзможно.Това не се маха с мазане, а с прием , и то няколко месеца, на група антимикотици, които са много тежки за черни дроб.Как виждате човек с тежко заболяване и на възраст, да приема такива.С мазане няма да стане,, това съм го минала със свекърва
 ми, както казах.Така че само
пресирате човека, нито ще се излекува, нито ще е спокоен.

Вярвам, че всички ходим на басейни, спа центрове и тн, където е в пъти по-лесно да хванем гъбички.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 11:12 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт