Какво повече НЯМА да купя - 29

• 3 889
  • 65
  •   7
Отговори
# 45
Мандарини от Лидл… Отврат и нищо общо с хубави мандарини.
Какво им има по-конкретно - кисели, безвкусни, с много семки, развалени отвътре...?
Аз не бих купила повече  Pick Me кухненска ролка двупластова джъмбо. Твърде мека и мирише кофти.

# 46
Последните мандарини от Лидл имаха дъх на риба още, докато ги белех. Не знам как е възможно това

# 47
Аз за това мия и мандарини и портокали преди да хапвам, не само тези плодове които ям с кората
 Бях взела иначе от кауфланд едни отвратителни, супер твърди и безвкусни, суперпмного семки, с дебела ципа, абе като изкуствени бяха. Отврат

# 48
И в котешката тема съм го писала. Моите котки лудват да ближат и ръфат целофан от маруля. Нищо друго, ами опаковката!

От скоро три от котките ми почнаха да налитат и на обелки от моркови! Не моркова, ами обелката му! Душат ги, ближат ги, въргалят се в тях. Даже си мислех, че първия, който почна да ближе и ръфа обелка от морков има някакъв странен фетиш, но вече станаха трима феновете на обелки от морков. Морковите ги купувам от Била, в плик, ако има значение. Марулите - без значение. Подобно поведение имат към белината. Затова много се чудя какво им пръскат на морковите.

# 49
Понеже добре си спомням аромата на ДДТ-то от някогашното време, мога да кажа, че доста често усещам това ухание като мина близо до плодовете и зеленчуците. Това ми се е случвало в големите вериги, а също и на други места.
Уж ДДТ вече няма у нас, но пък срещнах някъде, че в препарат от Турция си го има в състава.
Понякога се престарават с опушването в складовете. Днес ми споделиха за подобен проблем със зрял фасул, който както се знае е от Египет.
Скоро ще го усещаме навсякъде след великата урсулина сделка с Мерокнсур, та свиквайте. В слаборазвитите страни са опитните полета на чичко ни Били и сие, там регулации на торове и препарати - няма.
Но пък хубавата новина е, че грандиозната фирма "Инсект" за храна от насекоми, фалира с гръм и трясък.
Извода е, не купуваш и всички тарикати сами изчезват от пазара.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 10:40 от Sysly

# 50
Понеже добре си спомням аромата на ДДТ-то от някогашното време, мога да кажа, че доста често усещам това ухание като мина близо до плодовете и зеленчуците. Това ми се е случвало в големите вериги, а също и на други места.
Уж ДДТ вече няма у нас, но пък срещнах някъде, че в препарат от Турция си го има в състава.
Понякога се престарават с опушването в складовете. Днес ми споделиха за подобен проблем със зрял фасул, който както се знае е от Египет.
Скоро ще го усещаме навсякъде след великата урсулина сделка с Мерокнсур, та свиквайте. В слаборазвитите страни са опитните полета на чичко ни Били и сие, там регулации на торове и препарати - няма.
Но пък хубавата новина е, че грандиозната фирма "Инсект" за храна от насекоми, фалира с гръм и трясък.
Извода е, не купуваш и всички тарикати сами изчезват от пазара.

Само да внеса малко яснота по този въпрос. Добре е, като се коментират тези теми, да се четат официалните документи, а не сензационни текстове.

Регулациите в ЕС не отпадат – нито за торове, нито за препарати, нито за храни. Каквито и търговски споразумения да се подписват, правилата за безопасност и контрол върху продуктите, които се продават на европейския пазар, си остават в сила.

Европейските изисквания важат за всичко, което влиза в ЕС, независимо дали е произведено в Европа или извън нея. Продукти, които не ги покриват, просто не могат да се продават законно тук.

# 51
  • Mediterraneo
Как се пръскат моркови?! След като ги извадят от земята ли? Защото, нали знаем, че това е кореноплодно растение и докато расте, плодовете му няма как да се пръскат с каквото и да е.

# 52
Това на пазара всичко бих нарекла, но не и нормални и безопасни храни - всякакви ерзаци, всякакви вътре подобрители, химикали - който и да е готов продукт (особено сладкиш) да отворя, още от този момент лъха тежко на химия, дори се закашлям, не става за ядене. Така че или в този случай регулациите са проблем и допускат подобни продукти или възможностите за заобикалянето им са широки. Нямам друг отговор на въпроса защо, аджеба, у нас се продава сирене, което не е сирене, масло, което не е масло, колбасите са свръхсолени, в месни продукти/кайма включително, има отпадъци  и т.н. и това не са изолирани случаи на някои производители, които просто са успели да се промъкнат, а масова картина. При проверки в повечето случаи се установява, че всичко било в норма и всичко отговаря на въпросните европейски изисквания. Не чакам отговор, просто маркирам.     

# 53
и какво като отговарят на изискванията на ес, като изискванията не струват....както всички други такива, се приемат в интерес на тези, които дърпат конците. нищо по-различно от бг.

# 54
Как се пръскат моркови?! След като ги извадят от земята ли? Защото, нали знаем, че това е кореноплодно растение и докато расте, плодовете му няма как да се пръскат с каквото и да е.

Ако ги отглеждат в земята... Хидропониката става все по-разпространена.
Например марули, отглеждани „в земята“, вече се намират рядко. Обикновено ги продават по пазарите и си личат.

# 55

Ако ги отглеждат в земята... Хидропониката става все по-разпространена.
Например марули, отглеждани „в земята“, вече се намират рядко. Обикновено ги продават по пазарите и си личат.
И след като се извадят от земята се третират с разни препарати против гниене и да не променят цвета си. Не знам киснат ли ги или пръскат, но ми прави впечатление, че с месеци им няма нищо в хладилника за разлика от домашните.

# 56
А, сигурно.

# 57
През лятото забравихме едни домати, купени от Лидл, вътре във вилата на село. След това повече от месец нямахме възможност да отидем там и просто си представях каква неприятна картина ще ни чака - доматите изгнили, неприятна миризма из цялата стая, летят мушици и т.н. Нищо подобно - когато най-после стигнахме до вилата, доматите си изглеждаха така, сякаш вчера са били купени от Лидл - свежи, червени, без никаква следа от загниване.

# 58
и какво като отговарят на изискванията на ес, като изискванията не струват....както всички други такива, се приемат в интерес на тези, които дърпат конците. нищо по-различно от бг.

Не мога да споря като експерт дали струват или не, но изискванията на ЕС са най-строгите. неслучайно нашите фермери протестират, че чуждата стока е по-конкурентна.

# 59

Не мога да споря като експерт дали струват или не, но изискванията на ЕС са най-строгите. неслучайно нашите фермери протестират, че чуждата стока е по-конкурентна.
Спряно е споразумението ЕС–Меркосур и е пратено в съда. Не е отменено, но е замразено докато съда се произнесе.

Общи условия

Активация на акаунт