❄️💕 Януарска радост 2026-та година 💕❄️Тема - 5

• 3 897
  • 180
  •   1
Отговори
# 45
Моето бебе е голямо, а таза малък 😕 Но се надявам и аз де, тук ми е по-спокойно всеки случай.

Бобина, днес сутринта я измериха 4,050г. И моето още от рано го мерят голямо 😁 Пухкави бебчета 🥹

# 46
Момичета може ли съвет, бебчо има обрив по двете бузки (малки червени пъпчици, с гнойни връхчета) вчера бяхме на педиатър - тя каза че било нормално (бебешко акне), не е алергична реакция или нещо към храната или претопляне, защото е само по бузките, каза да го чистя само с бебешка мицеларна вода, вие пробвали ли сте? Аз мислех че някой крем ще ни предпише

# 47
Джейн, по описанието точно на бебешко акне си прилича.
Баткото ми беше целия в такива пъпки, педиатърката каза да не го мажа с нищо.
Миех лицето само с вода, без измивен гел. Наистина сами си минаха. Някой ми беше казвал с преварена лайка и тампон да почиствам лицето, но не посмях честно казано.

# 48
Добре, и аз няма да го мажа с нищо.
И аз мислех вместо мицеларна вода, само с водичка да го мия…

# 49
Да ,пухкави ще са,  като видях колко е бузесто моето  на последната снимка от прегледа. Да, може би е по-добре да чакаш вече в болницата,  дано ти е по-спокойно и безпроблемно да мине всичко и бебчо да не се ослушва мноого. 😊
Моето бебе е голямо, а таза малък 😕 Но се надявам и аз де, тук ми е по-спокойно всеки случай.

Бобина, днес сутринта я измериха 4,050г. И моето още от рано го мерят голямо 😁 Пухкави бебчета 🥹

# 50
От самата операция никакви проблеми
, нооо до там. Няколко часа след секциото ми казаха, че бебчето е с инфекция и трябвало антибиотик и да стм се разписвала за съгласие, бебето било реанимирано, защото късно продишало и засега нямало да бъде в кувьоз. 1 ден невидение след тази информация. На следващия ме преместиха в стая и ми я дадоха/тя беше прекрасна/, беше си през цялото време при мен. Изведнъж на мен ми казаха, че ме изписват защото пЪтеката свършва, а тя остава в болницата 🤷♀ След последващи скандали се намери място и за мен. В деня на изписването ми съобщиха, че крачето било криво и трябвало да се наблюдава (5 дена никой не беше казал нищо за крачето) Имаше и още много неща, но тези ще ми държат влага и травма за цяяяял живот.
В последствие разбрах, че масово слагали АБ на бебенцата поради “вътрешна инфекция”

# 51
При мен с каката и двете бяхме на антибиотик ,защото бях с плацента превия тогава .Сега с бебето бях само аз ,а на бебето не са му изписвали антибиотик .И тогава си помислих ,че явно не е масово ,а си го слагат когато има нужда .Те следят всеки ден кръвните показатели и така процедират до кога да е.Майкага която беше с мен в една стая ,нейното беше на антибиотик и всеки ден я информираха за състоянието му и какво налага това .Не говоря за Щерев ,а за Тина Киркова ,съседната до нея .Но да факт е ,че хич не обичат някой лекари да дават информация ,а са наясно колко много трепериме 9 месеца и после цял живот след раждането .

# 52
Точно това се обсъжда от месеци за Щерев, че масово се дават антибиотици на бебетата. Дали оползотворяват пари от НЗОК или наистина се налага никой не знае. Много съм мислила дали да се откажа от болницата, точно поради този факт.
От друга страна при завишени кръвни показатели е по-добре да се даде антибиотик, въпреки, че въобще не съм фен на тази практика и можем да се радваме, че преди години бебенцата са умирали от нещата, които въпросните антибиотици сега предотвратяват.

