Тема Табу - за отношението, подкрепата и очакванията

• 1 883
  • 86
  •   3
Отговори
# 45
Разсъжда, че съм слаба, защото според него не се боря за тази връзка.

Тоест казала си, че ще го напускаш? Или за него боренето за връзка, значи да му слугинстваш безропотно и да не се обаждаш?

# 46
Няма смисъл да пледирате да казвала хубаво нещо, явно отговаря избирателно авторката.
Чуди се сега какво хубаво качество да измъдри.

От ултиматуми също няма смисъл авторке. Ти не си му майка, не си му баща. Получил е възпитание от тях и виждаш резултата. Да го променяш е свръх тъпотия. Но много жени го правят,  после си чукат главите в стената.
Просто приключвай тая мъка.

Цитат
Опита се да ми се налага кое,как да правя в домакинството, но видя , че няма да се получи.
Ха ха, сериозно ли не се получава.
Получава му се и още как. Нали ти правиш всичко в къщата. Строил те е даже в две редици.
Както е видно от темата ти си му слугинажа, това е. За мен пускаш тема,  колкото да помрънкаш.
Смятам, че ще си останеш с него.
Иначе отдавна да си го разкарала.

# 47
  • Далечният изток
Връзката не е борба. Тръгнете ли да се борите, значи вече нещата не са окей.
Той как се "бори"? Какво точно прави за теб?
Какво не прави разбрахме, а нещо прави ли, лично за теб?

# 48
Ми седи на масата и вика - ареее ма давай ракията, аре ма давай салатата, аре ма що тук не е почистено, аре ма, що говориш по телефона.
Това малко ли ви се струва? Joy
Дава и усещане за "мъж" в къщата tooth

# 49
  • София
Какви борби, бе? 🤣

Той да не е на война, ти да трябва да гледаш 6 малки дечиня, като ги переш на реката…

# 50
Разсъжда, че съм слаба, защото според него не се боря за тази връзка.

😂😂😂
Боже, Боже, ще каже човек, че мъжете са се свършили!
Който каквото сам си направи - не мож’ поп и пет села.

Последна редакция: пт, 16 яну 2026, 23:15 от Threemafan

# 51
  • Далечният изток
Абе гледам момичето не е много ново във форума, но явно малко е чело.
Авторке, има много такива теми тук, чети малко как живеят жените, какви съвети им се дават. То и на теб дават де, ама доколко ще чуеш...

# 52
Партньорът трябва да ти прави живота по-лесен и по-приятен.

# 53
С какво да се бориш?
Мусака, сръбска музика и престилка ли?
Че ти самата говориш за него като за кварталния мухльо, за който всяка вика: "Вземи го ти".

Любовта е лека и дава криле, подкрепа и сили да направиш невъзможното.

Този е котва с водорасли. Нека си намери удобно сандъче с пясък където да акостира.
Ти заслужаваш нещо по-качествено.

# 54
  • София
Ти си класи над него, разкарвай го, ще намериш друг!

# 55
  • На изток от Ада
Режи .
Ха сиктир и ще се деазни че трябва да купи нещо.  И това след 1г живеене.
Да си стой сам принца.

# 56
Такива мъже, които "действат" жените си, обикновено са хора, които имат дълбоко чувство за малоценност. Действайки те и унижавайки те, той получава усещане за контрол. Обикновено търсят по "слаби" индивиди, да да могат да упражняват жалкия си контрол върху тях.   
Такива мъже са потенциални насилници и с времето този им "перфекционизъм" както го наричаш, защото това далеч не е перфекционизъм, може да достигне ужасяващи измерения. Такъв човек никога не е доволен, претенциите му започват да ескалират, контрола му също и зад това изречение "нямаш ли работно време", след време ще стои "няма да си вдигаш телефона".
Ако си това което описваш като личност, веднага следва да се разкараш от този тип. Нищо хубаво не те чака с него.
Другият вариант е да си потенциална жертва......съжалявам, но има хора които подсъзнателно избират насилници в живота си.

# 57
  • Лондон
След всичко написано до тук,ти какво смяташ да направиш.?п.п. Прочети още веднъж цялата тема.

# 58
Здравейте,
В началото, разбира се, сме говорили и всичко изглеждаше нормално. Някой беше споменал "маминка". Маминка не живее при нас , но въпреки това се опита да втълпи нейния "начин" на живот и домакинство. Видяла съм отношенията на родителите му. Баща му се държи като типичния готованец, майка му е все на крак и пърха като барелина. Отстрани изглежда как баща му й нарежда. Чувала съм изрази като "млъкни, абе ти не рабра ли че трябва да млъкнеш" и подобни. Опита се да ми се налага кое,как да правя в домакинството, но видя , че няма да се получи. Най-интересното е , че дори когато баща му я наругае, тя отговаря със смях на това нещо. Искам да споделя, че моите родители също не са "уау" , но аз се стремя да не съм като тях. Не харесвам просташкото поведение. И не си представям един ден да отглеждам дете в такава среда - пиене, псуване , викане и тн. Приятелят ми също употребява алкохол , казва че не може да спи ако не пие 2-3 ракии. Напивал се е до степен , в която задремва на масата. Когато говоря с него,че това не е ок да се случва, отговорът е " е аз не съм направил нищо лошо". Заявих вече, че това не е моят тип на поведение, при което се оправда, че човек не може да се промени туко-така, каза че към била слаба. Че слабите хора се отказвали бързо и ,че ако всички разсъждавали като мен, нямало да има оцелели семейства.
  Глупости,той е слабият като избира лесният път и се обяснява.Щом и родата му не е читава,спасявайки се,не си струва да се разболяваш!Нищо не става от тоя,няма и да стане и ще продължи да те обезценява,да ти завижда и мачка.Не му влизай в капана да му се обясняваш и да вярваш на лъжите му!

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 02:54 от Dark person

# 59
Да не сте пехливани, че да се борите на мегдана?

Ако темата не е пързалка, не знам как си се хванала с този прост индивид. На всичкото отгоре и алкохолик - без 2-3 ракии не може и заспива пиян на масата. Виж му и семейната среда, постави се на мястото на майка му и помисли ти така ли искаш да си прекараш живота.

Жилището негово ли е и можеш ли да се издържаш сама? Зависиш ли финансово от него по някакъв начин? Ако отговорът е не, според мен трябва моментално да прекъснеш отношения с този маймуняк без по-нататъшни обяснения и дискусии.

Общи условия

Активация на акаунт