Тема Табу - за отношението, подкрепата и очакванията

• 1 950
  • 86
  •   5
Отговори
# 60
Вече не вярвам на темата.

# 61
Въпросът чий е покривът се пропуска упорито. На мен нещата са ми ясни - и това пропускане, и заглавието, и описанието на мъжа. А включванията на авторката крещят за пързалка.

# 62
  • Далечният изток
Не е пързалка. Просто е малка и няма опит.
Ще се научи.

# 63
  • София
Въпросът чий е покривът се пропуска упорито. На мен нещата са ми ясни - и това пропускане, и заглавието, и описанието на мъжа. А включванията на авторката крещят за пързалка.
Аз имам теория, че тя е амбициозна девойка от провинцията...

# 64
Приятелят ти идва от нездрава семейна среда, приема модела от неговото семейство за нормален и иска да го наложи на теб. Нито едно от описаните неща не е нормално. Просто той си мисли, че жената трябва да ходи на работа, като мястото ѝ след това е в кухнята, а основната и цел в живота е да се грижи за него и да го обслужва.
Мързелив е, властен и пияница.
Истината е съвсем проста. Когато мъжът иска жена-домакиня трябва да осигури парите за жена-домакиня. Но когато и двамата излизате сутрин, блъскате като животни по цял ден и вечер се приберете, той не може да изисква от теб неща, които самият той не е готов да направи. Това е борба - той да прави това, което иска от теб. Останалото е манипулация.
Животът всеки ден ни дава избор, възможности и втори шанс. Нарича се утре. Успех и прави мъдро изборите си.
Няма никакво значение чие е жилището. Голямо ровене.

# 65
То и нейното семейство не е от най-здравите, щом работи повече, слугува на някакво гадже и смята темата за мъжът в домакинството за табу.

# 66
  • София
Да, много е странно заглавието. Аз си мислех, че ще е нещо за секс, хомо, тройки, ала бала, а то - чинии и тенджери!

# 67
Аз се чудя все още защо авторката е при тоя и защо не отговаря като я питаме, ми тъй избирателно.
Айде бе авторка. Защо си с него. Х*я ли му е златен, плаща всички сметки и купува храната, на екскурзии ли те води. Огърлици ли ти купува?
Щото нали като е такава консерва е редно пък и да поеме всичко за теб.
Или го кара избирателно.
Консерва за това, но за други неща 50/50 щото е модерно.
Ако е така си много зле авторке, много. Сърди се само на себе си.

# 68
То и нейното семейство не е от най-здравите, щом работи повече, слугува на някакво гадже и смята темата за мъжът в домакинството за табу.
Ние нищо не знаем за семейството, от което тя произлиза. Това са чисти спекулации и така обърквате много теми като почнете да си измисляте.
Факт, че сегашните ѝ отношения (ако могат да се нарекат семейство) не са добре.
Това, че тя прави много неща не я прави лоша или глупава. Прави я неопитна и неосъзната.

# 69
Абсолютно обосновано предположение направих и смятам и че е истина. Момиче от семейство, в което мъжът и жената са равноправни, уважават се и полагат грижи за общото, няма да седне чак след година да се чуди дали е ок да се прибира след алкохолика, с който живее, и да му слуша конското.

# 70
  • Mediterraneo
Моята дъщеря е почти на възрастта на авторката. Ако попадне в подобна ситуация, бих направила всичко възможно да се прекрати този тормоз, независимо, че вече е жена с глава на раменете.
Не знам мъжът от какво семейство произхожда, но е почти сигурно, че авторката е от семейство от същия тип- жената работи, учи, мъкне торби, поддържа домакинство, гледа деца, докато мъжът гледа мач, цъка в телефона, намира кусури и мрънка, но не си вдига задника да премести една салфетка.
Моите момичета знаят кой е правилният модел, живеят с баща, който ме уважава, подкрепя и поема една част от домакинството. Малката веднъж каза, че ако попадне на мъж, който не се държи с нея така, както баща й с мен, няма да му се получи на тоя мъж.
Та, ако темата не е пързалка, бягай, момиче, от този пън! Няма да се подобрят нещата, ще се гърбиш с все повече задължения, няма да имаш подкрепа в нищо. Не си заслужава, дори и да му е златен.

# 71
Приятелят ти идва от нездрава семейна среда, приема модела от неговото семейство за нормален и иска да го наложи на теб. Нито едно от описаните неща не е нормално. Просто той си мисли, че жената трябва да ходи на работа, като мястото ѝ след това е в кухнята, а основната и цел в живота е да се грижи за него и да го обслужва.
Мързелив е, властен и пияница.
Истината е съвсем проста. Когато мъжът иска жена-домакиня трябва да осигури парите за жена-домакиня. Но когато и двамата излизате сутрин, блъскате като животни по цял ден и вечер се приберете, той не може да изисква от теб неща, които самият той не е готов да направи. Това е борба - той да прави това, което иска от теб. Останалото е манипулация.
Животът всеки ден ни дава избор, възможности и втори шанс. Нарича се утре. Успех и прави мъдро изборите си.
Няма никакво значение чие е жилището. Голямо ровене.
Много точно си го написала, така беше през моята младост, масово. Минаха близо 40 г от тогава, аз лично и мои приятелки сме се борили това да се промени, някои успяха, други като мен не. Този мъж е продукт на нашето поколение 60-70 те на миналия век, така са го научили и той си го изисква. Аз като майка на дъщери много набивах да не следват нашия семеен модел, дано да съм успяла.
Табу беше едно време, да не се оплакваш, без да мрънкаш, защото нали какво искаш още, какво ти липсва, мълчи и влачи. Е, имаше и изключения, да не генерализирам, ама рядко.
Сега да питам авторката. Какво ти носи това съжителство, за една година кое е нещото/ нещата, които виждаш и за които да се хванеш, за да продължиш напред с този мъж?

# 72
  • пустинята Гоби
Слаба си разбира се, всеки е слаб за да търпи пияница, който иска да му прислужват. Поради тази си слабост, събирай багажите и си гледай живота. Сили за мързеливи простаци не бива да има никой.

# 73
Не мисля, че е въпрос на поколение. Помня баба и дядо, тя готви, той мете и подрежда. Или и двамата готвят. И баща ми готвеше. С мъжа ми сме си разделили домашната работа, той ме жали, откакто преживях една злополука и чистенето е негова работа. Авторката не я разбирам. Какво налага да живее с мъж, който не я обича? А това с ракиите е съвсем недопустимо.

# 74
  • Пловдив
24 годишно маце.....и живееш така?

Какво не ти е наред?

Общи условия

Активация на акаунт