Париж - 21

• 724
  • 16
  •   2
Отговори
# 15
Благодаря, момичета! Сега се замислих, че и в Гран Пале не сме влизали. Понеже нещо го ремонтираха. Вероятно и там ще е хубаво!
Сещам се за още нещо да попитам - шатълът от Бове къде спира в Париж, Пале де Конгре или другаде?

# 16
Ох, хора, ние се завърнахме, а ми се оставаше поне още месец и вече си мечтая за следващо пътуване Purple Heart
Останахме очаровани от града и за наш късмет уцелихме страхотно врме, напук на всичките ми притеснения. Бяхме екипирани за северния полюс, а там беше 10-12 градуса, без вятър и дъжд. Само като кацнахме валеше,но докато се придвижим от Бове спря и на другия ден напече.
Ще се опитам да споделя повече информация от нашето пътуваме и се надявам да съм толкова полезна на някого, колкото вие на мен Heart Eyes Билет за шатъл си купихме от машините на летищет, защото не исках да рискувам с предварително закупени и да не можем да се ориентираме на място. Цената им там беше 18 евро, а онлайн май 17.20 или нещо такова. Слязохме и веднага се качихме. До Париж отне около 1.30ч., но ако пътуване вечер в пика не знам колкоще отнеме, много сигурно. Изобщо вечер движението е много натоварено и като цяло метрото е най-удобно. А то е толкова лесно, че дори и хора като нас, които не са се качвали много на такъвтранспорт, се ориентирахме без проблеми.
За билети ние използвахме приложението Bonjour RATP и си купувахме билети от него, като се валидирахме с телефона, не сме си купували карта. Само трябва да е инсталирано на всеки телефон , не може с един телефон да се чекират 2 или повече пътници. Относно глобите мисля, че така  е по-добре, защото може да видите дали  ви е отчетен билета. И на нас ни направи впечатление, че имаше неработещи машини и хората си минаваха като стой та гледай, но за щастие ние нямахме този проблем, защото първият път моя билет се валидира, а мъжа ми не успя и докато се чудим какво да правим, едно момче мина и видя, че се шашкаме нещо и му чекира с неговия телефон и се отвори вратата, но ако наистина ни бяха проверили после ....
Копирам си отговора до DARSHN на лични, да не го пиша отново:
Очарована съм от града и непременно ще отидем поне още веднъж, ако имаме възможност. Мисля, че това е перфектното време за Париж - няма навилици никъде, поне не такива, каквито очаквахме. На Айфеловата кула нямаше почти никой Simple В Нотр дам опашката беше не по-дълга от тази за самолета Simple Smile За Лувъра си купихме билети на деня преди да отидем, и там чакахме 20тина минути и то защото бяхме по-рано. Даже и Мона Лиза видяхме Simple
Определено се бях настроила за много опашки и чакане, както и за голям студ, а то беше много топло и приятно. Подгответе се с много  удобни обувки, защото е много ходене, а ние сигурно не сме видели и 1/10 от всичко по-известно Simple
Метрото е супер лесно и удобно.
Ние не сме усетили студ, макар че покрай реката вечер си има ветрец, но нищо толкова страшно, зависи и от времето все пак. Следете си прогнозите. Дори и да е студено пак има много места на закрито, които да се посетят. Ние използвахме хубавото време и повече отвън сме разглеждали.
Благодаря, момичета! Сега се замислих, че и в Гран Пале не сме влизали. Понеже нещо го ремонтираха. Вероятно и там ще е хубаво!
Сещам се за още нещо да попитам - шатълът от Бове къде спира в Париж, Пале де Конгре или другаде?
Ние спряхме на Порто Мейло,но има спирка и на Сен Дени. Ние изпрахме първия вариант, защото беше на пешеходно разстояние от Триумфалната арка.

Относно Айфеловата кула ние решихме да не се качваме на нея, а вместо това да се качим на Монтпарнас и мисля, че това беше едно от най-страхотните преживявания. Гледката отгоре е несравнима, особено вечер като светне града. Цената онлайн е 19 евро, но е с определен час. Ако отидете на място цената е 25 евро, но влизате когато отидете. След това на долния етж има 4 различни очила за виртуална реалност, които имат клипчета как е изглеждал Париж през различни векове и е много интересно.
Другото хубаво място е Галери Лафайет и площадката отгоре на покрива.

За нощувка пак по препоръка на приятелка , живяла в Париж, избрахме Булон Бианкур и изобщо не съжаляваме. Много жив квартал, но спокоен, без престъпност и се чувстваш сигурно. Виж не така ми се строи около района на Халите, Център Помпиду и някъде около спирката на метро Страсбург. Забравих да видя кой район е това, да знам да не запазваме хотел там за друг път Simple Smile Ако имам възможност бих избрала Латинския квартал - много ми хареса там, но предполагам е и много скъп.
Това се сещам на първо време. Ако се сетя още нещо или някой го интересува нещо, с което мога да помогна, съм насреща.
И още веднъж благодаря за помощта!

Общи условия

Активация на акаунт