❄💕 Януарска радост 2026-та година 💕❄Тема - 5

• 4 417
  • 196
  •   2
Отговори
# 60
Аз реално съм доста доволна от своето раждане. Очаквах всякакви травмиращи събития в болницата предвид болничния протокол и рутинните процедури, обаче всичко си се разви напълно добре. Имахме си кожа до кожа, отложено клампиране, таткото преряза пъпната връв, бебето беше при него през цялото време докато ми зашият епизиотомията (което е безценно за връзката помежду им), след това го взех и веднага засука. Не са ми правили неща без да ме питат и не са ни давали никакви антибиотици. Само за плацентата пуснаха рутинно окситоцин, за което принципно съм против, но тогава ми беше вече все тая и не бях в състояние да мисля така или иначе. Цялото ми лечение след раждането бяха 3 обезболяващи свещички и 2 свещички за акане. Laughing (Първото акане наистина е голям страх, голямо нещо!) Адаптирано мляко също да са му дали 1-2 пъти в първите няколко часа, когато се съгласих да го вземат, след това от време на време слагаха шише, въпреки че бях казала, че не искам, но аз просто не го ползвах и това е. Единственото травмиращо беше собственото ми представяне, защото очаквах да ми е по-лесно Grin но нямам нещо, към което да се връщам постоянно в мислите си и да съжалявам.
А със кърменето съм супер горда, че се справихме, а го установихме точно в болницата в критичните първи 2 дена, в деня на изписването вече имах слязло преходно мляко заради почти перманентната стимулация в безсънните нощи. Sweat Smile И досега си се кърмим изключително само на гърда и съм супер доволна. Щях да се справя и без консултантката по кърмене от болницата, но и тя си помагаше доста адекватно. Минаваха и разни физиотерапевти, психолози, има си грижа, не са без покритие тия 1500 евро. Grinning За мен си остава абсурдно да трябва да си плащаш, за да получиш тези неща, но такова е положението.
Така че оставам с цялостно положително отношение към Надежда, забележките са пренебрежими. Ако се реша на второ, не мисля, че бих рискувала с друга болница. Но със сигурност не бих се проследявала там.

# 61
Честито, Ариел! Аз си те спомням от други теми с проблемите ти в началото и много се радвам, че всичко е завършило благополучно за теб и бебо ❤❤

# 62
Това, което описваш важи за втора база в Плевен...  Наши познати бая си изпатиха оттам и после айде в Мама и Аз...
Аз съм страшно доволна от Мама и Аз. Мляко на 3 часа носеха, даже и стерилно шише, за да сипвам кърмата, нищо че аз си носех свое. Имах си и стерилизатор. Всяка сутрин идваха на визитация на Дарин и сутрешен тоалет. Винаги обясняваха и бяха търпеливи. Но пък и в крайна сметка затова сме си платили. Аз във втора база преди години, когато се наложи спешно да ме приемат за гюретаж успяха да ме заразят с уреаплазма.

Преди почти 5 години и нашия батко беше на антибиотик. А това, което най-много ме подразни беше, че му сложиха абоката още преди да са му излезли резултатите от изследванията.
Сега, може би наистина е нямало как при него, тъй ката го родих със зелени води, но много се издразних тогава, че едва ли не са сигурни, че ще е на антибиотик още преди да има резултати.
И никой нищо не ти казва, не ти обяснява. Като питаш и ти вдигат рамене, до последно не знаех какви са му резултатите и какъв е проблема, както и кога ще си ходим. Оказа се, че само левкоцитите му са били високи, всичко  друго е било в норма, не знам вероятно наистина е трябвало антибиотик, но липсата информация е просто пълна трагедия.
Раждах в Плевен, държавна болница. И сега ще раждам там заради лекарката ми, добре че ми е трето дете, иначе като слушам разкази…
Не им давали на родилките да ползват помпа за кърма, не показвали нищо за кърменето, давали 100 мл АМ и това АМ стояло в стаята с часове и майките дават от него. А приготвено АМ се изхвърля след хранене по принцип, а това мляко стои с часове там и го дават…
Чак такъм потрес преди 5 години не беше, но гледам че са сменени масово акушерките с млади, явно и неопитни.

# 63
Деси, за там, да.
Добре че ще ми е трето дете, иначе биха ме объркали жестоко, както сега бъркат новородилите мами.
Ако не беше заради лекарката ми и аз щях да избера “Мама и аз”, така или иначе тия 2500 лв вече ги дадох по прегледи и изследвания, а като си платя и избора на екип и ще ги надхвърлим доста. А за условията, отношението, грижите няма място за сравнение между двете болници.
Като родих баткото ме питаха кое поред дете ми е и като разбраха, че е второ ми хвълиха количката с бебето и изчезнаха. Никой не е идвал, но и на мен ми беше по-добре да не се занимават с мен, тъй като казват и показват абсолютно грешни неща.

