Тема Табу - за отношението, подкрепата и очакванията

• 1 883
  • 86
  •   3
Отговори
# 75
Едно време знаете жените не са имали права.
Да не мислите, че са си седели на дивана. Даже повече са ги юркали. Сега която има акъл си знае правата и границите.
Ми не, работили са на равно. Ама без права.
Без право на собственост, без право на глас, без право са образование,без право върху децата, които са родили.
Имат единствено задължения.
И като са работили за заплата са взимали много по-малко, а на същата длъжност мъжете са взимали повече.

# 76
  • София
Така и не казва авторката какво я държи в зависимост, че стои с някого, когото откровено не харесва?
Или смята, че не заслужава друго?
Или че никой друг няма да я "вземе"?
Или финансово разчита на него, жилището е негово, държи я със сила, друго?

# 77
Не ще да каже.
Сигурно почива днес и е почнала да чисти Grinning

# 78
Вменява й чувство за вина - всички били така, тя била слаба и т.н. Това като ти го набиват в главата редовно, почваш да си мислиш - абе, нещо с мен не е наред явно. Особено като си млад.

# 79
  • София
Колкото и да ѝ набива глупости, за младостта не е характерно да се постави с удоволствие в ролята на домашна помощница. Че и цяла година вече, виждайки как заспива пиян на масата.
Досега щеше да се е огледала за някой подходящ при всичките ѝ контакти с хора.
Чак пък толкова да няма грам самочувствие и да вярва, че всички са така, докато наборите ѝ сега се забавляват, учат, работят, пътуват и не си уплътняват времето с "борба" за някакви пияндета.

# 80
Тя учи, работи, домакинства и е адски преуморена. Времето лети като си така на педал. Лесно е да мине година. Обаче е дошло времето да се поспре и да се позамисли. Предполагам, че затова и пуска темата. Да види тя ли нещо бърка или наистина не й се струва само, че нещата не са както трябва.

# 81
  • пустинята Гоби
Момичето негодува, явно знае че ситуацията е нередна. Въпросът е какво правим като сме в такова положение? Търпим и си налягаме парцалите или късаме синджира и се освобождаваме.

# 82
  • София
Надали е сляпа и не вижда в какво се е навряла.
Аз въпрос или чудене от нейна страна не видях.
Просто споделя явно.
Не разбирам идеята на темата, освен да се оплаче, а и не виждам да има някаква друга реакция от нейна страна.

# 83
  • София
Прочетох само 1-вия пост.
Длъжна си?
Хи-хи-хи. Пише ли го в длъжностната ти характеристика?
Та... топката е в твоите ръце. След като не те устройва подай молба за напускане. Няма да повярваш, ама има сума-ти такива работни места, където няма такива условия.

П.С. Дочетох всичко. Ами... след включването ѝ, че пиел по 2-3 ракии и се напивал аз лично не вярвам на историята. Типична пързалка. Написа нещо в 1-вия пост, на 3-4 страница се включи с още по-голям абсурд и пак замлъкна. Алоу, модераторите,  намесете се преди да каже, че я е пребил и тя пише от болницата, а той е наркозависим, ама има връзки в полицията и прокуратурата.
А, после може да се доукраси, че е отвлякъл и малката ѝ сестричка.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 14:55 от Светулчица

# 84
  • Варна
Всъщност имам какво да кажа. Язък ти за образованието, работата, ученето и трудолюбието щом си решила, че ще седиш и ще бъдеш слугиня.

# 85
Здравейте,

Правя включване, след като прочетох мненията Ви.
Искрено благодаря за тях!
Исках странично мнение и поглед върху ситуацията от хора, които са просто наблюдатели. Ще се опитам да отговоря на част от повтарящите се въпроси.
Не завися нито финансово, нито емоционално от въпросния човек. Издържам се изцяло сама. На въпросите "защо съм още там с него" и подобни, ще кажа, че човек опознава някой, когато се сблъска с такива "проблеми". И не, не ми пречи да си събера багажа , ще го направя.
Някой беше изказал мнение, че когато нещо ти се "вманиячава", започваш да мислиш дали няма наистина проблем в самия теб.
Ами аз наистина смятам,че това се случи,
затова реших да чуя странични мнения.
Извинявам се, че не успях да отговоря на всеки индивадуално. Благодаря на хората, които вметнаха кураж, благодаря за съветите. Понякога човек трябва да се погледне през "други " очи.

# 86
  • Далечният изток
Вменява ти се, а не там другото дето си написала....

Общи условия

Активация на акаунт