Неразбиране от страна на свкъра

• 2 323
  • 69
  •   3
Отговори
# 30
Ти не си виновна!
Той има изменения, предизвикани от диабета.
Имам някакъв опит с баща ми. Той си беше кисел - стана още по-кисел.
И при него се развиха повече гъбички - на краката.
И той отказа лечение, дори в един момент отказа тотално медикаменти. "Аз съм се излекувал".

Абсолютно. Вече ми е минало..това казва.
Сега, явно не сте наясно, но премахването на гъбички при възрастен човек, особено с диабет, е невъзможно.Това не се маха с мазане, а с прием , и то няколко месеца, на група антимикотици, които са много тежки за черни дроб.Как виждате човек с тежко заболяване и на възраст, да приема такива.С мазане няма да стане,, това съм го минала със свекърва
 ми, както казах.Така че само
пресирате човека, нито ще се излекува, нито ще е спокоен.

Вярвам, че всички ходим на басейни, спа центрове и тн, където е в пъти по-лесно да хванем гъбички.
Вярвате или не ..не ходим по спа и басейни.Нехигиенично ми е.Предпочитам да си чакам морето.
Благодаря на отзовалите се.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 17:56 от Cvete00

# 31
Аз също не ходя по спа и басейни заради подобни хора, които едва ли не го нормализират и трябва да си толерантен с това...

# 32
Появата на гъбички на ръцете е признак за сринатия му имунитет, в резултат от влошаване на диабета.
Здравите хора, с нормален имунитет, не развиват гъбички на ръцете. Не е ясно колко и дали са заразни, лекарят му да каже.

# 33
А наясно ли сте, че всички имаме гъбички по краката( както и в много части на тялото) , които правят колония и инфекция, ако има паднал имунитет?Дори да няма никой около вас с гъбички, сами може да ги развиете, без са ходите и на Спа .Така че спокойно, оставете човека на мира и не параноясвайте.
Като бяха малки децата и аз бях притеснена за един период, но се консултирах с лекари и не съм лишила децата от баба им.Никой у дома няма гъбички за 20+ години съжителство, а не е като да не я виждаме.Даже спим по 2-3 дни в дома ѝ, като идем на гости.
Свекър ми също няма.

# 34
Свекървата има ли гъбички?
Говорете с лекар и не лишавайте децата от дядо им, заради хипохондрия.

# 35
Да му намилат всички в родата, всеки би се разсърдил. Не стига, че не се чувства добре заради диабета, диети пази, предложили сте му да се лекува - не е приел. Ами оставете го човека да си живее живота, както може.
Ама не вижда децата - вие като родители решавате. Ако решението ви е да не ходят там, няма да ходят. Свекървата ще идва у вас и това ще е.

# 36
ДХЗ, и в двата поста добре го обясняваш но надали ще те чуе авторката.
Явно е млада майка. С годините идват опит и мъдрост.
Понякога човек много се пази от нещо но то го намира, друг път експозицията дори не е предпоставка за развитие. Всичко е въпрос на имуннат и е добре да се работи в тази посока.
Отделно част от магията е и общуването с бабите и дядовците. Никой от рода да не е изключено и заклеймен.
Но всеки си живее живота както го разбира. А той е линеен и връщане на времето не е възможно. Хората умират и пропуснатите моменти са само в минус.

# 37
  • София
Зависи от моментите.

# 38
Свекърва ми много се притесни като дойдоха децата, ходи пак на лекар, казаха същото- вътрешен проблем, не е вече само локална инфекция.Лекарствата са няколко, дълъг прием,много натоварващи за дроба.С мазане няма да се оправи.Еми не я карах жената да се трови.Говорих с лекар, каза, че няма страшно.
Никой покрай нея не е заразен.
Тя маже някакви неща, но нищо не се случва.Повече маже, защото ѝ причиняват на нея дискомфорт.
Ядоса се, че на младини не е взела мерки, защото няма ни маникюр, ни педикюр.Само едната ръка не е заразена.Другата и краката да.

# 39
Имам на единия крак удебелени нокти, то с възрастта  доста ги имат такива и да, гъбички са причина.    Имам приятелка дето нокът на едната ръка е такъв.  Това не знам как ви  е лесно лечимо, виж ако е между пръстите, , по кожата , мазала съм заради сърбеж, ясно че се разпространява. И връзвах под найлон разни мазила, нокти падаха, пак се появява.
 Като толкова страшно - далеч и това  е.
 Седя си дОма, не ходя да заразявам хората, но и няма заразени .

# 40
Да му намилат всички в родата, всеки би се разсърдил. Не стига, че не се чувства добре заради диабета, диети пази, предложили сте му да се лекува - не е приел. Ами оставете го човека да си живее живота, както може.
Ама не вижда децата - вие като родители решавате. Ако решението ви е да не ходят там, няма да ходят. Свекървата ще идва у вас и това ще е.
За жалост диети не пази .Като цяло всички се чудим как да говорим..и обясняваме,че му мислим доброто.Търсех съвет в тази насока..но всеки явно разбира по свое му нещата.

# 41
  • София
Престанете да му повтаряте едно и също. Най-малкото е досадно. Казали сте, голям човек е, решението е негово. Както и последствията от решението.

# 42
Не звучеше така поста Ви, беше наблегнато на гъбичките.
Ако той не иска да се грижи за себе си, вие нищо не можете да направите.Свекърва Ви единствено може да готви, съобразено с болестта му, и да следи дали си взема медикаментите.
Не знам на колко години е човекът, но с лошо няма да постигнете нищо.И както се вижда не е насочено към вас, а просто човекът си има драма със себе си, тъй като всички сте застанали срещу него.
Трябва да разберете, че лицемерие в случая няма, има остарял човек, който вече има изменения в психика, физика и затова се държи така.Неслучайно се казва, че старите хора често са като малки деца.
Със сигурност обича всички вас, затова не го лишавайте да вижда децата ви.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 11:34 от ДХ3

# 43
  • София
И на въобще не ми звучеше така.
За гъбичките, ако са заразни, бих държала децата по-далече. Особено ако са по-малки и с по-крехък имунитет.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 11:31 от milenaka

# 44
  • София
От моя опит с гледане на болни възрастни - изключено е да ги накараш да приемат лекарства, ако не желаят.
Съжалявам за информацията, но това е положението. С мрънкане, разговори и т.н. няма нищо да постигнете.

Общи условия

Активация на акаунт