Иска деца, а аз не.

• 1 992
  • 92
  •   9
Отговори
# 30
Тотално неверен пост.
Да бе, ще я чака той до 37, а той на 50. Ще се върне на трудовия пазар по-лесно, ама друг път. Очевидно е, че някои сте теоретички и си говорите, колкото да не заспите.
И, да, дете се "избутва" по-лесно като си по-млад. Родих на 27 – 3-4 години бях като ходещо зомби и с хронична умора. След 5-годишна възраст детето става много по самостоятелно, а жената се възстановява, ако е млада много по-бързо.

# 31
  • София
И според мен е напълно нормално да не си готова за деца на 23.
Първо абсолютно ме шокираха мненията, че дете се “избутвало” за едисиколко време, и че траело 3-4 години. Мисля да не коментирам защо. Очевидно е.
Също така не съм на мнение, че е добре да се ражда млад и после да се гради каквото ще се гради. От една страна родителският капацитет на 23 е съвсем различен от този да кажем около 30, първо поради по-малкия жизнен опит и второ поради малко по-различните приоритети, които имаш на тази възраст. В професионален план една жена със стаж, кариери или бизнес (наречете го както искате) да кажем около 33-35 годишна може много по-спокойно да се върне след майчинство на трудовия пазар отколко една 27 годишна родила и тепърва стъпваща на пазара на труда - без опит, без стаж, но с дете.
Ако той ти е толкова сродна душа, колкото пишеш ще говорите и ще се разберете. За мен 1 година и твърде малко време за да знаете, че сте един за друг.
О, и аз.
Всъщност, с почти целия пост съм съгласна.

# 32
  • София
Тотално неверен пост.
Да бе, ще я чака той до 37, а той на 50. Ще се върне на трудовия пазар по-лесно, ама друг път. Очевидно е, че някои сте теоретички и си говорите, колкото да не заспите.
И, да, дете се "избутва" по-лесно като си по-млад. Родих на 27 – 3-4 години бях като ходещо зомби и с хронична умора. След 5-годишна възраст детето става много по самостоятелно, а жената се възстановява, ако е млада много по-бързо.

Относително е. На мен сега ми е много по-спокойно професионално. От раждането се възстанових лесно и нямам никаква извънредна умора. Оценявам положителното влияние на зрелостта и опита. Но не рекламирам моето, понеже хората са различни, обстоятелствата им също. Моят опит не е меродавен.

Иначе иронично, че щяла да избута за 3-4 години, но само хроничната умора траела толкова Wink Но нищо от това няма значение, защото авторката не иска деца сега и не е добра идея да ги прави под натиск и насила, със "сродна душа" , с която има връзка от има-няма година.

# 33
BasilA защо си мислиш, че съм теоретичка? Поредните спекулации?!
Те имат 7 години разлика. Ако тя роди на 37 (както ти предлагаш, щото аз говоря за връщане на пазара на таза възраст примерно) той ще е на 44, а не на 50. Пресилваш да изглежда по-страшно и невъзможно.
Ми не, не съм. Родих на 32, имах вече 13 години стаж. Никога не съм била ходещо зомби. Без никакъв проблем се върнах в “старата” си фирма, в която бях работила 9 години и имах позиция. После смених даже държавата и нямах проблеми да си търся работа въпреки детето. Едно е жена с 10-15 години стаж и дете на 5, друго е жена без опит с дете на 5. Жените ги назначават според опита, а не според възрастта им, освен може би някои специфични професии, за които наистина се изискват млади хора.
И не, дете не се избутва, никога. Ни на 5, ни на 18.

