Колко ви излезе строежа на къща?(цялата)

• 644
  • 12
  •   1
Отговори
Вече незнам откъде са тези цени...
Нека да си сверим часовниците, нормално ли са тези цени? ConfoundedWeary
Пиша общо офертите които имам от фирми и то от няколко и вече незнам нормално ли е?

Къща -450кв.м , с много и големи прозорци, на стръмен терен, София (в лв)
1. Груб строеж до акт 14 - 350К
2. ОВК - с подово и конвектори- 80К
3. Вик и ел- 30К
4. Дограма- алуминиева Алумил, премиум,без прекъсвания (по 2.9 вис)- 120К
5. Вертикална (голям двор 1000кв, стъмен с тераси и подпорни стени) - 120-150К
7.Озеленяване -30- 40К
8. Фасада 300кв.м (мазилка - 50-60К, окачена фасада- 180К)
9. Цялостно завършване до акт 15- бани стълби, стени, тавани, навсякъде гипсокартон- 140К
.....

от интериорна известна къща имам оферта за 50К само за интериоредн дизайн! от по-неизвестни за 25-30К
....

а въобще не слагам офертите за обзавеждане - кухни, гардероби, ...
Кухня по мой проект ми оферираха - 25К

FlushedWeary

# 1
Абе, аз не съм в час, ама сумата от всичко изброено е накъде около половин милион евро. И при 450 квадрата къща това прави 1100 - 1200 евро на квадрат за завършен дом. В същото време апартаментите вече гонят 4000 евро на квадрат, при това на шпакловка и замазка. Та това вашето си е направо далавера Simple Smile

# 2
Кеф цена няма! Simple Smile

Скрит текст:
Не разбрах – оплакваш ли се, или се хвалиш?

# 3
  • София
Това са цените. То и вие добра квадратура сте намислили - 450 кв.м.къща, това как изобщо се чисти 😄

# 4
Ами напълно нормална цена за 450кв.м. къща

# 5
Това са цените. То и вие добра квадратура сте намислили - 450 кв.м.къща, това как изобщо се чисти 😄

То ,който има пари за такава къща,надали ще я чисти той....

# 6
Моля за наистина нормални мнения, с например колко е вашата дограма или фасада?
Бюджетът ни е много по-малък , планиран през 03.2025, а цените имам чувството че са ги обърнали от лева в евро директно 1:1. Та, това искам ако може да ми дадат инфо строящите в момента какви цени плащат - дали аз ли съм в грешка нещо.
П.П. с тези цени аз ще си чистя, даже и съседните за да припечелвам,  за да плащам вноските по кредита.

# 7
Моля за наистина нормални мнения, с например колко е вашата дограма или фасада?
Бюджетът ни е много по-малък , планиран през 03.2025, а цените имам чувството че са ги обърнали от лева в евро директно 1:1. Та, това искам ако може да ми дадат инфо строящите в момента какви цени плащат - дали аз ли съм в грешка нещо.
П.П. с тези цени аз ще си чистя, даже и съседните за да припечелвам,  за да плащам вноските по кредита.
Да разбирам, че вече имаш одобрен проект и РС и изведнъж сега си се сетила, че къща от 450 кв.м. в София ще ти е над планираният бюджет?! Това сериозно ли? Или още си далеч от проектиране и сега само проучваш цените, които докато ти одобрят проекта и получиш РС може още толкова да се увеличат. Надявам се да си във втората хипотеза, иначе който тук каквото и да ти сподели и напише за неговите цени, с нищо няма да ти помогне. Всеки проект е различен и цената зависи от много обстоятелсва. Дограмата и фасадата ще са ти най-малкият проблем. Ти гледай поне до Акт 14 да го докараш, че и с кредит, майко...450 кв. м. е сериозна квадратура и то в терен с денивелация и нужда от подпорни стени, което яко оскъпява строежите, не се надявай на нещо евтинко и за без пари.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 21:01 от Fatalina

# 8
  • София
В момента на равен терен в София област приятели строят с оферта грубо колкото са ви дали на вас, но за по-малка квадратура. Тоест, тази цена е или доста изгодна, или е възможно да не са ви включили разни пера и впоследствие да набъбне. Ние строихме преди години, цените отдавна са коренно различни, така че няма смисъл да споделям.

# 9
По-скоро аман от незнаещи елементарни неща хора.

# 10
По мои наблюдения, ако цитираните суми в първия пост са в BGN, за 450кв къща в София ми струват дори изгодни. Последните години всичко в строителството поскъпна.

# 11
За тази квадратура и фактът, че е на склон цента ми се струва даже много добра.

Може да питате и в строителната тема. Там има доста участници, които споделят, че са намерили доста по-изгодни оферти.
Аз лично нямам идея как са успели, аз не съм попадала на цени, които те са споделяли, но може би имат повече източници, които им споделят за добри строители на ниски цени.

Добавам - ако нямате комуникации до имота (ток, вода, канал) добавете разходи и за тях.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 17:19 от nellytan1

# 12
На мен тези цени също ми се струват съвсем нормални и са доста близки до тези, които и ние получихме като оферти есента на 2024-та. Стомано-бетонената конструкция (без тухли, с плосък покрив) ни излезе малко над 300.000лв за къща 370м2 до София и с голям изкоп (1400м3), така че вашата цена ми изглежда направо ниска.
Това, от което можете да спестите доста, е фасадата. Надценките в България са ужасяващи. Внесете си я отвън и намерете кой да ви я сложи.
Нашата решихме да е от истински редени клинкерни тухли и ще си ги купим направо от Германия. Илизат двойно по-евтино, отколкото от България. Намерихме и човек, който се е занимавал с редене на такива тухли в Англия. По същия начин може да оптимизирате и други разходи като сравните оферти тук/навън.

Общи условия

Активация на акаунт