Неразбиране от страна на свкъра

• 2 411
  • 68
  •   2
Отговори
# 45
Свекървата има ли гъбички?
Говорете с лекар и не лишавайте децата от дядо им, заради хипохондрия.

Лесно поставяте диагнози.Надявам се имате нужното образование.
Ако ги оставя да ходят и примерно споделя пост в който пише ,че са хванали гъби!?Тогава сигурно ще съм БЕЗОТГОВОРНА нали?!

# 46
И свекървата има ли гъбички?

# 47
И свекървата има ли гъбички?
Виждам,че много ви вълнува въпроса.
Но тук не става въпрос за нея.

# 48
Дали става въпрос да се наложиш над един възрастен, който има сериозни здравни проблеми и само още едни агресивни лекарства липсват? Да е на твоята?

# 49
  • София
Донякъде е покател дали са заразни.

# 50
Това дали свекървата има гъбички или не е абсолютно без значение. Има хора, които са податливи на гъбични инфекции, има такива, които не са. Няма как да се предполога децата от кои са. На моят син често му се разслояват ноктите като играе в пясъци и незнам какво си там, детските нокти са много уязвими, защото са меки.
Когато беше на детска градина, нещо му се беше случило с един пръст на ръката, започна да забира. И аз реших, че е нещо бактериално, беше му се случвало на пръст на крака като по-малък. Приложих същото - антибиотичен крем и лепенки. И стана още по-зле. Инфекцията се разпространи под самия нокът, излизаше и гной. Заведох го на дерматолог, излезе гъбична инфекция. Поне месец го лекувах, нокътът растеше деформиран, но Слава Богу, отдолу се показа чист и за 2 месеца проблемът беше решен.
Тъй че при подходяща “входна” врата - гъбични инфекции могат да се получат и при детски ръце.
И да, ако майката неглижира риска, защото някой е твърд упорит да не се грижи, както за собственото си здраве, така и за чуждото - ще излезе тя безотговорна.

# 51
Дали става въпрос да се наложиш над един възрастен, който има сериозни здравни проблеми и само още едни агресивни лекарства липсват? Да е на твоята?
Това ли успя да Ви хрумне?Да се налагам над възрастен човек?
Какви мисли само Ви минават..Жалко.

# 52
  • София
Така е. Факът че възрастен не се заразява (ако е така), не е гаранция, че дете няма да се зарази. И ако лечението наистина е толкова агресивно, защо очаквате тя да рискува да си подложи детето на такова лечение?

# 53
Има опция да не контактува. Никой не насилва контакт , поне не пише за такова.
 Всяко лекарство има две страни, помага на нещо и  уврежда друго - възрастен индивид има право да решава за себе си.  Друг възрастен - да реши за детето си.

# 54
  • София
Да, но в темата беше упрекната, че не иска да рискува детето й да се зарази и да го подложи на такова лечение.

# 55
Всеки има право на мнение.

# 56
Пуснах темата с цел да събера полезна информация и съвети...дали и как да го убедя поне да си кисне ръцете за да ОПИТА поне да спре развитието.И да се опитам да разбера защо даже не иска да да мии говори. Упреци от хора който не познавам не ме вълнуват.Благодаря все пак на отзовалите се.

# 57
Дядото и децата могат да контактуват, почти без никакъв риск, ако се спазват елементарни правила за хигиена - лични кърпи, чехли и да не ходят боси там. Вярвам, че няма шанс да пипат нокторезачки и подобни инструменти. Дори при прегръдка, няма как да се заразят децата. Вече майката трябва да си прецени, иска ли да поеме дори минималния риск. Ето, по-напред ДХЗ разказва за своя опит, за мен си струва да се обмисли.

# 58
Авторке, остра си с хората, които си помолила за мнение предварително но не съвпада с твоето. И с дядото ли действаш така, естествено е да ти се разсърди.
Имай предвид, че ако спреш контакт на децата със семейството на съпруга ти има голям риск да си създадеш проблеми в собственото семейство.

Ето споделен е опит че и от басейни и детскa градина може да се зарази дете. От гр.транспорт какво ли не може да се хване, даже и краста, ама ....

# 59
Авторке, остра си с хората, които си помолила за мнение предварително но не съвпада с твоето. И с дядото ли действаш така, естествено е да ти се разсърди.
Имай предвид, че ако спреш контакт на децата със семейството на съпруга ти има голям риск да си създадеш проблеми в собственото семейство.

Ето споделен е опит че и от басейни и детски пясъчник може да се зарази дете. От гр.транспорт какво ли не може да се хване, даже и краста, ама ....
Остра не съм с никой.С свекър ми винаги сме били в отлични отношения.Просто сега изведнъж всичко се промени.Относно това което написахте за семейството..да разбирам ли,че според Вас е по добре да рискувам и ако не дай си Боже нещо се случи да го отнесат децата ми в името на добрите отношения с човек който не иска да осъзнае,че рискува здравето на внуците си?

Общи условия

Активация на акаунт