# 34
Много сте докачливи младите мами.
Продължавам да твърдя, че най-добрата възраст за раждане с цел социална, професионална, физическа адаптация е между 27-33 години.
Сега, ако изходим от частния случай – аз бих родила и по-късно, но това съм аз.
Тук имаме едно момиче на 23, което говори за сродни души, за живот без кредитни карти и жилище без ипотеки. Звучи ми доста неадекватно и незряло. Та тук раждането на дете в този момент ще е най-малкият проблем предвид този начин на мислене. Може и да узрее след 5 години, може и не – неин е избора.
//
Всеки случай е частен откъм отглеждане на дете – там дискусии няма да водя. Че темата ще отиде в друга посока.
Радвам се за вас, дами, че нямате умора и сте се справили отлично. Това само ме радва и ми дава добър тренд във връзките и баланса на мама/тате грижата за детето.

# 35
  • София
Аз за 27-33 съм съгласна, но авторката е далеч от тази възраст. И да, незряла е, но не за възрастта си. Разсъжденията й са напълно типични и очаквани за 23-годишна млада и неопитна жена.

# 36
  • София
Аз съм готова за майка от 20-годишна. Обаче учих, работих, намерих човек, с който да сме на един етап и се ожених. И всъщност родих на 30г (можеше година по-рано, ама имах спонтанен аборт). Всички тези успехи и неуспехи ме направиха по-силна, по-уверена, по-способна. На 23г. си още дете. Какво дете ще гледаш, да ще можеш, сигурно ще се справиш прекрасно, но... Остави кариери и прочее, просто му кажи,че ти е рано и приключи темата. Ако ще и 40000 да взимате, просто е РАНО. На различни етапи сте, или го остави да хукне да става баща или, ако и той смята, че ти е сродната душа ще те изчака. Сещаш ли се? Тоест, или си търсиш мацка около твоята възраст и с твоите разбирания по въпроса или щом си решил да си с младо гадже е съвсем нормално то да е на различно мнение по такъв важен въпрос и тогава ще те изчака. Нека на забравяме, че мъжете нямат биологичен часовник и ако тя беше на 30г щеше да е различно. Някакси имам усещането, че той иска да те върже с дете/деца и да е спокоен (може и да не е така, но така го усещам).
И още нещо - Преди да имаш дете от някого би следвало поне няколко години да поживеете заедно, да видите кой, какво, къде, как, да изядете една торба сол, дет'се вика и  тогава да преминете към по-сериозни крачки. И 1-вата крачка и предложение за брак, брак и тогава дете. Не ме разбирайте погрешно, определено съм съгласна, че, бракът не е гаранция, но ПРЕДЛОЖЕНИЕТО на един мъж към една жена е символ, крачка, че той иска сериозно обвързване с тази жена.
Виждаш ли тънката линийка?
И да, апартамент няма да можеш да купиш със заплата. Мои познати са нагоре в йеархията в IT сектор (ама ръководители отдели и прочее) и взимат бая пари, ама и те не могат да си купят жилище без кредит.
За справка - без квартира, с минимум усилия и харчове 1 човек би могъл да живее с около 1000 лв (казах МИНИМУМ), Без почивки, без заведения, без екстри, общо взето на хляб, кисело мляко и нискокачествено сирене). Пак казвам, без квартира. Наемите са около 700лв. Хайде сега сметни сама колко ще ти трябва да отделяш и за колко време, за да купиш апартамент без кредит. Под 100000  в София апартамент няма да намериш. Даже не знам и дали за толкова би могла, освен, ако не е е някой с 1 стая. Което, ако живееш няма да е проблем, но за мъж със семейство...
Те, банките са го измислили.
Между другото, добре, че е имало комунизъм навремето (не, че защитавам този или онзи строй, просто го споделям) и нашите родители са се докопали до апартаменти, та сега имам къде да живея. Ама за хората от провинцията особено, които нямат жилище в София...

