Закупихме си курса на "Мамо спи ми се" и се опитваме да следим някакъв режим.
Обаче ежедневието ни е доста сиво. Прекарваме будното й време в активности и непрекъснато някой е с нея. В началото не се усещаше толкова, тъй като будуваше малко.
Сега вече будува по 2:00-2:30 часа. Излизаме с количката само когато е време да спи. През останалото време сме вкъщи. Щом се събуди или стане време да се събужда и фъчим към вкъщи за да може да бъде активна. Чудим се как да идем на лекар за да не разбутаме нещо в режима и тя да ревне. Най - ме притеснява да не се разплаче като идем някъде. Веднъж отидохме с нея в дм-а и се разплака. Беше будното й време и щом я сложим в количка или в колата когато трябва да будува и надига един вой.
Гледам майките навън с количките, повечето бебета са будни. Не плачат. Вече си мислим, че нещо бъркаме.
Вие какво правите с бебетата си? Кога излизате, колко стоите на вън? Ако е будно и сте на вън как го измаряте? Времето на вън извън количката брои ли се за активно време или е пасивно?
Какво правите вкъщи. Как например хем гледате домакинството и гледате будно бебе?
Хайде например като започне само да си играе и да лази, ясно. Ама аз не мога да я оставя на гимнастиката и за 5 мин. Бързо й омръзва. Вече не знам какво да я правя. Прекарваме по 9-10 часа на ден в това да й обръщаме внимание. То е хубаво за нея, но ментални ние сме като затворници.
Не разбираме нещо. Какво се прави с бебе? Как ви минава един ден? Нашият буквално е Става, яде, играе, разходки из стаите, сън, става яде, играе, разходки, малко книжки, разходка в количката. И това е цял ден, всеки ден. Не се отделяме и за минута от нея. Не съм я оставяла в шезлонга например и да ида да си измия чиниите. Не. Буквално само играем и това е.
Определено не може само това да е. Кажете ми вие какво правите.
Гукат и се смеят, държат дрънкулки и стискат силно пръст и други предмети, чешат си зъбките с чесалки.
От 3 до 6 месеца, единствената ни "играчка" е било музикална люлка.
Само музика съм пускала...