# 64
Вчера се роди Кристияна Simple Smile нормално раждане - доста дълго продължи

# 65
  • Бургас
Честито на всички майчета ❤

Аз раждах в Софиямед и там на всички родилки слагаха антибиотик, обезболяващо и Клексан. Бебето ми беше на АБ, защо е недоносен и в кувьоз, въпреки теглото му. Отделно той имаше неотворен бял дроб и беше интубиран веднага след раждането. Нямаше как да се разминем без лекарства. Обясниха ми, че слагат антибиотик на всички бебета в кувьоз и преждевременно родени.

За секциото с любов

Аз родих със спешно секцио и много бързо се възстанових. Бях за задържане в болницата две седмици преди да родя и може би си бях приела нещата и какво следва. Ясно ми беше, че въобще няма да удържа до януари, камо ли до термин. За операцията - въобще не разбрах кога ми сложиха упойката и кога приключи всичко. Поставянето на абоката ме болеше повече от слагането на самата упойка. Още на следващия ден се разхождах и гледах да не се залежавам. Забелязах, че колкото повече лежа, толкова повече ме болеше. Раздвижването определено си болеше и беше неприятно, но нищо не може да бие по болка натискането на корема и матката в реанимация. (Бях писала по темата тук)  Но като цяло, след това силни болки почти не съм имала, по-скоро опъване и то основно при ставане от леглото и си слагах свещички. Акушерките бяха страхотни, лекарите също. Много съм доволна от отделението. Прекарах почти месец там и имам наблюдения доста.

На мен кърмата ми тръгна на 3-4 ден след раждането.Бебето ми го дадоха чак на осмия ден и през това време се цедях по 7-8 пъти и му носих кърма и коластра за да се храни, а самото кърмене ни беше много трудно, защото беше свикнал на шишета. Съвет, носите си помпа и се цедете. Поискайте си и стелиризирани шишета да ви дават за да се цедите. Аз си носих бебешко веро и гъбичка за да си мия помпата и молех да ми я стелиризират.

Като цяло  очаквах тежко възстановяне и много ме бяха наплашили. Момичето, което беше с мен в стая ражда естествено и беше зле след това. Всеки организъм е различен и е нормално да изпитваме страх от непознатото.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 22:24 от Simpliicity_

# 66

Честито! Прекрасно име. Бъдете здрави! 💕

# 67
Момичета, за тези от вас, които са от София. Знаете ли как стоят нещата с четенето на "чиста молитва". Във всяка църква ли може? Трябва да ида преди това, за да кажа че искам ли? Какво се прави като цяло?
Става въпрос на 40-те дни на бебчето и погачата.

# 68
Честита радост! ❤️
Да сте  живи и здрави!!

# 69
По-добре мъжът ти да иде да пита. Защото когато аз реших да ходя за "молитва за лека бременност", за която ми каза моя позната, която беше ходила, беше носила пита и е било с някакво си предупреждение, че ще го има. Докато при мен, нито час, нито пита, нищо. Отивахме с мъжа ми и четяха молитвата а момента, дори тази за "леко раждане".

Момичета, за тези от вас, които са от София. Знаете ли как стоят нещата с четенето на "чиста молитва". Във всяка църква ли може? Трябва да ида преди това, за да кажа че искам ли? Какво се прави като цяло?
Става въпрос на 40-те дни на бебчето и погачата.

# 70
Момичета, вчера се роди и Теодора. Бях планирано секцио, което от 10:30 се измести за 14:30 поради непланирани, които трябваше да влязат по спешност, но успях да запазя самообладание, всичко вече мина и днес сме в стая от сутринта и се гушкаме и кърмим.

# 71
Честито! Бъдете здрави и щастливи!

# 72
  • Бургас
Честито❤

Момичета, има ли бебчета със запек? Аз включих Лефакс за коликите, освен Абоколикен и от четири дни е запечен. Вчера направих клизма, изходи се и днес отново нищо. Виждам го, че се напъва, става червен и пуска газове, но нищо повече.

# 73
Честито❤

Момичета, има ли бебчета със запек? Аз включих Лефакс за коликите, освен Абоколикен и от четири дни е запечен. Вчера направих клизма, изходи се и днес отново нищо. Виждам го, че се напъва, става червен и пуска газове, но нищо повече.

Ние сме в същата ситуация. Дори спрях лефакса и пак се изхожда трудно и рядко. Правя и масажи, но няма подобрение.

# 74
Момичета, точно щях да пиша за това.
Също му давам Лефакс и е изцяло на АМ…

Общи условия

Активация на акаунт