Колко пъти се храните на ден?

• 874
  • 32
  •   5
Отговори
Колко пъти ядете на ден? Включително снаксове между основните хранения. И включително дори 2-3 ядки от време на време. Моля споделете.
Като по-млада се хранех само по 3 пъти на ден, и не се сещах изобщо да ям между основните хранения.
Днес си дадох сметка, че дори не мога да преброя и не съм сигурна колко пъти отидох до кухнята да взема нещо за хапване, но мисля че поне 10 пъти.
Не е нормална тая работа. Някъде прочетох че трябвало да се оставят 4 часа между храненията, така че 3 пъти ще да е нормалното.
Имам днес поглед и върху някои 20 годишни, които ме надминават дори по брой.
Успявате ли някакъв баланс да постигате: ако не 3 пъти, поне да е само 5 общо?

# 1
Не ям между храненията, това ми е желязно правило. 2-3 пъти на ден ми се събират май - сутрин пия кафе, ако деня е динамичен ям на обяд и вечерята е лека или никаква. Ако деня е лежерен почти не обядвам и минавам само с лека вечеря. Някои дни постя, но те са изключение - тогава не ям нищо или пия чай цял ден.

# 2
Обикновено три пъти на ден, но имам още един път плод или нещо сладко.

# 3
Ям основно три пъти на ден, както му е редът. Закуска, обяд, и вечеря. Закуската ми е задължителна, не излизам за работа без да съм закусила и без да съм пила кафе. Да, понякога хапвам между храненията - ядки, плодове, шоколад, сладко, кисело мляко, или нещо друго. Затова маркирах и втората опция, от 4 до 6 пъти.

# 4
Колко пъти ядете на ден - много.
Нямам определени часове, ям като бебетата  - ,,на поискване"", но все пак се старая да не надхвърлям допустимите калории за деня.

# 5
Ям когато съм гладна ,може и 8 пъти ,може и 2 ...ако съм болна 😅
Винаги закусквам -после както дойде глада ,но обяд и вечеря не пропускам .

# 6
Максимум два пъти, без междинки. Рядко може да включа плод като междинка, ябълка или ако е лято ягоди или череши, че са ми слабост черешите. Без снаксове и без на поискване. Отдавна минах кърмческата възраст, клоня към баба.

# 7
Няма отговор 3-4 пъти-  изградила съм си такъв режим съобразен с начина ми на живот и здравословния статус. Закуска, обяд, нещо малко следобедно- чай със соленка /плод/ ядки и лека вечеря.

# 8
Ям 2 пъти, но пък пия 3 пъти кафе със захар, та и оттам се подхранвам.

# 9
  • София
Според съветите за правилно хранене съм чела, че трябва няколко пъти по малко.
Аз съм свикнала да се храня основно 3 пъти с включване на още 2 леки закуски. Като млада не закусвах, но после свикнах да хапвам покрай бременностите и децата.
Сутрин пия чай с 1-2 сухара, парче сирене или кашкавал, шепа маслини, парче кашкавал или топено сирене, варено яйце, домат или чушка, или авокадо. Понякога мюсли или топъл сандвич.
Между закуската и обяда пия фреш или ям плод. Когато съм на плуване или на тенис, хапвам ядки.
На обяд ми е второто основно хранене. Вкъщи се готви и ядем готвено през зимата. Възрастните обядваме  салата през останалите сезони, като ѝ слагаме разни добавки - от плодове, през месо и сирена, до ядки и семена.
Следобед хапвам овесени бисквити с капучино или отново плод.
Вечер пак се яде готвено.
Снаксове, пакетирани храни и всякакви залъгалки не влизат вкъщи.

# 10
Имам три основни хранения през деня. Обаче в работата все някой носи нещо "Ей, така да се почерпим" и постоянно има изкушения на барчето. Та покрай тези три хранения, добавям още няколко междинни похапвания - я хрупанки, я бонбонки, бисквитки - все вредни неща. Уви, слабо ми е ангелчето и лесно се потдавам и похапвам, но и на килограми го докарвам. Знам, че не е нормално. Все още не съм намерила баланса за себе си.

# 11
Аз съм със сериозни гастро заболявания. Освен диета какво да ям и какво не, част от диетата е и как и кога да ям. Всяка порция за основно хранене деля на две и ям през час - по-рядко два. Междинни хранения също имам. Храната предвиждам да не е повече, отколкото за основните. Така се храня буквално през 2 часа, по 5-6 пъти на ден, като последното хранене никога не е след 19 часа, най-често вечерям към 18-18.30 часа. После пия само вода, най-късно до 2 часа преди лягане. От диетолога и гастроентеролога съм чула, че даже здравите хора е добре да се хранят по този начин, за мен е задължително. Основно хранене не трябва да се пропуска, закуската е задължителна. Обясненията защо трябва да ям така ги пропуснах покрай ушите си, беше много дълго, но ефекта показва ,че е правилно.
Така че проблемът е колко се яде, а не колко пъти. Колкото по.често, толкова по-добре, но премерено количество.

# 12
Дългите паузи между храненията са изключително важни:
Mechanism of Interdigestive Migrating Motor Complex
The migrating motor complex: control mechanisms and its role in  … ealth and disease

3 пъти на ден ям.

# 13
  • Обран бостан ;)
Ям вднъж на 3 дни. Wink

# 14
  • София
Задължително е да има поне една дълга пауза.
Вкъщи последното хранене е към 18 до 19 ч. На следващия ден първото е 8-9. Даже трябва да е около 16 часа почивката от храна, според лекарите, но това е трудно постижимо за начина ни на живот. В 10 ч. сутрин вече сме по задачи, а вечер преди 18 още не сме се събрали.

Общи условия

Активация на акаунт