# 53
Не знам дали дават масово антибиотик на бебенцата, не само в Щерев.
Аз родих с Мама и Аз Плевен, информирахме същата вечер, че Дарин е добре, но ще ми го доведат на другия ден, за да мога да се повъзстановя, което имаше голяма логика, защото след като ме отпусна упойката болката беше брутална.
На следващия ден ми съобщиха, че няма да ми го доведат за постоянно, защото е с ниска кръвна захар и връщал храна. Пуснали му изследвания, следяли го и му пуснали антибиотик.
Когато дойде време мен да изпишат, все още не се знаеше Дарин кога и дали. Накрая се оказа, че трябвало само още една нощ да остане, за да приключи курса с антибиотика. Предложиха ми или да остана срещу 50лв на вечер или да си ходя. Накрая си казах, че ще остана, той така или иначе си беше вече при мен. Подчертавам, че мъжът ми е бил плътно до мен и таксуването на неговият престои няма да коментирам. Ако не беше той да ми помага, не виждам как щях да се грижа за детето си.
Доколкото знам Soare също е преживяла подобно нещо, тъй като и тя ражда в Мама и Аз. Та това с антибиотика... иди гадай... А за допълнителният престой, който Щерев са отказали първоначално... това ми звучи безумно ...

# 54
Преди почти 5 години и нашия батко беше на антибиотик. А това, което най-много ме подразни беше, че му сложиха абоката още преди да са му излезли резултатите от изследванията.
Сега, може би наистина е нямало как при него, тъй ката го родих със зелени води, но много се издразних тогава, че едва ли не са сигурни, че ще е на антибиотик още преди да има резултати.
И никой нищо не ти казва, не ти обяснява. Като питаш и ти вдигат рамене, до последно не знаех какви са му резултатите и какъв е проблема, както и кога ще си ходим. Оказа се, че само левкоцитите му са били високи, всичко  друго е било в норма, не знам вероятно наистина е трябвало антибиотик, но липсата информация е просто пълна трагедия.
Раждах в Плевен, държавна болница. И сега ще раждам там заради лекарката ми, добре че ми е трето дете, иначе като слушам разкази…
Не им давали на родилките да ползват помпа за кърма, не показвали нищо за кърменето, давали 100 мл АМ и това АМ стояло в стаята с часове и майките дават от него. А приготвено АМ се изхвърля след хранене по принцип, а това мляко стои с часове там и го дават…
Чак такъм потрес преди 5 години не беше, но гледам че са сменени масово акушерките с млади, явно и неопитни.

# 55
Момичета, както знаете аз бях в Токуда. На вторият ден (след реанимацията, защото изобщо не бях в състояние да мисля) разбрах, че ми слагат антибиотик - Попитах "Защо?" отговорът който получих беше "Защото така е преценила Вашата лекарка".
Отидох при бебето /защото бях във ВРВ, понеже беше пълно родилното/ и там ме стреснаха - започнаха да ме питат - била ли ми чиста микробиологията преди да родя /която беше чиста, да/, била ли съм болна /последно бях болна октомври, тук се оплаквах доста даже Grinning/ и ми казаха, че може би ще се наложи да дадават на бебето антибиотик, защото имал завишени показатели, но щяли да проследят на следващият ден и да ми кажат. Излишно е да казвам, че треперих 24 часа, какво му е и дали е добре, но на следващият ден ми казаха, че са се понижили и няма да му дават и доста ми олекна. Та не знам каква е цялата работа с антибиотика и с мен... така и не разбрах

# 56
При секцио винаги дават антибиотик на майката. При нас се чудеха дали да дават на малкия, защото ми бяха изтекли водите по-рано и следяха за инфекция, но се размина. Направи ми обаче впечатление, че в епикризата са изписали няколко неща, които не са се случили, като например че е бил в кувьоз, а той беше на термо легло. Според една акушерка, която дойде на домашно посещение е за да хванат някакви пътеки по ЗК.

# 57
Аз също си помислих, че е заради секциото обаче в стаята бяхме 4 момичета /всички бяхме секцио в един и същи ден/ и само на мен даваха антибиотик. Иначе и на четирите даваха фраксипарин

# 58
  • София
Здравейте, терминът ми беше за 16.02, но неочаквано, след спешно секцио, на 16.01.26г. се роди вторият ми син 🩵. Та, се записвам да ви следя вече в януарската тема, тъй като от февруарче си имаме януарче. 😇

# 59
Честито, Ариел! Добавям те на първата страница, за януарската радост. 🎊 Бързо възстановяване и здраво бебе!

Общи условия

Активация на акаунт