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 13:13 от Светулчица

# 37
Нормално е, разбира се. Нормално е през следващите години да иска реализация и развитие. Много жени, които познавам родиха първото си дете между 35 и 40 г. Не е късно. Проблемът в случая е разминаването с партньора. Не мисля, че ще се откаже толкова лесно. Дори и сега да спре да настоява, може да е за кратко, после пак, и така.. Авторката може да реши, че иска деца след 10 години, може и след повече. Дори и след 10 години на него също няма да му е късно, нищо че е по-голям. Но, той едва ли ще я чака дотогава. Ако, в крайна сметка имате други допирни точки и ви е добре заедно, си живейте сега живота и не го мислете, пък както дойде. То ще си покаже.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 11:41 от Borqna Sto 771419

# 38
Ако случайно имаш пропуквания в теорията за сродните души се огледай за млад мъж на твоите години, по възможност с изяснен граждански статут. Със сигурност няма да иска деца, а за дохода - какъвто си го намериш. Има и амбициозни мъже на 23 години, които с радост ще прегърнат идеята за развиване на бизнес, ако е заможен може и да инвестира в него.
За жилището - дано имаш какво да продаваш, заменяш или леля от Америка, че ако успееш без кредит - моля те напиши и на нас как става😆

# 39
Като си е взел толкова по-млада жена ще я чака.

А каква е ролята на националността му, авторке, защо започваш с това, че е македонец, предполагаш че затова бърза с жененето ли?

# 40
  • Пловдив
Няма рано и късно, стига, какво дете си на 23?! Утре и на 35 ще се пишем деца. То вярно, че истинските деца стават все по-малко, а ние - все по-дърти и ни се иска да сме още млади, но не е сериозно това "дете на 23".
В другата тема - ужас, как дете на 45, ще го е срам от тебе. В тая - на 23 е рано. Няма угодия. Wink

И на 40+ не е късно. И на 50 не е, стига да може физически да стане. По-рано е по-добре по принцип.
Секи сам си преценя, само не трябва да се лъже партньорът.

# 41
За жалост има мъже, които се хващат с дадена жена с цел да му се родят деца. Познавам такъв. Твърди най-нагло, че не харесва жена си, че за него не изглеждала добре, в лицето била грозна... Имат деца. В същото време ходи да забива други жени. Такива неща ме изваждат извън обувките. Обаче и той не е кой знае какъв убавец, ама иначе иска нещо повече. Думи нямам! Съветвам жените да внимават с мъже, които веднага след запознанството и започването на връзка, започват да говорят за деца.

# 42
А каква е ролята на националността му, авторке, защо започваш с това, че е македонец, предполагаш че затова бърза с жененето ли?

Поне още 2 истории съм чела тук за македонец над 30, който напира да се жени за нашенска мома около 20.
Не знам един и същ случай ли е, няколко ли са, но в момента женитбата с българка отваря ли вратата на македонците към ЕС?
Защото, ако беше писала например афганец, сириец или анголец, предполагам, че отговорите щяха да са други.

# 43
Аз никак не съм съгласна, че на 23 години е рано за дете. Точно си му е времето. Знаете ли колко много деца със специални образователни потребности има в училищата и непрекъснато се увеличават. Има и много с психически проблеми, проблеми с поведението. Една много важна причина е късното раждане. Перфектното време  за здраво дете е 19-24 години, а сега масово се говори на девойките да не бързат, че има време. И после-олеле, какво стана, защо така, ваксините са виновни. Да, ваксините, лошата храна, въздуха, водата, и т.н. НО е много важно и генетичният материал да е качествен.
     Вече ако не иска изобщо деца момичето, добре, ако мъжът е започнал да напира за деца още в самото начало- червен флаг, да. Но на 23 години е перфектното време за дете.

# 44
  • София
Аз пък съм учила по физиология, че най-добрата възраст (пак казвам физиологично) за раждане на дете е около 27-28г. Тъй че...
Нека не намесваме болестите. Защото познавам 2 майки, родили на 43г 1-во дете (определено смятам, че е късно, но така им се стече животът) без никакви проблеми, едното непрекъснато е по конкурси и състезания, около мен много родиха на около 39 (2-ро), но познавам и няколко майки (родили на около 21) на деца с много тежки увреждания. Тъй че...
Въпросът е в готовността на една жена да бъде майка. И след като момиче на 23г не е готово - въпросът би било редно да приключи.

Общи условия

Активация на акаунт