Следователно, по моята логика, когато се отдават жилища за дългосрочно наемане, подобни предмети за мен са излишни. Въпреки че съм жена, ето, аз съм от малкото изключения.
Мястото за съхранение е важно във всяко жилище. Дори и в "нормална" панелна гарсониера (1 голяма стая, кухня и баня-тоалетна), като плеснеш само 2-крилен паянтов гардероб без надстройка, а в него има само 1 лост за закачалки, къде се предполага, че ще си съберат дрехите потенциалните наематели? Да, под леглата също могат да се съберат неща, но колко хора (наемодатели) обръщат внимание колко см. над пода са високи крачетата на леглото? Защото с 10-12 см. крачета под леглото трудно ще се съберат неща, освен в насипно състояние. Та обръщайте внимание и на това - лесно е, обикновено го пише или има чертеж. След това може да се направи пак онлайн проучване какви пликове за багаж/кутии за багаж има по магазините/продават се - 10-12 сантиметровите са рядкост. А и в 10-12 сантиметров плик няма да събереш много неща.
Ако тръгнеш да слагаш шкафове във височина, помислете и как ще се стига до тях - на втория ред под тавана на надстройка/гардероб с 60 см. дълбочина, трябва да имаш стълба с поне 4 стъпала и да не си 1,60 см. висок, за да стигнеш до дъното.
Иначе, "бюро" или маса за компютър/лаптоп/учене може да се направи според наличното място и без майстор - в строителните хипермаркети продават плоскости за мебели, готови, в тези магазини режат и по размер. + мебелни крака, които също могат да се намерят отделно, които се завинтват с винтове и отвертка/винтоверт, не е нужен дърводелец.