Всичко е честно в любовта и войната

• 2 152
  • 46
  •   4
Отговори
# 30
Е, то във времената и средите, в които е създадена максимата, любовта е била много близо до войната – включително и откъм смъртни случаи (дуели, съсипани съдби и последващи самоубийства и т.н.). Припомни си световната класика. Гърците направо ги свързват – Троянската война например.

Мисля, че бъркате "любов" и "жажда за пари и власт".

Или жажда за победа над съперника.
Мерси за такива победи - не дойде ли пиленцето само ич и ми не требе.
Единствените битки, които водя са с мен.
А и, какво значи любов? Да разведеш вървежния семеен мъж от фирменото парти от примера на съфорумката не е точно любов.........баш присвояване си е Simple Smile
Ся, да го вземеш назаем за малко понеже он ти се вре сам в ръцете, пък ти си в самотна фаза в момента - това пак не е любов Simple Smile
Има ли любов в "Назад, назад моме Калино" или има (желание за) кражба? Simple Smile

# 31
Бънде, и двете, дядо попе. Simple Smile Едното не изключва другото и обратно.

# 32
Не крада мъжете на моите приятелки.
Ако някоя моя приятелка "открадне" моя мъж, докато сме заедно, много ще им стъжня живота.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 20:55 от Eva+

# 33
Отвратително.

# 34
Редактирах това, което наистина е отвратително, защото е чужда история и съжалих, че го написах. Това е едно от най-отвратителните неща, за които съм чувала.

# 35
Ако някоя моя приятелка "открадне" моя мъж, докато сме заедно, много ще им стъжня живота.

Мъж, който обича истински не може да бъде откраднат.
Само така вметка...

Иначе и на мен са ми "крали" мъжа.
Хубаво не са видяли - ни са останали заедно, ни са щастливи. Карма.

# 36
Скрит текст:
Аз имам една теория, която май ще се окаже чиста истина.
Всеки човек е токсичен по някакъв начин. И всеки човек може да понесе определено количество токсичност.
Та, аз лично знам колко мога да понеса и нито грам повече.

Например тъпотии като скандал на висок тон, пиене, наркотици, подвикване за домакинстване, даване на тон за финансите ми или децата ми - направо блокирВам.

Ти кажи какво понасяш.
Какво не понасяш, какво (твърди), че не понася бгмамата - имаме списък, постоянно допълван и актуализиран, във всяка една тема от този форум.

# 37
  • Обран бостан ;)
Бънде, и двете, дядо попе. Simple Smile Едното не изключва другото и обратно.

Мда.
Много романтично е да си мислиш, че някой мъж, защото е влюбен, ще обърне света за да върне жена, която го е напуснала за да се чаластри с друг.
Не си струва.
Жени много.

Да се изплУщиш с някой не е кражба. Wink

# 38
  • ВАРНА
Аз не вярвам в максимата, или по-скоро не съм съгласна с нея.
Мразя долните игрички и се дразня, когато хората се държат нечестно.

# 39
  • SF
Мда.
Много романтично е да си мислиш, че някой мъж, защото е влюбен, ще обърне света за да върне жена, която го е напуснала за да се чаластри с друг.
Не си струва.
Жени много.
Не е романтично да си го мислиш, но историята познава доста случаи на обръщане на света при подобни обстоятелства.
Някои мога да назова поименно. Simple Smile

# 40
Опцията, че хората са заменяеми, автоматично изключва явлението любов. Всяка любов е точно между двама и техните специфики, демек сама за себе си уникална. Ти човекът може да го замениш, но преживяванията с него ще са различни.

# 41
Моята дефиниция за любов е готовността да се грижиш за друг, така както за себе си.
Да му даваш всичко, което би дал на себе си.
Да съпреживяваш болките и радостите му като свои собствени.
Да скочиш да го защитиш, както би го направил за себе си.
Не виждам как това взаимодейства с ''в любовта всичко е позволено''.
Останалото го слагам в категория ''Мижи да те лажем, че да видим какво да ти отмъкнем''.
Имаше една книга - ''Знахар'' на Доленга-Мостович. Там един младок пита Знахаря кое е най-доброто лекарство за любов - беше на етап задявка с едно момиче с уязвим статус. Знахарят простичко отговори "Почтеността".
Предполагам, че изискването за почтеност важи и при война.
Ако не сте чели книгата, горещо я препоръчвам.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 14:34 от Nephrite

# 42
Има, разбира се, нечестност в любовта, и не всичко е морално. И във войната не всичко е позволено, има военни престъпления, наказуеми по международното право.
Иначе анонимно хората по си признават, че нямат морал и задръжки, на живо то е кръстене, то са клетви как никога не биха пипнали мъжа на приятелка, никога не биха изневерили, не биха имали цяло друго семейство в друг град/държава и т.н. За мен то си е човешко, а както знаем човешкото често е долно, мръсно, егоистично и користно…. Накратко човещинка.

# 43
Ако трябваше да е формулирана честно тази максима щеше да е "Когато искаш да си нахраниш егото или да оцелееш, всичко е позволено". Защото реално това е истинския смисъл.

# 44
Няма общо с егото, а със средствата и похватите. Wink

Общи условия

Активация на акаунт